Betalingsprocedure voor visumaanvragen

Vanuit BOLIVIA, ECUADOR en PERU (met uitzondering van de zone Lima)

Via Western Union
De afzender dient de bestemmeling als volgt in te vullen:

EMBAJADA DE BELGICA
Ter attentie van: José Anibal Berenguel Donayre

Op het ogenblik van de overschrijving is het belangrijk om de vertegenwoordiger van Western Union te melden dat het volledige bedrag in Nuevos Soles is en bestemd is voor de Ambassade van België in Lima.

De kosten van verzending zijn ten laste van de verzender.

 

Vanuit VENEZUELA

De betalingen moeten met een kredietkaart via de link http://docs.payulatam.com/solicitud-de-pago/empieza-aqui/No label found for: as_externallink.alttag verricht worden.

Zie De handling fee (prijs) voor visas (PDF, 38.78 Kb)

Het bedrag dient op voorhand betaald te worden en wordt niet terugbetaald bij een eventuele weigering van het visum of indien de betrokkene zijn visumaanvraag achteraf annuleert of verhinderd is te reizen.

Voor de documenten en hun vertaling die gelegaliseerd dienen te worden moet het bedrag van de legalisatie bijgevoegd worden. Zie Tarieven (PDF, 38.78 Kb).

De houders van paspoorten die geen Peruaan, Ecuadoriaan, Boliviaan of Venezolaan zijn en in Peru, Ecuador, Bolivia of Venezuela woonachtig zijn en die visumplichtig zijn, moeten dezelfde procedure volgen voor visumaanvragen voor lange duur.

Opgelet, de personen die woonachtig zijn in:

  • Ecuador en die een visum voor kort verblijf willen aanvragen, mogen zich te melden bij de Ambassade van Frankrijk in Quito
  • Bolivia en die een visum voor kort verblijf willen aanvragen, mogen zich melden bij de Ambassade van Spanje in La Paz
  • Venezuela en die een visum voor kort verblijf willen aanvragen, mogen zich melden bij de Ambassade van Nederland in Caracas.