België in Turkije

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

Mededeling van de Belgische Ambassade in Ankara

Naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst met de Turkse arbeidsmigranten in België verzoeken wij de migranten die in de jaren 1963-64-65 naar België geïmmigreerd zijn contact op te nemen met de Belgische Ambassade in Ankara via e-mail (ankara@diplobel.fed.be) of telefoon (0312 405 61 66).

De Ambassade heeft de eer de desbetreffende personen uit te nodigen voor de komende evenementen ter herdenking van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst.

Aanbieding van stage op Belgische Ambassade in Ankara

De ambassade van België in Ankara biedt een onbetaalde stage van universitair niveau vanaf september 2014 en dit voor een periode van minstens twee maanden. De geschikte kandidaat spreekt Nederlands en/of Frans en begrijpt Turks. Een hulp bij het vinden van een woning kan verleend worden.

Wij bieden een gevarieerde stage aan die verbonden is aan de organisatie van evenementen (van culturele, politieke, economische of consulaire aard). De stagiair(e) wordt in het dagelijks werk ingeschakeld en dit in functie van het profiel van de persoon en de noden van de Ambassade.

Nieuwsberichten

 • Armoede bestrijden door te investeren

  15 sep Nieuwsbericht

  De Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) is een uitvoeringsagentschap van het Belgische ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. BIO investeert rechtstreeks in private projecten en levert zo een structurele bijdrage aan de socio-economische groei van het gastland. Sinds kort zijn het jaarverslag 2013 met de verwezenlijkingen, alsook het financiële activiteitenverslag 2013, van BIO online beschikbaar.

  Lees meer
 • Didier Reynders over de moord op David Haines en de conferentie van Parijs over Irak

  14 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals de hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton verontwaardigd door de afschuwelijke moord op de Britse gijzelaar David Haines door de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS). De minister betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hij was een hulpverlener die zich heeft ingezet voor de burgers in Syrië en de regio.

  Lees meer
 • Didier Reynders vraagt aan Rusland Estse politieagent vrij te laten

  13 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals Hoge Vertegenwoordiger Catherine Ashton bezorgd over de ontvoering van een Estse politieagent door Russische veiligheidstroepen op het Estse grondgebied. Dit is in strijd met het internationale recht en het beginsel van de onschendbaarheid van grenzen. Didier Reynders roept de Russische autoriteiten op Eston Kohver onmiddelijk vrij te laten.

  Lees meer
 • Didier Reynders wenst het nieuwe team van de Europese Commissie veel succes

  12 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Jean-Claude Juncker met de voorstelling op 10 september van de nieuwsamengestelde Europese Commissie, die nu aan het Europees Parlement zal worden voorgelegd.

  Lees meer
 • Didier Reynders bezorgd over de veroordeling in de DRC van UNC-afgevaardigde Jean-Bertrand Ewanga tot gevangenisstraf

  12 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam met bezorgdheid kennis van de strenge veroordeling tot 12 maanden onvoorwaardelijk gevangenisstraf van UNC-afgevaardigde Jean-Bertrand Ewanga. De veroordeling volgt op zijn arrestatie daags na de betoging van de oppositie op 5 augustus 2014.

  Lees meer