Bericht aan het publiek - biometrisch visum


De Senegalese regering heeft ons officieel ingelicht over haar beslissing om over te gaan tot de afgifte van een biometrisch visum vanaf 1 juli 2013. Dit biometrisch visum zal uitgereikt worden door de Senegalese diplomatieke en consulaire posten die geaccrediteerd zijn in de volgende 13 landen : Frankrijk, Spanje, België, Verenigde Staten, Italië, China, Kameroen, India, Duitsland, Mauritanië, Zuid-Afrika, Rusland en Gambia.

Er wordt ook voorzien in de organisatie van visumaanvraag- en visumafgifteplaatsen in de Senegalese grensposten en luchthavens. Om de behandeling van de visumaanvraagdossiers nog vlotter te laten verlopen, zal de mogelijkheid geboden worden om visumaanvragen on-line in te dienen, voornamelijk door de onderdanen van landen die niet op de lijst van 13 landen voorkomen of landen waar zich geen Senegalese diplomatieke post bevindt.

De informatie betreffende de procedure visa evenals de tarieven, kunnen bekomen worden op de website: www.snedai.snNo label found for: as_externallink.alttag