Persberichten

Er zijn 1599 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1599 resultaten
 • Vicepremier De Croo vraagt aandacht voor belang lokale respons, rampenparaatheid en rol technologie op World Humanitarian Summit

  23 mei

  Vicepremier en minister voor Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag en morgen deel aan de allereerste World Humanitarian Summit in Istanbul. De top komt er op initiatief van VN Secretaris-Generaal Ban Ki-moon en heeft als doel de humanitaire actie te versterken en het humanitair systeem aan te passen aan de noden van vandaag.

  Lees meer
 • Op weg naar de allereerste World Humanitarian Summit

  20 mei

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo vertegenwoordigt België op de eerste Humanitaire Wereldtop, nu 23 en 24 mei in Istanbul. Het is de bedoeling het globaal humanitair systeem een nieuwe impuls te geven en mensen in nood centraal te stellen, zodat niemand aan de zijlijn blijft. De top is van essentieel belang voor alle humanitaire actoren, politieke spelers en voor iedereen die te maken heeft met ontwikkelingssamenwerking, conflictpreventie of klimaatverandering.

  Lees meer
 • Omvorming van de Belgische Technische Coöperatie in het Belgische Ontwikkelingsagentschap

  15 apr

  De ministerraad heeft op voorstel van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo de krachtlijnen en principes goedgekeurd van de omvorming van de Belgische Technische Coöperatie (BTC) in het Belgische ontwikkelingsagentschap (BDA).

  Lees meer
 • België sterke stijger in 2016 Aid Transparency Index

  14 apr

  België is één van de sterkste stijgers in de 2016 Aid Transparency Index, de index die de transparantie van hulpstromen in kaart brengt. Ons land stijgt van 18,8% bij de vorige analyse in 2014 naar 47,7% dit jaar. “Met deze waardering bevinden we ons in de middengroep en scoren we beter dan organisaties als de Gates Foundation of landen als Zwitserland, Frankrijk en Noorwegen. De volgende jaren moeten we extra inspanningen leveren om tot de absolute wereldtop te horen qua transparantie van onze hulpstromen,” zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo.

  Lees meer
 • ODA-cijfers OESO: Hervormingen verderzetten om impact te verhogen

  13 apr

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo stelt dat we de druk op de budgetten internationale ontwikkeling moeten aangrijpen om hervormingen verder te zetten. Internationale ontwikkeling moet sterker focussen op boeken van resultaten in plaats van enkel maar het uitgeven van geld. Daarnaast moeten in lijn met het nieuwe ontwikkelingskader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen ook alternatieve financieringsbronnen worden aangeboord. Ondanks de druk op de budgetten kiest ons land ervoor om het bedrag voor humanitaire noodhulp dit jaar verder te verhogen tot 170 miljoen euro, een recordbedrag voor België.

  Lees meer
 • Alexander De Croo en Didier Reynders veroordelen vernieling van een speelplein in Zaatara

  12 apr

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordelen de vernieling vandaag van een speelplein in Zaatara, in het gouvernement Nablus. Dit project was gefinancierd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De ministers zullen hierover uitleg vragen aan de Israëlische regering via de Israëlische ambassadeur in Brussel en de Belgische ambassade in Tel Aviv.

  Lees meer
 • Development Cooperation Forum 2016: Ontwikkelingssamenwerking aanpassen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te behalen

  08 apr

  Hare Majesteit de Koningin en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo hebben gisteren het Development Cooperation Forum (DCF) plechtig geopend. Dit Forum gaat door van 6 tot 8 april in het Egmontpaleis in Brussel. Het heeft als thema: "Rethinking development cooperation for the SDGs: country-level perspectives and lessons". De Koningin hield de openingstoespraak in haar hoedanigheid van pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

  Lees meer
 • Wereldgezondheidsdag 2016: samen tegen diabetes

  07 apr

  Jaarlijks vindt de Wereldgezondheidsdag plaats op 7 april. In 2016 is dat tevens de 68ste verjaardag van de oprichting van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit jaar vestigt de WHO de aandacht op de strijd tegen diabetes. Wereldwijd lijden er zo’n 422 miljoen mensen aan diabetes en naar alle waarschijnlijkheid zal dat cijfer nog verdubbelen in de komende 20 jaar. Vooral in lage- en middeninkomenslanden stijgt het aantal gevallen van diabetes exponentieel. Daarom besteedt de Belgische Ontwikkelingssamenwerking er bijzondere aandacht aan, onder andere via de versterking van de gezondheidssystemen in haar partnerlanden.

  Lees meer
 • Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties: Belgische bijdrage in 2014 en 2015

  06 apr

  Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) is een van de zes multilaterale partnerorganisaties van de Belgische humanitaire hulp. België steunt het WFP omdat het nog steeds de organisatie bij uitstek is voor voedselbijstand in noodsituaties.

  Lees meer
 • Generieke Vorming Civiele Crisisbeheersing - BGT - Oproep voor kandidaten

  31 mrt

  De EU beschikt over verschillende instrumenten ter uitvoering van haar buitenlandse beleid. Het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB) is er één van. Sinds 2003 werden er in dat kader wereldwijd civiele crisisbeheersmissies (CCM) ontplooid in diverse onstabiele of crisisregio’s. De Generieke Vorming Civiel Crisisbeheer is een training van twee weken die een algemene inleiding en voorbereiding biedt voor mogelijke ontplooiing in een CCM-missie van de EU, UN, OVSE. De cursus is een voorwaarde voor elke civiele expert die wenst te kandideren voor een detachering in een missie. Deze integrale training wordt twee keer per jaar georganiseerd door de FOD Buitenlandse Zaken en het Egmont Instituut, met steun van de Belgische Federale Politie en de FOD Justitie en voldoet aan de EU-trainingsnormen. De volgende training zal plaatsvinden van 17 tot 28 oktober 2016 in Brussel.

  Lees meer
1-10 van 1599 resultaten