Didier Reynders organiseert conferentie over België en de VN

Datum: 03 oktober 2013

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders organiseerde vandaag in het Egmontpaleis een conferentie met als thema ‘België in het hart van de Verenigde Naties, vandaag en morgen’. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met de MUN Society BelgiumNo label found for: as_externallink.alttag (Model United Nations Society Belgium), die bestaat uit jongeren die een passie hebben voor de Verenigde Naties en voor mondiale kwesties. Minister Reynders nam enkele dagen geleden nog deel aan de ministeriële week van de 68ste Algemene Vergadering van de VN in New York.

Conferentie ‘België in het hart van de Verenigde Naties, vandaag en morgen’

Tijdens de conferentie vandaag gaf minister Reynders zijn visie op de Belgische politiek bij de Verenigde Naties. Hij antwoordde op vragen over internationale betrekkingen. Naast jongeren van de MUN Society Belgium,  namen ook ambtenaren van de VN-agentschappen in België deel, leden van de Franse en Nederlandse verenigingen van de Verenigde Naties (UNPA en VVN) en verschillende Belgische universiteiten.

Dit evenement is het begin van een samenwerking tussen minister Reynders en de MUN Society Belgium. De prestigieuze Harvard University vertrouwde de MUN Society Belgium de organisatie toe van WorldMUN 2014. Die 23ste zitting van de Internationale diplomatieke conferentie zal van 16 tot 21 maart 2014 in Brussel worden gehouden. Ze zal duizenden studenten over de hele wereld bij elkaar brengen om over internationale onderwerpen te spreken.

WorldMUNNo label found for: as_externallink.alttag is een project dat aan het einde van de Koude Oorlog ontstond. Het had als doel de standpunten van Oost en West uit te wisselen over de evolutie van de internationale betrekkingen. Het principe van WorldMUN is hetzelfde gebleven: de uitdagingen van de eenentwintigste eeuw bespreken en tot een gemeenschappelijk doel komen. Elk jaar wordt WorldMUN in een ander deel van de wereld door een plaatselijke Model United Nations georganiseerd. MUN Belgium won al vier keer de eerste plaats op deze conferentie.

Didier Reynders en de MUN Society België sporen ambitieuze diplomaten van 14 tot 25 jaar uit ons land aan om hun eigen ideeën te geven over de rol van België bij de Verenigde Naties. Bijdragen van maximaal 350 woorden moeten voor 3 december 2013 worden ingediend via de Facebookpagina https://www.facebook.com/MUN.Society.Belgium/app_432976163386165No label found for: as_externallink.alttag.

De auteurs van de beste bijdragen zullen worden uitgenodigd om hun voorstellen met minister Reynders te bespreken in maart 2014, aan de vooravond van WorldMUN 2014 in Brussel. Dit is een kans voor jongeren om hun stem te laten horen aan de politici van vandaag en een brug te slaan tussen de beslissers van vandaag en die van morgen.

Lees de toespraak van minister ReyndersNo label found for: as_externallink.alttag

Conferentie ‘België in het hart van de Verenigde Naties, vandaag en morgen’

Conferentie ‘België in het hart van de Verenigde Naties, vandaag en morgen’