Newsroom

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders neemt deel aan voorstelling van ‘Atlas van de Sahara-Sahel’

  22 dec Perscommuniqué

  Op 19 december heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders deelgenomen aan een panelgesprek ter gelegenheid van de voorstelling van de ‘Atlas van de Sahara-Sahel’. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij het belang van een stabilisering van de Sahara- en Sahel-regio en de betrokkenheid van internationale en regionale partners daarbij. Onder de deelnemers bevonden zich ook Klaus Rudischhauser, adjunct directeur-generaal bij het directoraat-generaal Ontwikkeling en Samenwerking van de Europese Commissie, Hiroute Guebre Sellassie, speciaal VN-gezant voor de Sahel en Michel Reveyrand de Menthon, speciale EU-vertegenwoordiger voor de Sahel.

  Lees meer
 • #EbolaResponse: B-FAST vertrekt naar Guinea op zaterdag 20 december

  19 dec Perscommuniqué

  Begin december besloot de ministerraad om een B-FAST-team met een mobiel B-Life laboratorium naar Guinea te sturen. Het team en het mobiele labo zullen vanaf 20 december ontplooid worden in N’zerekore, ter ondersteuning van het Ebola Treatment Center (ETC), dat door de Franse NGO ALIMA (Alliance for International Medical Action) wordt beheerd. Het vertrek is gepland op zaterdag 20 december om 07.30 uur op de militaire luchthaven van Melsbroek.

  Lees meer
 • De nieuwe Belgische strategienota inzake humanitaire hulp

  19 dec Nieuwsbericht

  De ontwikkelingen van de afgelopen jaren op humanitair vlak hebben geleid tot een grondige hervorming van de regelgeving en het beleidskader van de Belgische humanitaire hulp. Het voldoet nu aan diverse verbintenissen die België heeft onderschreven sinds 1996, aan de aanbevelingen van verschillende evaluaties van de humanitaire hulp, alsook aan nieuwe hulpmethoden die beter aangepast zijn aan de realiteit op het terrein.

  Lees meer
 • Didier Reynders reorganiseert Belgisch netwerk van diplomatieke posten

  19 dec Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders heeft een lijst van verschillende diplomatieke en consulaire posten in het buitenland opgemaakt, vooral in Europa, met de bedoeling die te sluiten en te reorganiseren. Dit werd meegedeeld aan de overheden van de landen waar deze posten zich bevinden.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden over ontwikkelingen in bilaterale relaties tussen VS en Cuba

  18 dec Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is net als de hoge vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini tevreden over de beslissing van de Verenigde Staten en Cuba om weer diplomatieke betrekkingen aan te knopen. Dit kan het begin betekenen van een verdere verbetering van de betrekkingen tussen deze twee landen.

  Lees meer