Didier Reynders ontmoet Senegalese ambtgenoot

Datum: 28 oktober 2013

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontmoette op zondag 27 oktober zijn Senegalese collega Mankeur Ndiaye in Dakar.

Ze bespraken er de bilaterale betrekkingen tussen Senegal en België, die uitstekend zijn.

Senegal is een partnerland van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Veel Belgen investeren ook in Senegal, vooral in de vastgoed- en horecasector. Brussels Airlines hervatte zijn regelmatige lijnvluchten naar Dakar sinds de ondertekening van een luchtvaartovereenkomst in januari dit jaar. Ook het baggerbedrijf Jan de Nul voert werk uit in de haven van Dakar.

Senegal organiseert de vijftiende Francofonietop in 2014 in Dakar. Dat biedt de kans om het werk van Abdou Diouf te belichten, die al sinds 2003 secretaris-generaal is van de Internationale Organisatie van de Francofonie.

Didier Reynders juicht de inspanningen toe van Senegal voor stabiliteit in Mali. Senegal doet dat zowel via de regionale organisatie ECOWAS (Economische Gemeenschap van West -Afrika) als via deelname aan Minusma (United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali).