Persberichten

Er zijn 1371 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1371 resultaten
 • Didier Reynders over situatie in Burundi

  04 aug

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de escalatie van het geweld in Burundi. België heeft de aanslag van zondag tegen generaal Adolphe Nshimirimana onmiddelijk veroordeeld. Tijdens een rechtstreeks contact met de Burundese overheid heeft ons land tot kalmte en terughoudendheid opgeroepen.

  Lees meer
 • Didier Reynders over nederzettingen op Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem

  30 jul

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd om de recente beslissing van de Israëlische overheid om nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem uit te breiden. Zoals de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van de EU benadrukt, doet deze beslissing vragen rijzen over de inzet van de Israëlische regering om een vredesakkoord met de Palestijnen te onderhandelen op basis van de tweestatenoplossing. Bovendien brengt de beslissing de kans om een vredesakkoord uit te voeren voort in gevaar.

  Lees meer
 • BTC | Jaarverslag 2014

  29 jul

  BTC legt de nadruk op performantie en op de bijdrage van de landenprogramma's aan de resultaten van de organisatie. Zo beschrijft een samenvattende fiche per land de bereikte resultaten volgens de prioriteiten van het samenwerkingsprogramma. Bovendien werd 53% van de uitgaven gerealiseerd in fragiele staten en bijna 50% in Centraal-Afrika.

  Lees meer
 • Toiletten om aan slangen te ontsnappen

  29 jul

  Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking focust de Vrouwenunie van Ninh Thuan (kustprovincie in Centraal-/Zuid-Vietnam) op sanitaire voorzieningen. Dankzij microkredieten en de oprichting van een ‘sanitair fonds’ is het leven van talrijke families aanzienlijk verbeterd. Zo deden meer dan duizend families een beroep op vijftien teams die hun noden hadden bestudeerd, de nodige informatie verschaften en fondsen voorzagen om toiletten te bouwen.

  Lees meer
 • @yourservice | Expo van Buitenlandse Zaken

  28 jul

  Zoals elk jaar organiseert Buitenlandse Zaken ter gelegenheid van de nationale feestdag een tentoonstelling in het Egmontpaleis in Brussel. @yourservice is dit jaar het thema!

  Lees meer
 • Young Professionals Program - inschrijven vóór 31 juli

  24 jul

  Droom je van een loopbaan bij de Wereldbankgroep? Solliciteren voor het prestigieuze Young Professionals Program kan nog tot 31 juli 2015. Belgische kandidaturen zijn bijzonder welkom!

  Lees meer
 • No impunity for perpetrators of MH17

  24 jul

  Letter of Julie Bishop, Didier Reynders, Anifah Aman, Bert Koenders, Pavlo Klimkin - the Foreign Ministers of Australia, Belgium, Malaysia, the Netherlands and Ukraine.

  Lees meer
 • Mevrouw Angèle neemt ‘de leiding’

  23 jul

  Een investering van BIO, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden, in een Congolese kredietbank en een grotere winkel voor een ondernemende vrouw uit Kinshasa hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

  Lees meer
 • Onze stand op de nationale feestdag was een succes!

  22 jul

  Bijna 400 000 mensen zijn zondag naar Brussel afgezakt om er de sfeer van de nationale feestdag op te snuiven. Naast de traditionele Te Deum kleurden parades, fanfares en natuurlijk ook het vuurwerk deze speciale dag. Vele overheidsdiensten hadden een stand voorzien met tal van leuke activiteiten. Ook de Belgische Ontwikkelingssamenwerking had een stand in de Regentschapsstraat. Via 8 interactieve spelletjes kwam het publiek meer te weten over ontwikkelingssamenwerking en de Noord-Zuidproblematiek.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt zelfmoordaanslag in Suruç, Turkije, en betuigt medeleven

  21 jul

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de zelfmoordaanslag in de Turkse stad Suruç die veel doden en gewonden heeft gemaakt. Hij betuigt zijn medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers en aan de Turkse overheid en de bevolking. België is solidair met Turkije na deze aanslag. Ons land zal zich internationaal blijven inzetten in de strijd tegen extremisme en terrorisme. Samenwerking is daarbij belangrijk.

  Lees meer
1-10 van 1371 resultaten