België in Turkije

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

Mededeling van de Belgische Ambassade in Ankara

Naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst met de Turkse arbeidsmigranten in België verzoeken wij de migranten die in de jaren 1963-64-65 naar België geïmmigreerd zijn contact op te nemen met de Belgische Ambassade in Ankara via e-mail (ankara@diplobel.fed.be) of telefoon (0312 405 61 66).

De Ambassade heeft de eer de desbetreffende personen uit te nodigen voor de komende evenementen ter herdenking van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst.

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente antiterroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenNo label found for: as_externallink.alttag regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.beNo label found for: as_externallink.alttag.

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders over situatie in Burundi

  04 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de escalatie van het geweld in Burundi. België heeft de aanslag van zondag tegen generaal Adolphe Nshimirimana onmiddelijk veroordeeld. Tijdens een rechtstreeks contact met de Burundese overheid heeft ons land tot kalmte en terughoudendheid opgeroepen.

  Lees meer
 • Didier Reynders over nederzettingen op Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem

  30 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd om de recente beslissing van de Israëlische overheid om nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem uit te breiden. Zoals de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van de EU benadrukt, doet deze beslissing vragen rijzen over de inzet van de Israëlische regering om een vredesakkoord met de Palestijnen te onderhandelen op basis van de tweestatenoplossing. Bovendien brengt de beslissing de kans om een vredesakkoord uit te voeren voort in gevaar.

  Lees meer
 • BTC | Jaarverslag 2014

  29 jul Nieuwsbericht

  BTC legt de nadruk op performantie en op de bijdrage van de landenprogramma's aan de resultaten van de organisatie. Zo beschrijft een samenvattende fiche per land de bereikte resultaten volgens de prioriteiten van het samenwerkingsprogramma. Bovendien werd 53% van de uitgaven gerealiseerd in fragiele staten en bijna 50% in Centraal-Afrika.

  Lees meer
 • Toiletten om aan slangen te ontsnappen

  29 jul Nieuwsbericht

  Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking focust de Vrouwenunie van Ninh Thuan (kustprovincie in Centraal-/Zuid-Vietnam) op sanitaire voorzieningen. Dankzij microkredieten en de oprichting van een ‘sanitair fonds’ is het leven van talrijke families aanzienlijk verbeterd. Zo deden meer dan duizend families een beroep op vijftien teams die hun noden hadden bestudeerd, de nodige informatie verschaften en fondsen voorzagen om toiletten te bouwen.

  Lees meer
 • @yourservice | Expo van Buitenlandse Zaken

  28 jul Nieuwsbericht

  Zoals elk jaar organiseert Buitenlandse Zaken ter gelegenheid van de nationale feestdag een tentoonstelling in het Egmontpaleis in Brussel. @yourservice is dit jaar het thema!

  Lees meer