België in Senegal

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Senegal is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Dakar? U reist als toerist door Senegal en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Senegal gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuwsberichten

 • Hoogtepunten van de Benelux-samenwerking in 2015 onder Belgisch voorzitterschap

  11 feb Perscommuniqué

  België was in 2015 voorzitter van de Benelux Unie. Prioriteiten voor dit Belgische voorzitterschap waren Veiligheid, Duurzame Mobiliteit en Energie. De actieve samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg leverde in deze drie prioriteitsdomeinen concrete resultaten op die een impact hadden op burgers en ondernemers.

  Lees meer
 • Didier Reynders en Alexander De Croo bezorgd over inbeslagname van landbouwgrond en vernielingen Westelijke Jordaanoever door Israëlische overheid

  09 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zijn bezorgd over de beslissing van de Israëlische overheid om 154 hectare landbouwgrond op de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Jericho, in beslag te nemen. Deze zorgwekkende beslissing komt bovenop de recente aankondiging van de bouw van 153 nieuwe woningen in de nederzettingen en de vernieling van woningen in Hebron.

  Lees meer
 • Maatregelen van de Belgische regering in de strijd tegen terrorisme en radicalisme

  09 feb Perscommuniqué

  De volgende maatregelen werden op 5 februari door de Belgische regering aangekondigd.

  Lees meer
 • Start van het Young Leaders Programme 2016

  09 feb Nieuwsbericht

  Jongeren tussen 21 en 26 jaar uit de hele wereld zijn opgeroepen om deel te nemen aan de debatten over de toekomst van de internationale ontwikkelingssamenwerking, die plaatsvinden in het kader van de volgende editie van de Europese Ontwikkelingsdagen (EOD). Dit Europese forum, dat gesteund wordt door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, vindt in Brussel plaats op 15 en 16 juni aanstaande.

  Lees meer
 • Didier Reynders bezorgd over satellietlancering Noord-Korea

  05 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de verklaringen van de Noord-Koreaanse overheid over een nakende satellietlancering. De kernproef van 6 januari veroorzaakte al veel onrust in de regio. Het gebruik van de technologie van een ballistische raket zou die onrust nog fel kunnen aanwakkeren. Het zou bovendien een nieuwe overtreding van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad zijn.

  Lees meer

Nieuw!

Ons beurzenprogramma vernieuwt! Lees meer...