Persberichten

Er zijn 1341 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1341 resultaten
 • Alexander De Croo verhoogt Belgische bijdrage voor bescherming kinderrechten bij gewapende conflicten

  07 jul

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag zijn goedkeuring gegeven aan de toekenning van 4,5 miljoen euro voor de ‘Bescherming van Kinderrechten bij Gewapende Conflicten', een initiatief van de VN-Veiligheidsraad dat wordt uitgevoerd door UNICEF. Minister De Croo verhoogt daarmee de Belgische bijdrage aan de bescherming van kinderen in conflicten.

  Lees meer
 • De Croo bespreekt situatie Centraal-Afrika, post-2015 ontwikkelingsagenda en migratiethema met Europees Commissaris Mimica

  07 jul

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag tijdens een bilaterale ontmoeting met Europees Commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking Neven Mimica de situatie in de regio van de Grote Meren besproken. Onder meer Burundi, Rwanda en DR Congo kwamen aan bod. Met de VN-top Financing for Development die volgende week in Addis Abeba start, werd tevens uitgebreid gesproken over de post-2015 ontwikkelingsagenda. Ook het migratiethema werd behandeld.

  Lees meer
 • Registreer uw reis op travellersonline.diplomatie.be

  06 jul

  U bent Belg en u reist naar een land buiten de Europese Unie? Registreer uw reis dan op travellersonline.diplomatie.be. Het duurt amper een paar minuten en is gratis! Doet zich in uw land van bestemming een ernstige crisis voor (natuurramp, politieke crisis,…), dan zal de FOD Buitenlandse Zaken u makkelijker kunnen informeren en helpen.

  Lees meer
 • Didier Reynders lanceert nieuwe website voor bijstand aan Belgische reizigers

  06 jul

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders lanceerde deze ochtend de nieuwe registratiewebsite ‘Travellers Online’ van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Via travellersonline.diplomatie.be kunnen Belgen makkelijk en kosteloos aan Buitenlandse Zaken laten weten dat ze op reis vertrekken.

  Lees meer
 • Geen contante betaling meer aan de consulaire loketten

  03 jul

  Wilt u een paspoort aanvragen? Uw visum verlengen of een document legaliseren? De consulaire loketten van Buitenlandse Zaken in Brussel aanvaarden sinds 1 juli 2015 geen contante betaling meer. U moet voortaan betalen met Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, ontvangstbewijs van poststorting.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt nieuwe aanslagen in Egypte

  02 jul

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is ontzet door de nieuwe golf van aanslagen in Egypte die tientallen doden hebben gemaakt. Hij veroordeelt deze aanvallen. De minister betuigt zijn medeleven met de slachtoffers, hun families en het Egyptische volk.

  Lees meer
 • Didier Reynders betuigt medeleven na vliegtuigcrash in Indonesië

  01 jul

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt na het neerstorten van een militair vliegtuig in Medan, de hoofdstad van Sumatra in Indonesië, zijn medeleven aan de Indonesische overheid en de bevolking. Zijn gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers. Hij wenst aan al wie door deze ramp werd getroffen veel moed, vooral de gewonden en hun families.

  Lees meer
 • Didier Reynders verwerpt aanslag op Egyptisch procureur-generaal Hisham Barakat

  30 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt zijn medeleven met de familie en vrienden van procureur-generaal Hisham Barakat, die gisteren in Caïro het slachtoffer van een terroristische aanval werd.

  Lees meer
 • Didier Reynders ongerust over verkiezingen in Burundi

  29 jun

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is ongerust over de parlements- en lokale verkiezingen die vandaag in Burundi worden georganiseerd. De principes rond inclusiviteit, transparantie en geloofwaardigheid worden niet nageleefd.

  Lees meer
 • Alexander De Croo neemt deel aan Tidewater-conferentie in Den Haag

  29 jun

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag deel aan de jaarlijkse informele Tidewater-conferentie over ontwikkelingssamenwerking. Tidewater is een informele ontmoeting van een 30-tal hooggeplaatste vertegenwoordigers van donorlanden en multilaterale ontwikkelingsorganisaties die wordt voorgezeten door de OESO. Plaats van afspraak is dit jaar Den Haag (Nederland). De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen is co-voorzitter van de conferentie.

  Lees meer
1-10 van 1341 resultaten