België in Nigeria

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Nigeria is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Abuja? U reist als toerist door Nigeria en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Nigeria gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders veroordeelt de brandstichting in de synagoge in Anderlecht

  16 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de brandstichting van deze ochtend in de synagoge in Anderlecht. Het gerechtelijk onderzoek moet de daders identificeren en de motieven voor de brandstichting vaststellen. Hoe dan ook, België tolereert geen antisemitisme in zijn midden. De Belgische overheid zal samen met het maatschappelijk middenveld de oorzaken en de uitingen van antisemitisme bestrijden. Jammer genoeg moet men erkennen dat antisemitisme vandaag een realiteit is en leeft.

  Lees meer
 • Armoede bestrijden door te investeren

  15 sep Nieuwsbericht

  De Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) is een uitvoeringsagentschap van het Belgische ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. BIO investeert rechtstreeks in private projecten en levert zo een structurele bijdrage aan de socio-economische groei van het gastland. Sinds kort zijn het jaarverslag 2013 met de verwezenlijkingen, alsook het financiële activiteitenverslag 2013, van BIO online beschikbaar.

  Lees meer
 • Didier Reynders over de moord op David Haines en de conferentie van Parijs over Irak

  14 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals de hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton verontwaardigd door de afschuwelijke moord op de Britse gijzelaar David Haines door de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS). De minister betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hij was een hulpverlener die zich heeft ingezet voor de burgers in Syrië en de regio.

  Lees meer
 • Didier Reynders vraagt aan Rusland Estse politieagent vrij te laten

  13 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals Hoge Vertegenwoordiger Catherine Ashton bezorgd over de ontvoering van een Estse politieagent door Russische veiligheidstroepen op het Estse grondgebied. Dit is in strijd met het internationale recht en het beginsel van de onschendbaarheid van grenzen. Didier Reynders roept de Russische autoriteiten op Eston Kohver onmiddelijk vrij te laten.

  Lees meer
 • Didier Reynders wenst het nieuwe team van de Europese Commissie veel succes

  12 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Jean-Claude Juncker met de voorstelling op 10 september van de nieuwsamengestelde Europese Commissie, die nu aan het Europees Parlement zal worden voorgelegd.

  Lees meer