Persberichten

Er zijn 1334 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1334 resultaten
 • Didier Reynders ongerust over verkiezingen in Burundi

  29 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is ongerust over de parlements- en lokale verkiezingen die vandaag in Burundi worden georganiseerd. De principes rond inclusiviteit, transparantie en geloofwaardigheid worden niet nageleefd.

  Lees meer
 • Alexander De Croo neemt deel aan Tidewater-conferentie in Den Haag

  29 jun

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag deel aan de jaarlijkse informele Tidewater-conferentie over ontwikkelingssamenwerking. Tidewater is een informele ontmoeting van een 30-tal hooggeplaatste vertegenwoordigers van donorlanden en multilaterale ontwikkelingsorganisaties die wordt voorgezeten door de OESO. Plaats van afspraak is dit jaar Den Haag (Nederland). De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen is co-voorzitter van de conferentie.

  Lees meer
 • Nieuwe Glo.be over gender

  29 jun

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, spitst zich toe op gender. Nog al te vaak zijn vrouwen slachtoffer van geweld en conflicten, en komen ze moeilijker aan de bak. Hoe kan ontwikkelingssamenwerking daaraan verhelpen?

  Lees meer
 • Terroristische aanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit

  26 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terroristische aanslagen die vandaag plaatsvonden in Frankrijk, Tunesië en Koeweit. Hij veroordeelt deze barbaarse en laffe daden, die aan tientallen mensen het leven hebben gekost.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met ondertekening vredesakkoord in Mali door CMA

  24 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de ondertekening van het akkoord voor vrede en verzoening in Mali door de Coördinatie voor Bewegingen voor Azawad (CMA). De ondertekening gebeurde tijdens een ceremonie die op 20 juni plaatsvond onder de hoge bescherming van president Ibrahim Boubacar Keita. Didier Reynders verwelkomt de moed en de vastberadenheid van alle partijen in Mali om zich achter het proces van nationale verzoening en wederopbouw van de Malinese staat te scharen. Zonder dit proces kan er geen duurzame socio-economische ontwikkeling zijn.

  Lees meer
 • Een mooi cadeau voor Amaretch

  22 jun

  Amaretch (29) is een alleenstaande Ethiopische moeder van twee kinderen, die bij haar ouders inwoont. Om haar land van 0,75 hectare te bewerken staat ze er alleen voor. In haar regio Tigray kunnen vrouwen wel land bezitten, maar ze mogen het niet ploegen. Dat moeten ze aan een man vragen die dan de helft van de oogst krijgt. Niet bevorderlijk voor de voedselzekerheid in een regio waar 30 à 40% van de gezinnen een vrouw aan het hoofd hebben. Tigray heeft immers veel mannen verloren onder het Derg-regime en tijdens de oorlog met Eritrea. Gelukkig kon Amaretch rekenen op het programma van Caritas en ADCS.

  Lees meer
 • Internationale bijeenkomst van nationale drugsbestrijdingsagentschappen van start in Brussel

  22 jun

  Deze voormiddag werd in het Egmontpaleis in Brussel de bijeenkomst geopend van de hoofden van nationale drugsbestrijdingsagentschappen (Heads of National Drug Law Enforcement Agencies) voor de Europese regio (HONLEA Europe). Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat België deze bijeenkomst organiseert. De HONLEA is een orgaan van het VN-agentschap voor drugs en misdaad (United Nations Office on Drugs and Crime, UNODC). Deze organisatie promoot internationale samenwerking rond drugsbeleid en strijd tegen georganiseerde misdaad. De Verenigde Naties erkennen hiermee de Belgische expertise rond drugsbestrijding.

  Lees meer
 • België en Verenigd Koninkrijk starten met gemeenschappelijke visumregeling in China

  19 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en staatssecretaris voor Asiel en Migratie en Administratieve Vereenvoudiging Theo Francken kondigden aan dat België en het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 juli 2015 een nieuwe dienstverlening aanbieden aan Chinese bezoekers die tijdens dezelfde reis België, een ander land van het Schengengebied en het Verenigd Koninkrijk willen bezoeken.

  Lees meer
 • Didier Reynders spreekt met VN-vertegenwoordigers over Burundi en DRC

  18 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders sprak vandaag met met Edmond Mulet, adjunct-secretaris-generaal van de VN voor vredeshandhavingoperaties, met Saïd Djinnit, speciaal VN-gezant voor de Regio van de Grote Meren en met Martin Kobler, hoofd van MONUSCO.

  Lees meer
 • Activiteiten Belgische Ontwikkelingssamenwerking gebundeld

  18 jun

  In haar partnerlanden zet de Belgische Ontwikkelingssamenwerking sterk in op landbouw, onderwijs, gezondheid, water, sanitaire voorzieningen, mensenrechten en leefmilieu. Zo geniet 75% van de Peruanen sociale zekerheid; kan de bevolking van het Vietnamese district Quy Chau rekenen op een betere dienstverlening dankzij efficiënter bestuur; krijgen bedoeïenen meisjes de kans om naar school gaan in de Palestijnse Gebieden... Het zijn slechts een paar van de vele opmerkelijke resultaten die in 2014 gerealiseerd werden via de gouvernementele samenwerking.

  Lees meer
1-10 van 1334 resultaten