Persberichten

Er zijn 1474 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1474 resultaten
 • Op zoek naar een mondiaal klimaatakkoord op COP21 in Parijs (30 november - 11 december)

  26 nov

  Van 30 november tot 11 december 2015 vindt de Klimaatconferentie van Parijs plaats. Dit is de 21e jaarlijkse vergadering van de Conference of the Parties (vandaar COP 21), en de 11e sessie van de Meeting of the Parties (CMP 11) van het Kyoto-protocol uit 1997.

  Lees meer
 • Openingstoespraak van minister Alexander De Croo tijdens het colloquium ‘Biodiversiteit en ontwikkeling - Erfgoed of wereldschaal’

  26 nov

  Openingstoespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens het colloquium ‘Biodiversiteit en ontwikkeling - Erfgoed of wereldschaal’ van CEBios ('Capacities for Biodiversity and Sustainable Development’ Programme), 26 november 2015.

  Lees meer
 • België zet in op kwaliteitsvolle geneesmiddelen

  26 nov

  België engageert zich om de efficiëntie van zijn hulp te verhogen en wil een leidinggevende rol spelen om kwaliteitsvolle geneesmiddelen te gebruiken wereldwijd.

  Lees meer
 • Gratis online cursus van de Wereldbank: “Financing for Development: Billions to Trillions to Action”

  26 nov

  The WBG launched a free online course “Financing for Development: Billions to Trillions to Action”, already available now. The course will highlight the need to adopt a more comprehensive view of Financing for Development that takes fully into account the crucial role of public and private financing, both domestic and international, as well as the catalytic role played by Multilateral Development Banks as important financial intermediaries of the global development framework.

  Lees meer
 • Didier Reynders feliciteert laureaten van eerste Prijs voor het Belgische erfgoed in het buitenland

  25 nov

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert de laureaten van de eerste Prijs voor het Belgische erfgoed in het buitenland, een nieuw initiatief van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en van de Koning Boudewijnstichting.

  Lees meer
 • 25 november: Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

  25 nov

  De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag trachten actievoerders wereldwijd mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie ter bestrijding van geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen en meisjes blijft immers een universeel probleem. Een op drie vrouwen is minstens een keer het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld.

  Lees meer
 • Getuigenis over klimaatverandering vanop het terrein: landelijke vrouwen tegenover klimaatverandering in Peru

  24 nov

  Peru is een van de meest kwetsbare landen wat de effecten van klimaatverandering betreft. De vrouwen op het platteland zijn het slachtoffer van talrijke discriminaties die hun kwetsbare situatie versterken. De effecten verergeren de armoede, de genderongelijkheid en het gebrek aan kansen. Daarom steunde de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de Peruviaanse ngo Flora Tristán om tijdens de COP20-klimaattop in Lima vijf getuigenissen van Peruviaanse vrouwen van het platteland uit Arequipa, Cajamarca, Cusco, Piura en Puno te vertellen. Een daarvan is Sonilda Atencio, die in Ilave-Puno leeft en ons bezorgd vertelt hoe de regenbuien, hagelstormen en vorst zich onvoorspelbaar voordoen, vaak in vol plantseizoen.

  Lees meer
 • België en Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) passen samenwerking aan nieuwe migratiecontext aan

  20 nov

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bepleit een betere bijstand van naburige opvanglanden waar ontheemde personen vaak voor een heel lange periode terechtkomen. Dat is nodig voor een betere bescherming en een duurzame integratie van vluchtelingen. Minister De Croo gaf deze boodschap vandaag ter gelegenheid van een panelgesprek over duurzame oplossingen voor de migratie- en vluchtelingencrisis, georganiseerd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

  Lees meer
 • 20 november: Dag van de Rechten van het Kind

  20 nov

  Op 20 november zetten we de Rechten van het Kind in de schijnwerpers. Dit jaar is het al 26 jaar geleden dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties het Verdrag inzake de Rechten van het Kind goedkeurde. Het verdrag werd door 196 staten geratificeerd en prijkt bijgevolg bovenaan het lijstje van de meeste geratificeerde verdragen wereldwijd. Een duidelijk bewijs van zijn universeel karakter.

  Lees meer
 • 19 november: Wereld Toilet Dag

  19 nov

  De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn duidelijk: iedereen moet toegang krijgen tot drinkbaar water en sanitaire voorzieningen (SDG 6). Vandaag, Wereld Toilet Dag, is een uitgelezen moment om het belang van investeringen in degelijk sanitair extra te onderstrepen.

  Lees meer
1-10 van 1474 resultaten