Persberichten

Er zijn 1310 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1310 resultaten
 • Vandaag internationale dag van blauwhelmen van Verenigde Naties

  29 mei

  Vandaag is het internationale dag van de VN-blauwhelmen. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders uit zijn waardering voor het werk van de blauwhelmen in de vele conflictgebieden waar ze vandaag zijn ontplooid.

  Lees meer
 • Millenniumdoel 5: De gezondheid van moeders verbeteren

  28 mei

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 5: de gezondheid van moeders verbeteren.

  Lees meer
 • Ban Ki-moon in dialoog met jongeren in Brussel

  27 mei

  Op 27 mei 2015 ontvangt het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon. Hij zal er een debat voeren met meer dan 1000 Europese jongeren over de rol van jongeren in de post-2015 agenda.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt moord op Zedi Feruzi in Burundi

  24 mei

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de moord op de opposant Zedi Feruzi en zijn lijfwacht in Burundi. Hij veroordeelt ook de granaataanval op de grote markt van Bujumbura die twee doden en veel gewonden maakte. Hij betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers.

  Lees meer
 • Didier Reynders herdenkt aanslag op Joods Museum van België

  24 mei

  Vandaag herdenken we de aanslag die een jaar geleden op het Joods Museum in Brussel werd gepleegd en waarbij vier mensen stierven. De gedachten van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders blijven bij de slachtoffers en hun families.

  Lees meer
 • Biodiversiteit essentieel voor duurzame ontwikkeling

  22 mei

  Dit jaar wordt de Internationale Dag van de Biodiversiteit (22 mei 2015) meer dan ooit gelinkt aan duurzame ontwikkeling. In 2015 moeten de Verenigde Naties immers de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ aannemen en in december moet er in Parijs een akkoord bereikt worden over de strijd tegen klimaatverandering.

  Lees meer
 • België steunt UNRWA voor 18,74 miljoen euro

  22 mei

  België kondigde een nieuwe bijdrage van 18,75 miljoen euro aan voor de VN-organisatie UNRWA. De bijdrage geldt voor de periode 2015-2017 en zal UNRWA helpen bij het verlenen van essentiële gezondheidszorg, onderwijs, noodhulp en sociale diensten. Hiermee kunnen Palestijnse vluchtelingen in de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever, Jordanië, Libanon en Syrië geholpen worden.

  Lees meer
 • Burundi: geen klassiek bilateraal samenwerkingsprogramma bij derde ambtstermijn

  21 mei

  De federale ministerraad heeft vandaag op voorstel van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een nieuwe lijst van partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking goedgekeurd. De ministerraad heeft beslist om Burundi als partnerland aan te houden. België wil zo solidair blijven met de Burundese bevolking. Bij een blijvende schending van het akkoord van Arusha zal ons land echter geen klassiek bilateraal samenwerkingsprogramma met de Burundese regering afsluiten.

  Lees meer
 • Guinee en Burkina Faso nieuwe partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking

  21 mei

  De federale ministerraad heeft vandaag op voorstel van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo haar akkoord gegeven voor een nieuwe lijst van veertien partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De huidige lijst van partnerlanden was sinds 2004 ongewijzigd. Twee nieuwe partnerlanden doen hun intrede: Burkina Faso en Guinee. Naast de nieuwe lijst van partnerlanden zijn ook de internationale partnerorganisaties van de multilaterale samenwerking beslist.

  Lees meer
 • Move with Africa: schrijf u nu in!

  21 mei

  Bent u schooldirecteur of leerkracht in de derde graad van het secundair onderwijs? Heeft u interesse voor de ontwikkelingsproblematiek, Noord-Zuidsolidariteit en interculturele uitwisseling? Wilt u zich tijdens het schooljaar 2015-2016 graag inzetten voor een ontwikkelingsproject? Sluit u dan aan bij Move with Africa, een groot bewustmakingsproject over ontwikkelingssamenwerking en interculturaliteit, waaraan een tiental scholen hun steentje bijdragen.

  Lees meer
1-10 van 1310 resultaten