België in Senegal

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Senegal is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Dakar? U reist als toerist door Senegal en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Senegal gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuwsberichten

 • Alexander De Croo verhoogt Belgische bijdrage voor bescherming kinderrechten bij gewapende conflicten

  07 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag zijn goedkeuring gegeven aan de toekenning van 4,5 miljoen euro voor de ‘Bescherming van Kinderrechten bij Gewapende Conflicten', een initiatief van de VN-Veiligheidsraad dat wordt uitgevoerd door UNICEF. Minister De Croo verhoogt daarmee de Belgische bijdrage aan de bescherming van kinderen in conflicten.

  Lees meer
 • De Croo bespreekt situatie Centraal-Afrika, post-2015 ontwikkelingsagenda en migratiethema met Europees Commissaris Mimica

  07 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag tijdens een bilaterale ontmoeting met Europees Commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking Neven Mimica de situatie in de regio van de Grote Meren besproken. Onder meer Burundi, Rwanda en DR Congo kwamen aan bod. Met de VN-top Financing for Development die volgende week in Addis Abeba start, werd tevens uitgebreid gesproken over de post-2015 ontwikkelingsagenda. Ook het migratiethema werd behandeld.

  Lees meer
 • Registreer uw reis op travellersonline.diplomatie.be

  06 jul Nieuwsbericht

  U bent Belg en u reist naar een land buiten de Europese Unie? Registreer uw reis dan op travellersonline.diplomatie.be. Het duurt amper een paar minuten en is gratis! Doet zich in uw land van bestemming een ernstige crisis voor (natuurramp, politieke crisis,…), dan zal de FOD Buitenlandse Zaken u makkelijker kunnen informeren en helpen.

  Lees meer
 • Didier Reynders lanceert nieuwe website voor bijstand aan Belgische reizigers

  06 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders lanceerde deze ochtend de nieuwe registratiewebsite ‘Travellers Online’ van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Via travellersonline.diplomatie.be kunnen Belgen makkelijk en kosteloos aan Buitenlandse Zaken laten weten dat ze op reis vertrekken.

  Lees meer
 • Geen contante betaling meer aan de consulaire loketten

  03 jul Nieuwsbericht

  Wilt u een paspoort aanvragen? Uw visum verlengen of een document legaliseren? De consulaire loketten van Buitenlandse Zaken in Brussel aanvaarden sinds 1 juli 2015 geen contante betaling meer. U moet voortaan betalen met Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, ontvangstbewijs van poststorting.

  Lees meer

Nieuw!

Ons beurzenprogramma vernieuwt! Lees meer...

Bericht aan het publiek: Invoering visumplicht voor reizigers met bestemming Senegal vanaf 01 juli 2013

Lees meer...