Newsroom

Nieuwsberichten

 • "De VN meer dan ooit nodig"

  24 okt Verklaring

  Dag van de Verenigde Naties, 24 oktober 2014 Sinds 1947 wordt de Dag van de Verenigde Naties georganiseerd die de inwerkingtreding van het Handvest van de Verenigde Naties in 1945 herdenkt. Met dit handvest werd de internationale organisatie opgericht. België was één van de eerste landen die het handvest ondertekenden. Ons land blijft een grote voorstander van de principes van het multilateralisme.

  Lees meer
 • Ontdek de resultaten van het Europese beleid van België in het DGE Jaarrapport 2013!

  24 okt Nieuwsbericht

  Het Jaarrapport over de werkzaamheden van de EU van de Directie-Generaal Europese Zaken & Coördinatie (DGE), ingediend in april 2014 bij het federale Parlement, is nu online en in gedrukte versie beschikbaar.

  Lees meer
 • Verenigde Naties op de Grote Markt

  24 okt Nieuwsbericht

  Nu zondag 26 oktober tussen 11 en 17 uur vindt op de Brusselse Grote Markt de Dag van de Verenigde Naties plaats.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Jeruzalem en betuigt medeleven

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de aanslag van gisteren in Jeruzalem die het leven kostte aan een baby van een paar maanden oud en die verschillende gewonden maakte. De minister betuigt zijn medeleven aan de familie van het kind en wenst de gewonden een spoedig herstel.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Ottawa en betuigt medeleven

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verafschuwt de terreurdaad gisteren in Ottawa die het leven kostte aan een Canadese soldaat. Hij betuigt zijn medeleven met de familieleden en vrienden van het slachtoffer en met de Canadese regering.

  Lees meer