Dimensie 3 wordt Glo.be – Voor een duurzame wereld

Datum: 10 juli 2014

Dimensie 3

 

Omdat de wereld verandert, wijzigt ook de naam van het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Dimensie 3 maakt plaats voor Glo.be en is vanaf nu ook beschikbaar in een interactieve versie voor tablet.

Het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking – voortaan Glo.be – is volledig GRATIS, verschijnt 4 maal per jaar, met een oplage van 30.000 exemplaren, in een papieren en digitale versie zowel in het Frans als in het Nederlands. Met Glo.be blijf je op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de wereld van de ontwikkelingssamenwerking. Het magazine biedt bovendien gebruiksklare informatie voor leerkrachten en scholieren.
 
Glo.be wijst op een globale visie, die rekening houdt met de complexiteit van onze wereld, met zijn globalisering en onderlinge afhankelijkheid, met zijn goede en slechte kanten: communicatie, een veel sneller verkeer van producten, kennis en personen, maar ook vervuiling, klimaatverandering, grotere sociale ongelijkheid en instabiliteit … Een wereld die duurzaam móet zijn om te blijven voortbestaan, zowel in het zuidelijk halfrond als in het noordelijk. Een wereld waarin het kleine België en ieder van ons zijn rol te spelen heeft.
 
Omdat de wereld verandert, heeft ook de Belgische Ontwikkelingssamenwerking zich aangepast. De begunstigden zijn partners geworden, en de Millenniumdoelen die diverse thema’s voor armoedebestrijding afbakenen, worden na 2015 meer dan waarschijnlijk ‘duurzaam’. Vandaar onze baseline 'Voor een duurzame wereld'.
 
Duurzaamheid houdt ook in dat we zorgzamer met het milieu omspringen. Daarom bereidt Glo.be zich stilaan voor op het digitale tijdperk. We zijn dan ook blij je onze vernieuwde website te kunnen voorstellen (www.glo-be.beNo label found for: as_externallink.alttag) en een versie voor iPad en Android, met bijkomende informatie, animatie, foto's en video's. 
 
Hoe abonneren?
Ga naar onze website www.glo-be.beNo label found for: as_externallink.alttag of stuur een mail naar info.dgd@diplobel.fed.be