België in Senegal

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Senegal is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Dakar? U reist als toerist door Senegal en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Senegal gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • Komende verkiezingen in Burundi

  25 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt kennis van de keuze van Pierre Nkurunziza om kandidaat van de CNDD-FDD te zijn voor de komende presidentsverkiezingen in Burundi. België heeft altijd opgeroepen om de grondwet na te leven. Ons land vindt dat het akkoord van Arusha, de peiler van vrede en democratie in Burundi, de leidraad moet zijn.

  Lees meer
 • België trekt 50.000 euro uit voor VN-waarnemingsmissie voor mensenrechten in Oekraïne

  23 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft besloten een bijdrage van 50.000 euro toe te kennen aan het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties voor de waarnemingsmissie voor de mensenrechten in Oekraïne.

  Lees meer
 • Herdenking van het eerste grootschalige gebruik van chemische wapens in Ieper, 22 april 1915

  23 apr Perscommuniqué

  België herdenkt de tragische, honderdste verjaardag van het eerste grootschalige gebruik van chemische wapens op het Westerse front van de Eerste Wereldoorlog nabij Ieper op 22 april 1915. Chemische wapens zijn onmenselijke massavernietigingswapens. Zij doden zonder onderscheid en zonder waarschuwing. Zij veroorzaken afgrijselijke en levenslange wonden.

  Lees meer
 • Toespraak van minister Reynders voor de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa

  23 apr Toespraak

  Toespraak van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders voor de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (Straatsburg, 22 april 2015).

  Lees meer
 • Werelddag tegen Malaria - Meerdere stemmen, één thema

  22 apr Nieuwsbericht

  25 april is de Werelddag tegen Malaria. In 2007 werd deze dag in het leven geroepen door de lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het doel is dynamiek te brengen in de strijd tegen malaria. Over heel de wereld krijgen mensen dan informatie over het voorkomen en behandelen van deze hardnekkige ziekte. Enkele acties worden in de schijnwerpers gezet. In de afgelopen tien jaar hebben de betrokken landen een enorme vooruitgang geboekt. Toch vraagt de wereldwijde uitroeiing van malaria nog een zware inspanning.

  Lees meer

Nieuw!

Ons beurzenprogramma vernieuwt! Lees meer...

Bericht aan het publiek: Invoering visumplicht voor reizigers met bestemming Senegal vanaf 01 juli 2013

Lees meer...