België in Turkije

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

Mededeling van de Belgische Ambassade in Ankara

Naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst met de Turkse arbeidsmigranten in België verzoeken wij de migranten die in de jaren 1963-64-65 naar België geïmmigreerd zijn contact op te nemen met de Belgische Ambassade in Ankara via e-mail (ankara@diplobel.fed.be) of telefoon (0312 405 61 66).

De Ambassade heeft de eer de desbetreffende personen uit te nodigen voor de komende evenementen ter herdenking van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst.

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente antiterroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenNo label found for: as_externallink.alttag regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.beNo label found for: as_externallink.alttag.

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders veroordeelt aanslagen in Ankara met klem

  10 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de aanslagen van deze ochtend in de Turkse hoofdstad Ankara. Onder de vreedzame betogers vielen vele slachtoffers en gewonden. De gedachten van de minister gaan uit naar hun families en vrienden en naar de Turkse bevolking.

  Lees meer
 • Didier Reynders feliciteert kwartet voor nationale dialoog in Tunesië met Nobelprijs voor Vrede

  09 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is blij dat het kwartet voor nationale dialoog in Tunesië de Nobelprijs voor de Vrede 2015 heeft gekregen. Het kwartet, dat uit vier grote maatschappelijke organisaties bestaat, zorgde mee voor een toenadering tussen de verschillende politieke en maatschappelijke krachten in het land. Deze prestigieuze prijs is een terechte beloning. Dankzij het werk van het kwartet voor dialoog en compromis kan Tunesië vreedzaam zijn democratische transitie voortzetten. En dat ondanks een context van interne en regionale spanningen.

  Lees meer
 • Didier Reynders steunt het politieke akkoord over Libië

  09 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de voorstelling van het politieke akkoord dat tot de vorming van een regering van nationale eenheid in Libië moet leiden. Dat akkoord is een eerste belangrijke stap naar vrede en stabiliteit in het land. Zoals hoog vertegenwoordiger Federica Mogherini benadrukte, hebben de Libische vertegenwoordigers tijdens de moeilijke onderhandelingen hun verantwoordelijkheid opgenomen en leiderschap getoond.

  Lees meer
 • Fotomonument fictieve epidemie zet wereld letterlijk op zijn kop

  08 okt Nieuwsbericht

  Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) onthulde vandaag (8 oktober 2015) een interactieve foto-installatie in het station Antwerpen-Centraal. Het gaat om een monument ter ere van de artsen en wetenschappers uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die Antwerpen tijdens een fictieve epidemie in 2020 te hulp schoten.

  Lees meer
 • Didier Reynders en Koen Geens feliciteren Koen Lenaerts, nieuwe Voorzitter van het Europees Hof van Justitie

  08 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken en minister van Justitie Koen Geens zijn verheugd met de aanstelling van Koen Lenaerts als 11de Voorzitter van het Europees Hof van Justitie. Zij feliciteren hem en wensen hem veel succes. Koen Lenaerts heeft een uitgebreide en indrukwekkende ervaring opgebouwd in het recht, en het Europees recht in het bijzonder. Van 25 september 1989 en 6 oktober 2003 was hij rechter bij de Europese Rechtbank van Eerste Aanleg, sinds 7 oktober was hij rechter bij het Europees Hof van Justitie en sinds 9 oktober 2012 was hij vicevoorzitter van het Hof.

  Lees meer