België in Turkije

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

Mededeling van de Belgische Ambassade in Ankara

Naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst met de Turkse arbeidsmigranten in België verzoeken wij de migranten die in de jaren 1963-64-65 naar België geïmmigreerd zijn contact op te nemen met de Belgische Ambassade in Ankara via e-mail (ankara@diplobel.fed.be) of telefoon (0312 405 61 66).

De Ambassade heeft de eer de desbetreffende personen uit te nodigen voor de komende evenementen ter herdenking van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst.

Aanbieding van stage op Belgische Ambassade te Ankara

De ambassade van België te Ankara biedt een onbetaalde stage van universitair niveau vanaf september 2014 en dit voor een periode van minstens twee maanden. De geschikte kandidaat spreekt Nederlands en/of Frans en begrijpt Turks. Een woning hulp kan verlenen worden. Wij bieden een gevarieerde stage aan die verbonden is aan de organisatie van evenementen (van culturele, politieke, economische of consulaire aarde) De stagiair(e) wordt in het dagelijks werk ingeschakeld en dit in functie van het profiel van de persoon en de noden van de Ambassade.

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders feliciteert Donald Tusk en Federica Mogherini

  31 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Donald Tusk met zijn verkiezing tot president van de Europese Raad en Federica Mogherini met haar voordracht als hoge vertegenwoordiger van buitenlands en veiligheidsbeleid van de EU. De minister wenst hun succes bij hun ambt dat in dienst staat van de lidstaten en alle Europese burgers. Didier Reynders garandeert dat de hoge vertegenwoordiger opnieuw kan rekenen op de steun van de Belgische diplomatie bij haar leiding van de Europese Dienst voor Extern Optreden.

  Lees meer
 • Laurence Sénéchal vertrokken naar ons land

  31 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is opgelucht dat mevrouw Laurence Sénéchal naar ons land is vertokken. Mevrouw Sénéchal werd voor een aantal maanden in de Democratische Republiek Congo vastgehouden door een geschil over de adoptie van haar kind. Ze neemt deze avond een vliegtuig naar België.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt recente escalatie van geweld in Oekraïne

  29 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de recente escalatie van het geweld in Oekraïne. De gevechten op verschillende plaatsen zijn een nieuwe brandhaard in het land die een politieke oplossing verder bemoeilijkt. Diverse berichten die wijzen op een verregaande betrokkenheid van de Russische Federatie zijn heel verontrustend. De minister volgt de situatie op de voet en zal ze zeker aankaarten tijdens de informele bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken morgen in Milaan en in andere internationale fora.

  Lees meer
 • Generieke Vorming Civiele Crisisbeheersing - BGT – Oproep voor kandidaten

  28 aug Nieuwsbericht

  De EU beschikt over verschillende instrumenten ter uitvoering van haar buitenlandse beleid (het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid of GBVB). Het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB) is er één van. Sinds 2003 werden er in dat kader wereldwijd civiele crisisbeheersmissies (CCM) ontplooid in diverse onstabiele of crisisregio’s. Momenteel lopen er 11 civiele EU-missies waarin gemiddeld 50 Belgische experts als civiel personeel ontplooid zijn.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met staakt-het-vuren in Gaza

  28 aug Perscommuniqué

  Net zoals hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton verwelkomt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders het staakt-het-vuren dat dinsdagavond tussen Israël en de Palestijnen werd afgesloten. Zo komt een einde aan het lijden en vallen er geen burgerslachtoffers meer. Hij bedankt de Egyptische overheid voor haar bemiddeling voor dit akkoord.

  Lees meer