Persberichten

Er zijn 1264 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1264 resultaten
 • Consortium 12-12 lanceert nationale oproep voor hulp aan slachtoffers van aardbeving in Nepal

  28 apr

  Zoveel en zo goed mogelijk slachtoffers van de aardbeving helpen, dat is het doel van de nationale steunoproep die vandaag door het Consortium 12-12 wordt gelanceerd onder de titel “S.O.S. NEPAL”, op het bekende rekeningnummer BE19 0000 0000 1212. Met deze gezamenlijke actie willen zes grote humanitaire organisaties in België fondsen inzamelen, met zo weinig mogelijk kosten.

  Lees meer
 • DAC-prijs 2015: Innovatie in ontwikkelingssamenwerking stimuleren

  28 apr

  In de voorbije decennia heeft ontwikkelingssamenwerking een nooit eerder geziene evolutie doorgemaakt in alle regio’s van de wereld. Het uitroeien van extreme armoede zal waarschijnlijk een centraal ontwikkelingsdoel zijn voor de periode na 2015, aangezien de mensheid voor het eerst de nodige middelen en technologieën in handen heeft om dat doel te bereiken. Voortaan zal de mogelijkheid om de aanhoudende achterstand op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in te halen in de eerste plaats komen van innoverende oplossingen die op grotere schaal kunnen worden toegepast. Met deze ontwikkeling in het achterhoofd hebben vele ontwikkelingspartners de aandacht en steun verhoogd voor innovaties die een antwoord kunnen bieden op de ontwikkelingsuitdagingen. In de afgelopen jaren werden dan ook heel wat nieuwe concepten voor innoverende ideeën ontwikkeld en getest. In die context wil de prijs van de Commissie voor Ontwikkelingsbijstand (DAC-prijs) van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) een ondersteuning zijn.

  Lees meer
 • 2,6 miljoen euro voor humanitaire crisis Syrië

  28 apr

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag zijn akkoord gegeven aan de financiering van drie humanitaire projecten die zich richten op Syrische vluchtelingen. Het gaat in totaal om 2,6 miljoen euro. De humanitaire crisis in Syrië gaat zijn vijfde jaar in. Bijna de helft van de Syrische bevolking is uit haar huizen verdreven en meer dan 3,9 miljoen Syriërs zijn naar de buurlanden gevlucht.

  Lees meer
 • Desertland II in Gent

  27 apr

  Op 16 en 17 juni 2015 gaat in Gent, in het NH Hotel Gent Belfort, Desertland II door, een conferentie voor al wie van ver of dicht met woestijnvorming en landdegradatie te maken heeft. Doelpubliek zijn niet alleen wetenschappers, maar ook ngo’s en privé- en overheidsorganisaties, van lokaal tot federaal.

  Lees meer
 • Komende verkiezingen in Burundi

  25 apr

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt kennis van de keuze van Pierre Nkurunziza om kandidaat van de CNDD-FDD te zijn voor de komende presidentsverkiezingen in Burundi. België heeft altijd opgeroepen om de grondwet na te leven. Ons land vindt dat het akkoord van Arusha, de peiler van vrede en democratie in Burundi, de leidraad moet zijn.

  Lees meer
 • Burundi: oproep tot garanderen politieke ruimte en respect voor mensenrechten

  25 apr

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo reageert bezorgd op het nieuws dat de Burundese president Pierre Nkurunziza kandidaat is voor een derde ambtstermijn. Een derde ambtstermijn gaat in tegen de akkoorden van Arusha die een einde maakten aan de burgeroorlog in Burundi en de basis vormen voor vrede. Hij roept alle betrokken actoren in Burundi op tot het garanderen van de politieke ruimte en tot respect voor de mensenrechten. België en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking zullen de voorbereiding en het verloop van de verkiezingen nauwgezet volgen en alvast geen nieuw samenwerkingsprogramma met Burundi afsluiten zolang niet duidelijk is of de democratische spelregels gevolgd zijn.

  Lees meer
 • België trekt 50.000 euro uit voor VN-waarnemingsmissie voor mensenrechten in Oekraïne

  23 apr

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft besloten een bijdrage van 50.000 euro toe te kennen aan het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties voor de waarnemingsmissie voor de mensenrechten in Oekraïne.

  Lees meer
 • Herdenking van het eerste grootschalige gebruik van chemische wapens in Ieper, 22 april 1915

  23 apr

  België herdenkt de tragische, honderdste verjaardag van het eerste grootschalige gebruik van chemische wapens op het Westerse front van de Eerste Wereldoorlog nabij Ieper op 22 april 1915. Chemische wapens zijn onmenselijke massavernietigingswapens. Zij doden zonder onderscheid en zonder waarschuwing. Zij veroorzaken afgrijselijke en levenslange wonden.

  Lees meer
 • Toespraak van minister Reynders voor de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa

  23 apr

  Toespraak van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders voor de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (Straatsburg, 22 april 2015).

  Lees meer
 • Werelddag tegen Malaria - Meerdere stemmen, één thema

  22 apr

  25 april is de Werelddag tegen Malaria. In 2007 werd deze dag in het leven geroepen door de lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het doel is dynamiek te brengen in de strijd tegen malaria. Over heel de wereld krijgen mensen dan informatie over het voorkomen en behandelen van deze hardnekkige ziekte. Enkele acties worden in de schijnwerpers gezet. In de afgelopen tien jaar hebben de betrokken landen een enorme vooruitgang geboekt. Toch vraagt de wereldwijde uitroeiing van malaria nog een zware inspanning.

  Lees meer
1-10 van 1264 resultaten