Persberichten

Er zijn 1387 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1387 resultaten
 • Oeganda: Schijf gezondheidshulp gedeblokkeerd

  03 sep

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft een akkoord bereikt met de Oegandese regering over het niet-uitsturen van actieve Oegandese gezondheidswerkers. De Oegandese regering engageert zich met name om het eigen gezondheidszorgsysteem niet te verzwakken door geen actieve gezondheidswerkers uit te vlaggen naar het Centraal-Amerikaanse Trinidad en Tobago

  Lees meer
 • Verklaring van de internationale gezanten voor het gebied van de Grote Meren over de situatie in Burundi

  31 aug

  Très préoccupé par la détérioration du contexte politique, économique et sécuritaire au Burundi, le Groupe des Envoyés spéciaux pour la région des Grands Lacs a appelé, lors de sa rencontre qui s'est tenue aujourd'hui à Genève, à la reprise immédiate d'un dialogue inclusif au Burundi y compris avec la participation de ceux qui n'ont pas pris part aux élections récentes dans ce pays.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met de resultaten van het onderhoud tussen de premiers van Servië en Kosovo

  27 aug

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de resultaten van het onderhoud tussen de Servische premier Aleksandar Vučić en de Kosovaarse premier Isa Mustafa. Dit onderhoud had op 25 augustus plaats in Brussel en werd door de Europese Unie gefaciliteerd. De minister feliciteert beide premiers met dit resultaat.

  Lees meer
 • Autoloze zondag op 20 september 2015

  26 aug

  Dit jaar organiseert de stad Brussel de autoloze zondag op 20 september. Ook de leden van de Diplomatieke Gemeenschap die in Brussel verblijven, respecteren het principe van de autoloze zondag. Slechts in uitzonderlijke omstandigheden en om louter professionele redenen kunnen zij zich in de hoofdstad verplaatsen.

  Lees meer
 • Didier Vanderhasselt nieuwe woordvoerder Buitenlandse Zaken, José de Pierpont adjunct-woordvoerder

  26 aug

  Didier Vanderhasselt is de nieuwe woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Hij volgt Hendrik Van de Velde op, die voortaan ons land vertegenwoordigt als ambassadeur in Amman (Jordanië).

  Lees meer
 • Europese Unie, een kinderspel…

  26 aug

  Vakantie voorbij? Hoe je beter voor te bereiden op het nieuwe schooljaar dan op een speelse manier je kennis van de EU te testen? Speel dus De Europese Unie op de kaart gezet! Wanneer kwam Kroatië bij de Europese Unie? Waar ligt Spanje? Welk land heeft een blauw-wit-rode vlag? Wat is de hoofdstad van Polen? Is Turkije kandidaat-lidstaat van de Europese Unie? Je vindt het allemaal op www.euopdekaartgezet.be!

  Lees meer
 • MDG 8: Een wereldpartnerschap voor ontwikkeling creëren

  24 aug

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 8: een wereldpartnerschap voor ontwikkeling creëren. En wat zijn de conclusies na 15 jaar Millenniumdoelen? Hoe zullen de nieuwe ontwikkelingsdoelen eruit zien?

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met vrijlating van zes politieke gevangenen in Belarus

  24 aug

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de vrijlating van zes politieke gevangenen, onder wie voormalig presidentskandidaat Mykalai Statkevich, in Belarus. De minister hoopt dat deze positieve evolutie zich zal voortzetten en dat ze de relaties tussen de Europese Unie en Belarus zal verbeteren.

  Lees meer
 • Internationale Dag van de Humanitaire Hulp

  19 aug

  Meer dan ooit zijn miljoenen mensen het slachtoffer van gewapende conflicten en geweld. Velen slaan op de vlucht en zoeken hun heil in veiliger streken in eigen land of in de omringende landen. Ook natuurrampen zoals cyclonen, stormen en overstromingen veroorzaken veel leed.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Bangkok

  18 aug

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de aanslag die in een drukke wijk van Bangkok werd gepleegd

  Lees meer
1-10 van 1387 resultaten