Didier Reynders veroordeelt aanval op VN-gebouwen in Mogadishu (Somalië)

Datum: 20 juni 2013

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vernam met ontzetting de aanslag op het VN-gebouw in Mogadishu (Somalië). Deze aanslag, die door Al Shabaab werd opgeëist, maakte op 19 juni talrijke slachtoffers en gewonden.

Minister Reynders deelt de mening van de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie Catherine Ashton en hij veroordeelt deze onaanvaardbare daad. De VN leveren werk in Somalië, zowel op humanitair vlak als op het vlak van ontwikkeling. Tegelijkertijd leveren de Somalische regering en de internationale gemeenschap inspanningen voor de stabiliteit van het land.

Didier Reynders betuigt zijn medeleven aan de families van de slachtoffers, aan de president, de regering, de bevolking van Somalië en aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties en zijn speciale vertegenwoordiger. Hij wenst de gewonden een spoedig herstel toe.

De minister vindt dat de recente vooruitgang moet worden behouden. Hij belooft zijn steun te blijven geven aan de Somalische regering, de Afrikaanse Unie en de Verenigde Naties bij hun inspanningen om de interne veiligheid en de rechtsstaat in het land te herstellen.