België in Turkije

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

Mededeling van de Belgische Ambassade in Ankara

Naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst met de Turkse arbeidsmigranten in België verzoeken wij de migranten die in de jaren 1963-64-65 naar België geïmmigreerd zijn contact op te nemen met de Belgische Ambassade in Ankara via e-mail (ankara@diplobel.fed.be) of telefoon (0312 405 61 66).

De Ambassade heeft de eer de desbetreffende personen uit te nodigen voor de komende evenementen ter herdenking van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst.

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten, die al dan niet tijdelijk verblijven in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers in de regio aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, wordt verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post (zie reisadviezenNo label found for: as_externallink.alttag).

Nieuwsberichten

 • Humanitaire hulp voor Nepal

  05 mei Nieuwsbericht

  Een veel terugkerende vraag na de aardbeving in Nepal is: ‘Gaat België humanitaire hulp geven voor Nepal?’ Nochtans is er een even belangrijke vraag die weinig gesteld wordt: ‘Wat heeft België al gedaan voor Nepal?’

  Lees meer
 • B-Fast keert maandag terug uit Nepal met Nederlands vliegtuig

  02 mei Perscommuniqué

  De coördinatieraad van B-Fast heeft samen met de teamleider in Nepal besloten om de Belgische hulpploeg naar ons land te laten terugkeren. B-Fast zal op maandag 4 mei met het Nederlandse USAR-team in een Nederlands transportvliegtuig terugkeren.

  Lees meer
 • Focus | Ambtstermijn: kort maar goed?

  30 apr Nieuwsbericht

  De onrusten in Burundi tonen aan dat het al dan niet verlengen van een ambtstermijn een twistappel blijft in Afrika. De wisseling van de macht is een van de grondregels van een democratie. Toch bestaat er geen eenduidige regel om te bepalen of een derde ambtstermijn wel of niet kan. De kernvraag is of de bevolking ermee instemt. Ontdek meer over de achtergrond van dit brandend actueel vraagstuk in het nieuwste nummer van Glo.be.

  Lees meer
 • Tolerantie, sterker dan haat!

  30 apr Nieuwsbericht

  Wat betekent “tolerantie” precies? België organiseert op 8 mei een conferentie “Tolerantie is sterker dan haat”. De 47 Lidstaten van de Raad van Europa zijn uitgenodigd om er hun standpunt te komen bevestigen en te blijven ijveren voor meer tolerantie en de strijd tegen haatspraak voort te zetten. Met deze conferentie hoopt het Belgische voorzitterschap een gezamenlijke politieke actie en aanbevelingen aan te nemen ter bestrijding van de dieperliggende oorzaken van radicalisering en extremisme. De strijd tegen haat is een zaak van iedereen!

  Lees meer
 • Didier Reynders bezoekt Armenië en Azerbeidzjan

  29 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft van zondag 26 april tot vandaag een bezoek gebracht aan Jerevan (Armenië) en Bakoe (Azerbeidzjan). Het bezoek vond niet alleen plaats in het kader van het voorzitterschap van het comité van ministers van de Raad van Europa, maar was ook een Europees en bilateraal bezoek.

  Lees meer