Newsroom

Nieuwsberichten

 • België trekt 50.000 euro uit voor VN-waarnemingsmissie voor mensenrechten in Oekraïne

  23 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft besloten een bijdrage van 50.000 euro toe te kennen aan het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties voor de waarnemingsmissie voor de mensenrechten in Oekraïne.

  Lees meer
 • Herdenking van het eerste grootschalige gebruik van chemische wapens in Ieper, 22 april 1915

  23 apr Perscommuniqué

  België herdenkt de tragische, honderdste verjaardag van het eerste grootschalige gebruik van chemische wapens op het Westerse front van de Eerste Wereldoorlog nabij Ieper op 22 april 1915. Chemische wapens zijn onmenselijke massavernietigingswapens. Zij doden zonder onderscheid en zonder waarschuwing. Zij veroorzaken afgrijselijke en levenslange wonden.

  Lees meer
 • Toespraak van minister Reynders voor de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa

  23 apr Toespraak

  Toespraak van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders voor de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (Straatsburg, 22 april 2015).

  Lees meer
 • Werelddag tegen Malaria - Meerdere stemmen, één thema

  22 apr Nieuwsbericht

  25 april is de Werelddag tegen Malaria. In 2007 werd deze dag in het leven geroepen door de lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het doel is dynamiek te brengen in de strijd tegen malaria. Over heel de wereld krijgen mensen dan informatie over het voorkomen en behandelen van deze hardnekkige ziekte. Enkele acties worden in de schijnwerpers gezet. In de afgelopen tien jaar hebben de betrokken landen een enorme vooruitgang geboekt. Toch vraagt de wereldwijde uitroeiing van malaria nog een zware inspanning.

  Lees meer
 • De Raad van Europa, vandaag

  20 apr Nieuwsbericht

  “De economische en sociale rechten, (…) onderwerpen die van absoluut vitaal belang zijn, vooral in tijden van economische crisis” verklaart Olivier de Schutter, specialist mensenrechten in België. In het kort wijst hij op de rol van de Raad van Europa en benadrukt hij het belang van het Europees Hof voor de Rechten van de mens. Hij beschrijft de uitdagingen van het Hof: de snelle uitbreiding van de Raad van Europa, de verschillen tussen de Staten, het tekort aan zichtbaarheid van de economische en sociale rechten en het belang om de Europese Unie aan de Raad van Europa te binden.

  Lees meer