België in Nigeria

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Nigeria is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Abuja? U reist als toerist door Nigeria en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Nigeria gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuwsberichten

 • Europese en werelddag tegen doodstraf: Didier Reynders wil de straf overal weg

  11 okt Perscommuniqué

  Vandaag is de 13de Europese en werelddag tegen de doodstraf. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders herhaalt dat België wil dat de doodstraf overal in de wereld wordt afgeschaft. In elk land waar de straf nog wordt uitgevoerd, pleit de minister tijdens zijn politieke ontmoetingen systematisch voor de afschaffing ervan.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt aanslagen in Ankara met klem

  10 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de aanslagen van deze ochtend in de Turkse hoofdstad Ankara. Onder de vreedzame betogers vielen vele slachtoffers en gewonden. De gedachten van de minister gaan uit naar hun families en vrienden en naar de Turkse bevolking.

  Lees meer
 • Didier Reynders feliciteert kwartet voor nationale dialoog in Tunesië met Nobelprijs voor Vrede

  09 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is blij dat het kwartet voor nationale dialoog in Tunesië de Nobelprijs voor de Vrede 2015 heeft gekregen. Het kwartet, dat uit vier grote maatschappelijke organisaties bestaat, zorgde mee voor een toenadering tussen de verschillende politieke en maatschappelijke krachten in het land. Deze prestigieuze prijs is een terechte beloning. Dankzij het werk van het kwartet voor dialoog en compromis kan Tunesië vreedzaam zijn democratische transitie voortzetten. En dat ondanks een context van interne en regionale spanningen.

  Lees meer
 • Didier Reynders steunt het politieke akkoord over Libië

  09 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de voorstelling van het politieke akkoord dat tot de vorming van een regering van nationale eenheid in Libië moet leiden. Dat akkoord is een eerste belangrijke stap naar vrede en stabiliteit in het land. Zoals hoog vertegenwoordiger Federica Mogherini benadrukte, hebben de Libische vertegenwoordigers tijdens de moeilijke onderhandelingen hun verantwoordelijkheid opgenomen en leiderschap getoond.

  Lees meer
 • Fotomonument fictieve epidemie zet wereld letterlijk op zijn kop

  08 okt Nieuwsbericht

  Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) onthulde vandaag (8 oktober 2015) een interactieve foto-installatie in het station Antwerpen-Centraal. Het gaat om een monument ter ere van de artsen en wetenschappers uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die Antwerpen tijdens een fictieve epidemie in 2020 te hulp schoten.

  Lees meer