Persberichten

Er zijn 1105 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1105 resultaten
 • #EbolaResponse: B-FAST vertrekt naar Guinea op zaterdag 20 december

  19 dec

  Begin december besloot de ministerraad om een B-FAST-team met een mobiel B-Life laboratorium naar Guinea te sturen. Het team en het mobiele labo zullen vanaf 20 december ontplooid worden in N’zerekore, ter ondersteuning van het Ebola Treatment Center (ETC), dat door de Franse NGO ALIMA (Alliance for International Medical Action) wordt beheerd. Het vertrek is gepland op zaterdag 20 december om 07.30 uur op de militaire luchthaven van Melsbroek.

  Lees meer
 • De nieuwe Belgische strategienota inzake humanitaire hulp

  19 dec

  De ontwikkelingen van de afgelopen jaren op humanitair vlak hebben geleid tot een grondige hervorming van de regelgeving en het beleidskader van de Belgische humanitaire hulp. Het voldoet nu aan diverse verbintenissen die België heeft onderschreven sinds 1996, aan de aanbevelingen van verschillende evaluaties van de humanitaire hulp, alsook aan nieuwe hulpmethoden die beter aangepast zijn aan de realiteit op het terrein.

  Lees meer
 • Didier Reynders reorganiseert Belgisch netwerk van diplomatieke posten

  19 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders heeft een lijst van verschillende diplomatieke en consulaire posten in het buitenland opgemaakt, vooral in Europa, met de bedoeling die te sluiten en te reorganiseren. Dit werd meegedeeld aan de overheden van de landen waar deze posten zich bevinden.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden over ontwikkelingen in bilaterale relaties tussen VS en Cuba

  18 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is net als de hoge vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini tevreden over de beslissing van de Verenigde Staten en Cuba om weer diplomatieke betrekkingen aan te knopen. Dit kan het begin betekenen van een verdere verbetering van de betrekkingen tussen deze twee landen.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt misdadige aanvallen in Peshawar, Pakistan

  16 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders veroordeelt de misdadige aanvallen in Peshawar, Pakistan, waarbij minstens 140 mensen, vooral kinderen, werden vermoord. Dit zijn daden van een ongekende wreedheid die een samenleving in het hart treffen en de meest belangrijke mensenrechten schenden.

  Lees meer
 • België creëert mee nieuwe internationale organisatie voor vermiste personen

  16 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders laat weten dat België, Luxemburg, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk gisteren een raamverdrag hebben ondertekend waarmee de Internationale Commissie voor Vermiste Personen (ICMP) een nieuw juridisch statuut krijgt. De ICMP wordt daarmee een officiële internationale organisatie met een zetel in Den Haag. De commissie zet zich in voor mensen die vermist zijn door een gewapend conflict, mensenrechtenschendingen, rampen, georganiseerde misdaad of door andere oorzaken.

  Lees meer
 • Belgische Ontwikkelingssamenwerking zet meer in op KMO’s in het Zuiden

  16 dec

  Een sterkere focus op micro-, kleine en middelgrote ondernemingen. Dat is een van de keuzes in de nieuwe investeringsstrategie die de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) vandaag goedkeurde. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, die BIO vandaag bezocht, is tevreden met de duidelijke investeringsfocus. De federale regering zal de volgende jaren 160 miljoen euro uittrekken voor BIO.

  Lees meer
 • Ivoorkust kan opnieuw diamanten verhandelen dankzij België

  16 dec

  In 2003 legden de Verenigde Naties sancties op tegen Ivoorkust, waardoor het land geen diamant meer kon verhandelen. Nu de politieke rust is teruggekeerd, helpen de FOD Buitenlandse zaken en het Antwerp World Diamond Centre, de Ivoriaanse overheid een controlesysteem opzetten, zodat de strenge Kimberley process voorwaarden gerespecteerd worden, en het land opnieuw diamant kan verhandelen.

  Lees meer
 • België steunt noodhulpacties FAO met 5,8 miljoen euro

  15 dec

  Met een schenking van 5,8 miljoen euro aan de Wereldvoedselorganisatie (FAO) wil België de activiteiten van de organisatie ter versterking van de inkomsten uit landbouw ondersteunen, met name de versterking van de voedselzekerheid en de verbetering van het herstelvermogen bij natuurrampen en door de mens veroorzaakte crisissen.

  Lees meer
 • Made in Africa, verkocht in Afrika: Uitdagingen voor bio en fair trade op de Afrikaanse markt

  15 dec

  De tijd dat de productie van bio en fair trade een zaak was van boeren in het arme Zuiden en de consumptie een zaak van rijke Noorderlingen ligt al even achter ons. In een aantal landen in het Zuiden groeit een middenklasse die openstaat voor duurzame aankopen. Op verkenning bij de startende Afrikaanse bio- en fairtrademarkt.

  Lees meer
1-10 van 1105 resultaten