België in Turkije

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

Mededeling van de Belgische Ambassade in Ankara

Naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst met de Turkse arbeidsmigranten in België verzoeken wij de migranten die in de jaren 1963-64-65 naar België geïmmigreerd zijn contact op te nemen met de Belgische Ambassade in Ankara via e-mail (ankara@diplobel.fed.be) of telefoon (0312 405 61 66).

De Ambassade heeft de eer de desbetreffende personen uit te nodigen voor de komende evenementen ter herdenking van het 50-jarige bestaan van de overeenkomst.

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten, die al dan niet tijdelijk verblijven in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers in de regio aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, wordt verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post (zie reisadviezenNo label found for: as_externallink.alttag).

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders blijft streven naar afschaffing van doodstraf

  23 dec Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betreurt de beslissingen van de Jordaanse en de Pakistaanse regeringen om de stopzetting van de uitvoering van de doodstraf op te heffen. Die stopzetting begon in Jordanië in 2006 en in Pakistan in 2008.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden over goed verloop van verkiezingen in Tunesië

  23 dec Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over het goede verloop van het verkiezingsproces in Tunesië de afgelopen drie maanden. Net als de hoge vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini feliciteert hij Beji Caïd Essebsi met zijn verkiezing tot president.

  Lees meer
 • Gender en onderwijs - nog een lange weg te gaan

  23 dec Nieuwsbericht

  Hoe zorgen we ervoor dat de school een veilige leeromgeving is, toegankelijk voor allen, meisjes en jongens, binnen een educatief systeem dat kwaliteitsonderwijs voor allen garandeert? Het platform Educaid.be heeft een reflectiedag gewijd aan dit thema tijdens zijn vierde jaarlijkse conferentie, die plaatsvond in Brussel op 25 november 2014.

  Lees meer
 • Didier Reynders neemt deel aan voorstelling van ‘Atlas van de Sahara-Sahel’

  22 dec Perscommuniqué

  Op 19 december heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders deelgenomen aan een panelgesprek ter gelegenheid van de voorstelling van de ‘Atlas van de Sahara-Sahel’. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij het belang van een stabilisering van de Sahara- en Sahel-regio en de betrokkenheid van internationale en regionale partners daarbij. Onder de deelnemers bevonden zich ook Klaus Rudischhauser, adjunct directeur-generaal bij het directoraat-generaal Ontwikkeling en Samenwerking van de Europese Commissie, Hiroute Guebre Sellassie, speciaal VN-gezant voor de Sahel en Michel Reveyrand de Menthon, speciale EU-vertegenwoordiger voor de Sahel.

  Lees meer
 • #EbolaResponse: B-FAST vertrekt naar Guinea op zaterdag 20 december

  19 dec Perscommuniqué

  Begin december besloot de ministerraad om een B-FAST-team met een mobiel B-Life laboratorium naar Guinea te sturen. Het team en het mobiele labo zullen vanaf 20 december ontplooid worden in N’zerekore, ter ondersteuning van het Ebola Treatment Center (ETC), dat door de Franse NGO ALIMA (Alliance for International Medical Action) wordt beheerd. Het vertrek is gepland op zaterdag 20 december om 07.30 uur op de militaire luchthaven van Melsbroek.

  Lees meer