Newsroom

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders veroordeelt moord op Japanner Haruna Yukawa door ISIL

  26 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is verontwaardigd over de afschuwelijke moord op Japanse gijzelaar Haruna Yukawa door de terroristische en extremistische organisatie 'Islamitische Staat in Irak en de Levant' (ISIL). De minister betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer en aan de Japanse overheid.

  Lees meer
 • 150 jaar vriendschap tussen België en Japan - Resultaten van de logowedstrijd

  26 jan Perscommuniqué

  In 2016, vieren Japan en België 150 jaar diplomatieke betrekkingen en vriendschap. Ter voorbereiding van dit jaar van vriendschap werd een openbare wedstrijd georganiseerd om het officiële logo van het jubileum te selecteren. De jury koos uit 187 voorstellen voor een design van Mw. Ayaka YASHI, een 21-jarige student uit Osaka. Het officiële logo van het jubileum zal in de loop van 2016 gebruikt worden voor de communicatie over alle activiteiten in verband met deze viering.

  Lees meer
 • Alexander De Croo in Genève voor gesprekken over mensenrechten, ebola en Centraal-Afrika

  26 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt maandag en dinsdag een tweedaags werkbezoek aan het Zwitserse Genève. In Genève bevinden zich de hoofdkwartieren van een groot aantal multilaterale partnerorganisaties waar ons land mee samenwerkt. De Croo zal onder meer samenzitten met de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, het Internationale Rode Kruiscomité en met de top van de Wereldgezondheidsorganisatie. Op het programma staan onder meer gesprekken over de monitoring van de mensenrechten, de strijd tegen ebola en de situatie in Centraal-Afrika.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met consensus over nieuwe kieswet in DRC

  25 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is tevreden over de verzoening en dialoog tussen de verschillende politieke betrokkenen na het recente geweld in de Democratische Republiek Congo (DRC). Hij is ook tevreden over de consensus tussen het parlement en de Senaat, die ervoor gekozen hebben de maatschappelijke vrede te bewaren door een alinea in het wetsontwerp over een nieuwe kieswet in te trekken. Die alinea maakte een volkstelling mogelijk voor de presidents- en parlementsverkiezingen.

  Lees meer
 • Didier Reynders over de situatie in Oost-Oekraïne

  25 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders reageert geschokt op de moordende en verwoestende gevolgen voor de burgers van de opflakkering van het gewapende geweld in Oost-Oekraïne. Nooit eerder in dit conflict stonden de aangegane engagementen van de partijen in zulk een schril contrast met de werkelijke situatie.

  Lees meer