Minister Reynders ontmoet zijn Tunesische collega, minister Rafik Abdessalem

Datum: 19 november 2012

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontmoette vandaag zijn Tunesische ambtgenoot Rafik Abdessalem. De ministers bespraken de bilaterale betrekkingen tussen België en Tunesië en de politieke overgang in Tunesië. Ook de relaties tussen de EU en Tunesië en de situatie in Libië, Mali en het Midden-Oosten kwamen aan bod.

Over de ontwikkelingen in de Gazastrook, waar minister Adbessalem zaterdag nog aanwezig was, zijn de twee ministers het eens dat het proleem niet kan worden opgelost met militaire middelen. Ze zeggen allebei dat er een staakt-het-vuren moet komen. Ze benadrukken dat de onderhandelingen over de oprichting van een Palestijnse staat dringend moeten worden hervat. Wat Syrië betreft, deelden de ministers hun bezorgdheid over de humanitaire behoeften van de bevolking.

Tot slot feliciteerde minister Reynders zijn collega met de ondertekening op 19 november van het nieuwe actieplan EU-Tunesië voor de periode 2013-2017, een plan dat deel uitmaakt van het "Bevoorrechte Partnerschap".