Bouw mee aan de puzzel van de Europese Unie

Datum: 01 februari 2013

De FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking werkt sinds een aantal jaren aan de sensibilisering van scholen voor het Europees project.

De FOD heeft nu speciaal voor het lager onderwijs een nieuwe Nederlandse en Franse versie van de puzzel "Bouw mee aan de Europese Unie" gemaakt. Deze versie vervangt de versie die de leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar al sinds 2002 gebruikten. De puzzel blijft in hetzelfde blauw, zoals vastgelegd in het grafisch charter van de FOD. Wel volledig nieuw zijn de lay-out en het gebruiksgemak.

Het pedagogisch opzet is jongeren wegwijs te maken in de Europese Unie met haar 27 Lidstaten, het toetredend land en de vijf kandidaat-lidstaten. De leerling wijst elk land aan op een landkaart (formaat A3) en kleeft er de overeenkomstige sticker op. Op de keerzijde staan een aantal gegevens over de landen en kan de leerling ook een sticker met de landkaart van het land kleven.

Om de puzzel te promoten heeft Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders naar elke lagere school in België een brief gestuurd, met informatie over waar de leerkrachten een gratis exemplaar kunnen krijgen (geen verzending per post!):

In elke provincie:

Informatiecentrum Europe Direct van uw provincie, voorlichtingscentrum van de Europese Commissie voor het brede publiek. Adressen en openingsuren op www.europe-direct.be/ned/index.htmlNo label found for: as_externallink.alttag.

In het Brussel Hoofdstedelijk Gewest:

Infoshop.be van de federale overheid
Wetstraat 18
1000 Brussel
België
Tel. : +32 (0)2 514 08 00
Fax : +32 (0)2 512 51 25
info@infoshop.belgium.be
 
Open van maandag tot vrijdag van 9 u tot 11.30 u en van 12 u tot 16 u.
Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen.