Persberichten

Er zijn 1338 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1338 resultaten
 • Geen contante betaling meer aan de consulaire loketten

  03 jul

  Wilt u een paspoort aanvragen? Uw visum verlengen of een document legaliseren? De consulaire loketten van Buitenlandse Zaken in Brussel aanvaarden sinds 1 juli 2015 geen contante betaling meer. U moet voortaan betalen met Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, ontvangstbewijs van poststorting.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt nieuwe aanslagen in Egypte

  02 jul

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is ontzet door de nieuwe golf van aanslagen in Egypte die tientallen doden hebben gemaakt. Hij veroordeelt deze aanvallen. De minister betuigt zijn medeleven met de slachtoffers, hun families en het Egyptische volk.

  Lees meer
 • Didier Reynders betuigt medeleven na vliegtuigcrash in Indonesië

  01 jul

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt na het neerstorten van een militair vliegtuig in Medan, de hoofdstad van Sumatra in Indonesië, zijn medeleven aan de Indonesische overheid en de bevolking. Zijn gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers. Hij wenst aan al wie door deze ramp werd getroffen veel moed, vooral de gewonden en hun families.

  Lees meer
 • Didier Reynders verwerpt aanslag op Egyptisch procureur-generaal Hisham Barakat

  30 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt zijn medeleven met de familie en vrienden van procureur-generaal Hisham Barakat, die gisteren in Caïro het slachtoffer van een terroristische aanval werd.

  Lees meer
 • Didier Reynders ongerust over verkiezingen in Burundi

  29 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is ongerust over de parlements- en lokale verkiezingen die vandaag in Burundi worden georganiseerd. De principes rond inclusiviteit, transparantie en geloofwaardigheid worden niet nageleefd.

  Lees meer
 • Alexander De Croo neemt deel aan Tidewater-conferentie in Den Haag

  29 jun

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag deel aan de jaarlijkse informele Tidewater-conferentie over ontwikkelingssamenwerking. Tidewater is een informele ontmoeting van een 30-tal hooggeplaatste vertegenwoordigers van donorlanden en multilaterale ontwikkelingsorganisaties die wordt voorgezeten door de OESO. Plaats van afspraak is dit jaar Den Haag (Nederland). De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen is co-voorzitter van de conferentie.

  Lees meer
 • Nieuwe Glo.be over gender

  29 jun

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, spitst zich toe op gender. Nog al te vaak zijn vrouwen slachtoffer van geweld en conflicten, en komen ze moeilijker aan de bak. Hoe kan ontwikkelingssamenwerking daaraan verhelpen?

  Lees meer
 • Terroristische aanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit

  26 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terroristische aanslagen die vandaag plaatsvonden in Frankrijk, Tunesië en Koeweit. Hij veroordeelt deze barbaarse en laffe daden, die aan tientallen mensen het leven hebben gekost.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met ondertekening vredesakkoord in Mali door CMA

  24 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de ondertekening van het akkoord voor vrede en verzoening in Mali door de Coördinatie voor Bewegingen voor Azawad (CMA). De ondertekening gebeurde tijdens een ceremonie die op 20 juni plaatsvond onder de hoge bescherming van president Ibrahim Boubacar Keita. Didier Reynders verwelkomt de moed en de vastberadenheid van alle partijen in Mali om zich achter het proces van nationale verzoening en wederopbouw van de Malinese staat te scharen. Zonder dit proces kan er geen duurzame socio-economische ontwikkeling zijn.

  Lees meer
 • Een mooi cadeau voor Amaretch

  22 jun

  Amaretch (29) is een alleenstaande Ethiopische moeder van twee kinderen, die bij haar ouders inwoont. Om haar land van 0,75 hectare te bewerken staat ze er alleen voor. In haar regio Tigray kunnen vrouwen wel land bezitten, maar ze mogen het niet ploegen. Dat moeten ze aan een man vragen die dan de helft van de oogst krijgt. Niet bevorderlijk voor de voedselzekerheid in een regio waar 30 à 40% van de gezinnen een vrouw aan het hoofd hebben. Tigray heeft immers veel mannen verloren onder het Derg-regime en tijdens de oorlog met Eritrea. Gelukkig kon Amaretch rekenen op het programma van Caritas en ADCS.

  Lees meer
1-10 van 1338 resultaten