Dr. Peter Piot krijgt Hideyo Noguchi Africa Prize

Datum: 14 maart 2013

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister voor Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille zijn tevreden dat onze landgenoot Dr. Peter Piot de Second Hideyo Noguchi Africa Prize (in de categorie medisch onderzoek) heeft gekregen.
 
De Hideyo Noguchi Africa Prize wordt toegekend door de Japanse regering aan mensen of organisaties met uitzonderlijke verdiensten op het vlak van medisch onderzoek en medische dienstverlening in de strijd tegen besmettelijke en andere ziekten in Afrika.
 
Hiermee worden het werk van Peter Piot en zijn inzet voor Afrika opnieuw in de kijker gezet. Deze internationale erkenning mag dan ook beschouwd worden als een stimulans voor Piot om zijn engagement voor Afrika voort te zetten. België is zelf ook actief in de strijd tegen hiv en aids. Ons land steunt al van bij het begin UNAIDS en het Mondiale Fonds in de strijd tegen aids, tbc en malaria (GFATM).
 
Naast multilaterale projecten financiert België ook veel andere projecten via zijn gouvernementele, niet-gouvernementele en universitaire samenwerking. Zo besteedde ons land in 2011 via de Belgische Ontwikkelingssamenwerking een bedrag van 29,9 miljoen euro aan activiteiten en programma’s in de strijd tegen hiv en aids.