Minister Reynders betreurt de burgerslachtoffers in Israël en de Palestijnse gebieden en roept tot een duurzaam staakt-het-vuren op

Datum: 21 november 2012

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vindt dat alles in het werk moet worden gesteld om een duurzaam staakt-het-vuren tussen Israël en de Gazastrook te bereiken. Hij ondersteunt onvoorwaardelijk de intensieve inspanningen die op dit moment worden geleverd door de Egyptische president Mohamed Morsi, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Arabische Liga Nabil Al-Araby en de Amerikaanse Staatssecretaris Hillary Clinton, terwijl het geweld blijft woeden.

Didier Reynders drukt zijn bezorgdheid uit over het lijden van zoveel onschuldige burgers aan beide kanten van het conflict. Hij betuigt zijn medeleven met de burgerlijke slachtoffers en hun families.
 
In deze context veroordeelt hij met klem de aanslag die vandaag in het centrum van Tel Aviv werd gepleegd en waarbij veel burgers gewond raakten. De aanslag gebeurde na acht dagen van confrontatie op een moment dat de hoop op een wapenstilstand stilaan groeit.