Newsroom

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders over Oekraïnecrisis

  01 aug Perscommuniqué

  De verdere EU-sancties tegen de Russische Federatie die vandaag in werking treden, zijn het gevolg van de houding van Rusland tegenover Oekraïne. Deze maatregelen zullen een grote impact hebben op de ontwikkeling van de Russische economie en zijn een sterk signaal voor het leiderschap in Moskou. Maar de EU is bereid om die beslissingen in te trekken zodra Rusland ondubbelzinnig begint mee te werken aan een oplossing voor de crisis in Oekraïne.

  Lees meer
 • Wereldwijd leven bijna 2,2 miljard mensen in armoede

  31 jul Nieuwsbericht

  Volgens het Rapport voor de Menselijke Ontwikkeling van 2014 leven wereldwijd meer dan 2,2 miljard mensen in armoede of in armoedige omstandigheden. Het rapport “Duurzame Menselijke Vooruitgang: Kwetsbaarheden tegengaan en Veerkracht creëren”, werd op 23 juli door het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) voorgesteld in Tokio.

  Lees meer
 • Didier Reynders herinnert aan partijen verplichtingen om internationaal recht in Gaza te respecteren

  31 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is heel bezorgd over de escalatie van het geweld in het Gaza-conflict. Die escalatie maakt alsmaar meer slachtoffers, vooral burgers. De beelden en verslagen van de lopende operaties zijn schokkend en laten niemand onverschillig, vooral wanneer vrouwen en kinderen slachtoffer zijn.

  Lees meer
 • Didier Reynders ontvangt Steuncomité voor Oosterse Christenen

  31 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontving op vandaag een delegatie van het Steuncomité voor Oosterse christenen. Het comité werd opgericht op 28 juli als reactie op de verslechterende situatie van de christenen in die regio. Verschillende leden van oost-christelijke gemeenschappen uit ons land zitten in het comité: Armeniërs, Chaldeeërs, Kopten, Melkieten, Maroniten en Syriacen.

  Lees meer
 • België vergeet 1914-1918 niet

  30 jul Perscommuniqué

  Op 4 augustus 2014 vindt in Luik een plechtigheid plaats die herdenkt dat 100 jaar geleden Duitsland België binnenviel en zijn neutraliteit schond.

  Lees meer