België in Nigeria

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Nigeria is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Abuja? U reist als toerist door Nigeria en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Nigeria gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuwsberichten

 • Registreer uw reis op travellersonline.diplomatie.be

  06 jul Nieuwsbericht

  U bent Belg en u reist naar een land buiten de Europese Unie? Registreer uw reis dan op travellersonline.diplomatie.be. Het duurt amper een paar minuten en is gratis! Doet zich in uw land van bestemming een ernstige crisis voor (natuurramp, politieke crisis,…), dan zal de FOD Buitenlandse Zaken u makkelijker kunnen informeren en helpen.

  Lees meer
 • Didier Reynders lanceert nieuwe website voor bijstand aan Belgische reizigers

  06 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders lanceerde deze ochtend de nieuwe registratiewebsite ‘Travellers Online’ van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Via travellersonline.diplomatie.be kunnen Belgen makkelijk en kosteloos aan Buitenlandse Zaken laten weten dat ze op reis vertrekken.

  Lees meer
 • Geen contante betaling meer aan de consulaire loketten

  03 jul Nieuwsbericht

  Wilt u een paspoort aanvragen? Uw visum verlengen of een document legaliseren? De consulaire loketten van Buitenlandse Zaken in Brussel aanvaarden sinds 1 juli 2015 geen contante betaling meer. U moet voortaan betalen met Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, ontvangstbewijs van poststorting.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt nieuwe aanslagen in Egypte

  02 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is ontzet door de nieuwe golf van aanslagen in Egypte die tientallen doden hebben gemaakt. Hij veroordeelt deze aanvallen. De minister betuigt zijn medeleven met de slachtoffers, hun families en het Egyptische volk.

  Lees meer
 • Didier Reynders betuigt medeleven na vliegtuigcrash in Indonesië

  01 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt na het neerstorten van een militair vliegtuig in Medan, de hoofdstad van Sumatra in Indonesië, zijn medeleven aan de Indonesische overheid en de bevolking. Zijn gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers. Hij wenst aan al wie door deze ramp werd getroffen veel moed, vooral de gewonden en hun families.

  Lees meer