België in Turkije

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

Vacature

De Belgische Ambassade in Ankara doet een oproep tot kandidaturen voor de functie van juridisch medewerker - universitair niveau. Lees meer...


U bent een Belg die onlangs naar Turkije is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Ankara of het Consulaat-Generaal in Istanbul? U reist als toerist door Turkije en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Turkije gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de antiterroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenNo label found for: as_externallink.alttag regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.beNo label found for: as_externallink.alttag.


Nieuwsberichten

 • Omvorming van de Belgische Technische Coöperatie in het Belgische Ontwikkelingsagentschap

  15 apr Perscommuniqué

  De ministerraad heeft op voorstel van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo de krachtlijnen en principes goedgekeurd van de omvorming van de Belgische Technische Coöperatie (BTC) in het Belgische ontwikkelingsagentschap (BDA).

  Lees meer
 • België sterke stijger in 2016 Aid Transparency Index

  14 apr Perscommuniqué

  België is één van de sterkste stijgers in de 2016 Aid Transparency Index, de index die de transparantie van hulpstromen in kaart brengt. Ons land stijgt van 18,8% bij de vorige analyse in 2014 naar 47,7% dit jaar. “Met deze waardering bevinden we ons in de middengroep en scoren we beter dan organisaties als de Gates Foundation of landen als Zwitserland, Frankrijk en Noorwegen. De volgende jaren moeten we extra inspanningen leveren om tot de absolute wereldtop te horen qua transparantie van onze hulpstromen,” zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo.

  Lees meer
 • ODA-cijfers OESO: Hervormingen verderzetten om impact te verhogen

  13 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo stelt dat we de druk op de budgetten internationale ontwikkeling moeten aangrijpen om hervormingen verder te zetten. Internationale ontwikkeling moet sterker focussen op boeken van resultaten in plaats van enkel maar het uitgeven van geld. Daarnaast moeten in lijn met het nieuwe ontwikkelingskader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen ook alternatieve financieringsbronnen worden aangeboord. Ondanks de druk op de budgetten kiest ons land ervoor om het bedrag voor humanitaire noodhulp dit jaar verder te verhogen tot 170 miljoen euro, een recordbedrag voor België.

  Lees meer
 • Alexander De Croo en Didier Reynders veroordelen vernieling van een speelplein in Zaatara

  12 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordelen de vernieling vandaag van een speelplein in Zaatara, in het gouvernement Nablus. Dit project was gefinancierd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De ministers zullen hierover uitleg vragen aan de Israëlische regering via de Israëlische ambassadeur in Brussel en de Belgische ambassade in Tel Aviv.

  Lees meer
 • Development Cooperation Forum 2016: Ontwikkelingssamenwerking aanpassen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te behalen

  08 apr Perscommuniqué

  Hare Majesteit de Koningin en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo hebben gisteren het Development Cooperation Forum (DCF) plechtig geopend. Dit Forum gaat door van 6 tot 8 april in het Egmontpaleis in Brussel. Het heeft als thema: "Rethinking development cooperation for the SDGs: country-level perspectives and lessons". De Koningin hield de openingstoespraak in haar hoedanigheid van pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

  Lees meer