Persberichten

Er zijn 1422 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1422 resultaten
 • Didier Reynders en Koen Geens feliciteren Koen Lenaerts, nieuwe Voorzitter van het Europees Hof van Justitie

  08 okt

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken en minister van Justitie Koen Geens zijn verheugd met de aanstelling van Koen Lenaerts als 11de Voorzitter van het Europees Hof van Justitie. Zij feliciteren hem en wensen hem veel succes. Koen Lenaerts heeft een uitgebreide en indrukwekkende ervaring opgebouwd in het recht, en het Europees recht in het bijzonder. Van 25 september 1989 en 6 oktober 2003 was hij rechter bij de Europese Rechtbank van Eerste Aanleg, sinds 7 oktober was hij rechter bij het Europees Hof van Justitie en sinds 9 oktober 2012 was hij vicevoorzitter van het Hof.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met speciaal gezant voor vrede in Colombia

  07 okt

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over de benoeming van een speciale gezant van de EU voor de vrede in Colombia. Als voormalig Iers minister van Buitenlandse Zaken heeft Eamon Gilmore een uitgebreide ervaring in de succesvolle vredesonderhandelingen met Ierse bewegingen. De Ierse ervaring werd trouwens al ter beschikking gesteld van de lopende onderhandelingen in Havana.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt vernietiging triomfboog in Palmyra

  06 okt

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de vernietiging van de beroemde triomfboog in de Syrische stad Palmyra door Daech. Dit is een criminele en onaanvaardbare daad. De extremisten vernietigden eerder al ander Unesco-werelderfgoed en archeologische sites van onschatbare waarde.

  Lees meer
 • Week van de Fair Trade: 7 - 17 oktober 2015

  06 okt

  De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fairtradeproducten tien dagen lang op een originele manier in de kijker plaatst. Van 7 tot en met 17 oktober staan in heel België talrijke activiteiten op het programma rond eerlijke handel en eerlijke producten. Zo wil het Trade for Development Centre, met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de mensen warm maken om voor fair trade te kiezen.

  Lees meer
 • Didier Reynders bezoekt fresco van Italiaanse kunstenares Vanna Vinci

  05 okt

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ging vandaag kijken naar het fresco La Bambina Magritta van de Italiaanse kunstenares Vanna Vinci. Hij deed dat samen met haar en met Stefano Sannino, buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Italië. La Bambina Magritta is de tweede muurschildering van de toekomstige wandeling over het Europese stripverhaal.

  Lees meer
 • Belgische Ontwikkelingssamenwerking schort reeks interventies in Burundi op en zet politiesamenwerking definitief stop

  02 okt

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo schort de Belgische steun aan een reeks ontwikkelingsprojecten in Burundi op. De politiesamenwerking stopt met onmiddellijke ingang. Het stopzetten van de geschorste interventies en het heroriënteren van middelen zullen afhangen van het verloop van de EU-dialoog met Burundi die binnenkort opstart.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden dat mensenrechtenraad Belgische resolutie over de doodstraf aanvaardt

  01 okt

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de mensenrechtenraad in Genève vandaag een nieuwe resolutie van België over de doodstraf heeft aangenomen. Dit initiatief, dat samen met Benin, Costa Rica, Frankrijk, Mexico, Mongolië, Moldavië en Zwitserland werd genomen, kreeg de steun van een zestigtal landen uit 5 continenten.

  Lees meer
 • Nieuwe Glo.be over klimaat

  01 okt

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, is zopas verschenen. Daarin komt u alles te weten wat u altijd al wilde weten over de klimaatverandering en de cruciale klimaattop in Parijs eind dit jaar. Ook wat u zelf kan doen om de opwarming te remmen.

  Lees meer
 • Save the date: inspiratiedag 19 april 2016

  01 okt

  Jan Buermans, ook wel bekend van de Belgische Improvisatie Liga, legt in een heldere keynote uit hoe je je collega's kunt betrekken, motiveren en overtuigen om ook rond WBE te werken. Daarnaast zijn er diverse inhoudelijke workshops, kun je je ervaringen en kennis met andere leerkrachten delen en ontmoet je educatieve organisaties.

  Lees meer
 • België is in New York

  29 sep

  Eerste minister Charles Michel en ministers Didier Reynders, Alexander De Croo en Marie-Christine Marghem zijn in New York. Op het programma: de 70ste Algemene Vergadering van de VN, een internationale top rond duurzame ontwikkeling, alsook een aantal bilaterale en multilaterale bijeenkomsten die de belangrijkste internationale crisissen aankaarten.

  Lees meer
1-10 van 1422 resultaten