België in Nederland

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Nederland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Den Haag? U reist als toerist door Nederland en uw identiteitskaart werd gestolen? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Nederland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Paspoort nodig?

De vakanties komen er aan en u wenst te reizen? Check of, in functie van uw bestemming, een internationale reispas (paspoort) nodig is. In dit geval kunt u niet met uw identiteitskaart reizen en zal de Ambassade u niet kunnen helpen als u niet bijtijds een aanvraag indiende. Meer info over het paspoort...No label found for: as_externallink.alttag


NIEUW: Kids-ID

Kids-ID: elektronische identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12 jaar - meer wetenNo label found for: as_externallink.alttag

 

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders feliciteert kwartet voor nationale dialoog in Tunesië met Nobelprijs voor Vrede

  09 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is blij dat het kwartet voor nationale dialoog in Tunesië de Nobelprijs voor de Vrede 2015 heeft gekregen. Het kwartet, dat uit vier grote maatschappelijke organisaties bestaat, zorgde mee voor een toenadering tussen de verschillende politieke en maatschappelijke krachten in het land. Deze prestigieuze prijs is een terechte beloning. Dankzij het werk van het kwartet voor dialoog en compromis kan Tunesië vreedzaam zijn democratische transitie voortzetten. En dat ondanks een context van interne en regionale spanningen.

  Lees meer
 • Didier Reynders steunt het politieke akkoord over Libië

  09 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de voorstelling van het politieke akkoord dat tot de vorming van een regering van nationale eenheid in Libië moet leiden. Dat akkoord is een eerste belangrijke stap naar vrede en stabiliteit in het land. Zoals hoog vertegenwoordiger Federica Mogherini benadrukte, hebben de Libische vertegenwoordigers tijdens de moeilijke onderhandelingen hun verantwoordelijkheid opgenomen en leiderschap getoond.

  Lees meer
 • Fotomonument fictieve epidemie zet wereld letterlijk op zijn kop

  08 okt Nieuwsbericht

  Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) onthulde vandaag (8 oktober 2015) een interactieve foto-installatie in het station Antwerpen-Centraal. Het gaat om een monument ter ere van de artsen en wetenschappers uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die Antwerpen tijdens een fictieve epidemie in 2020 te hulp schoten.

  Lees meer
 • Didier Reynders en Koen Geens feliciteren Koen Lenaerts, nieuwe Voorzitter van het Europees Hof van Justitie

  08 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken en minister van Justitie Koen Geens zijn verheugd met de aanstelling van Koen Lenaerts als 11de Voorzitter van het Europees Hof van Justitie. Zij feliciteren hem en wensen hem veel succes. Koen Lenaerts heeft een uitgebreide en indrukwekkende ervaring opgebouwd in het recht, en het Europees recht in het bijzonder. Van 25 september 1989 en 6 oktober 2003 was hij rechter bij de Europese Rechtbank van Eerste Aanleg, sinds 7 oktober was hij rechter bij het Europees Hof van Justitie en sinds 9 oktober 2012 was hij vicevoorzitter van het Hof.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met speciaal gezant voor vrede in Colombia

  07 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over de benoeming van een speciale gezant van de EU voor de vrede in Colombia. Als voormalig Iers minister van Buitenlandse Zaken heeft Eamon Gilmore een uitgebreide ervaring in de succesvolle vredesonderhandelingen met Ierse bewegingen. De Ierse ervaring werd trouwens al ter beschikking gesteld van de lopende onderhandelingen in Havana.

  Lees meer