Persberichten

Er zijn 991 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 991 resultaten
 • Didier Reynders over de moord op David Haines en de conferentie van Parijs over Irak

  14 sep

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals de hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton verontwaardigd door de afschuwelijke moord op de Britse gijzelaar David Haines door de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS). De minister betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hij was een hulpverlener die zich heeft ingezet voor de burgers in Syrië en de regio.

  Lees meer
 • Didier Reynders vraagt aan Rusland Estse politieagent vrij te laten

  13 sep

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals Hoge Vertegenwoordiger Catherine Ashton bezorgd over de ontvoering van een Estse politieagent door Russische veiligheidstroepen op het Estse grondgebied. Dit is in strijd met het internationale recht en het beginsel van de onschendbaarheid van grenzen. Didier Reynders roept de Russische autoriteiten op Eston Kohver onmiddelijk vrij te laten.

  Lees meer
 • Didier Reynders wenst het nieuwe team van de Europese Commissie veel succes

  12 sep

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Jean-Claude Juncker met de voorstelling op 10 september van de nieuwsamengestelde Europese Commissie, die nu aan het Europees Parlement zal worden voorgelegd.

  Lees meer
 • Didier Reynders bezorgd over de veroordeling in de DRC van UNC-afgevaardigde Jean-Bertrand Ewanga tot gevangenisstraf

  12 sep

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam met bezorgdheid kennis van de strenge veroordeling tot 12 maanden onvoorwaardelijk gevangenisstraf van UNC-afgevaardigde Jean-Bertrand Ewanga. De veroordeling volgt op zijn arrestatie daags na de betoging van de oppositie op 5 augustus 2014.

  Lees meer
 • Belgen en fair trade

  12 sep

  De bekendheid en het begrip van fair trade is in ons land licht gedaald tegenover 2012. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Trade for Development Centre (TDC). Vijfentachtig procent van de Belgen geeft aan al van fair trade te hebben gehoord, tegenover 90% in 2012. Oxfam en Max Havelaar blijven de bekendste organisaties uit de sector. De ondervraagde personen kunnen gemiddeld 3,3 fairtradeproducten opnoemen. Koffie, cacao/chocolade en bananen blijven de belangrijkste producten die met fair trade worden geassocieerd.

  Lees meer
 • Didier Reynders praat met Abbé Malu Malu

  11 sep

  De Minister benadrukte dat het belangrijk is vooruitgang te maken op de kieskalender en op de voorbereiding van de lokale verkiezingen.

  Lees meer
 • Concrete resultaten in het Grote Merengebied

  10 sep

  Het jaar- en activiteitenverslag 2013 van de Belgische Technische Coöperatie (BTC), het uitvoeringsagentschap van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, zijn online beschikbaar.

  Lees meer
 • Eerstesteenlegging nieuwe kanselarij Kinshasa

  09 sep

  Met de eerstesteenlegging van de nieuwe ambassade in Kinshasa op 26 augustus 2014, krijgt dit ambitieuze project van onze FOD eindelijk vorm.

  Lees meer
 • Didier Reynders bezorgd over de hospitalisatie van Pierre Claver Mbonimpa in Burundi

  08 sep

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verneemt met bezorgdheid de hospitalisatie van de voorzitter van de APRODH Pierre Claver Mbonimpa die sinds 15 mei in voorlopige hechtenis zit. Minister Reynders vraagt de Burundese autoriteiten hem een juiste medische behandeling te garanderen. Hij vraagt ook dat Mbonimpa een eerlijk proces krijgt in overeenstemming met het Burundese recht en met de internationale verdragen die Burundi heeft afgesloten.

  Lees meer
 • Didier Reynders is verheugd over de vrijlating van twee Algerijnse gijzelaars

  05 sep

  Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals de hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton verheugd over de recente vrijlating van twee Algerijnse gijzelaars die in april 2012 in Gao werden ontvoerd. Hij wenst zijn medeleven ook aan te bieden aan de families en vrienden van twee andere gijzelaars die het leven verloren.

  Lees meer
1-10 van 991 resultaten