België in Senegal

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Senegal is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Dakar? U reist als toerist door Senegal en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Senegal gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Jeruzalem en betuigt medeleven

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de aanslag van gisteren in Jeruzalem die het leven kostte aan een baby van een paar maanden oud en die verschillende gewonden maakte. De minister betuigt zijn medeleven aan de familie van het kind en wenst de gewonden een spoedig herstel.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Ottawa en betuigt medeleven

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verafschuwt de terreurdaad gisteren in Ottawa die het leven kostte aan een Canadese soldaat. Hij betuigt zijn medeleven met de familieleden en vrienden van het slachtoffer en met de Canadese regering.

  Lees meer
 • Alexander De Croo wil meer inzetten op versterking KMO’s in het Zuiden

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil dat de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de volgende jaren bijzondere aandacht geeft aan de ondersteuning van de lokale privé-sector in het Zuiden. Dat zei hij vandaag op een seminarie van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) over het investerings- en ondernemersklimaat in de Democratische Republiek Congo.

  Lees meer
 • De Verenigde Naties in de kijker op zondag 26 oktober in Brussel!

  23 okt Nieuwsbericht

  Ter gelegenheid van de Dag van de Verenigde Naties, zal de Belgische Ontwikkelingssamenwerking zondag aanwezig zijn op de Grote Markt in Brussel. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stad Brussel in samenwerking met het United Nations Regional Information Center (UNRIC) en het United Nations Global Compact (UNGC).

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met Sacharovprijs voor dokter Mukwege

  22 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden omdat de Congolese arts en mensenrechtenactivist Denis Mukwege de Sacharovprijs 2014 heeft gekregen. De Sacharovprijs is een erkenning van het Europese Parlement voor vrijheid van denken.

  Lees meer

Nieuw!

Ons beurzenprogramma vernieuwt! Lees meer...

Bericht aan het publiek: Invoering visumplicht voor reizigers met bestemming Senegal vanaf 01 juli 2013

Lees meer...