België in Nederland

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

Federale Verkiezingen van mei 2014
Gelieve meer informatie te vinden op deze paginaNo label found for: as_externallink.alttag.

 

U bent een Belg die onlangs naar Nederland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Den Haag? U reist als toerist door Nederland en uw identiteitskaart werd gestolen? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Nederland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • Wat is de echte prijs van mode?

  24 apr Nieuwsbericht

  Het staat in ieders geheugen gegrift. De beelden van de instorting van Textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh lieten niemand onberoerd. Meer dan 1300 mensen overleefden de ramp niet en de wereld stond in rep en roer. Hoe kon het dat grote modelabels zoals Zara en Primark hun kleren produceren in fabrieken, waar de voeten geveegd wordt met sociale rechten? Toch was deze ramp slechts het puntje van de ijsberg, want wereldwijd werken er miljoenen textielarbeiders in zulke erbarmelijke omstandigheden.

  Lees meer
 • Didier Reynders betuigt medeleven na treinongeval in Democratische Republiek Congo

  24 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vernam met droefheid het tragische treinongeval van eergisteren in de Democratische Republiek Congo. Het ongeval gebeurde op de brug van Katongola, op vijftig kilometer van Kamina in de provincie Katanga. De trein ontspoorde en tientallen mensen verloren het leven. De trein kwam uit Lubumbashi en was op weg naar Mwene-Ditu in de provincie Oostelijk Kasaï. De minister betuigt zijn medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers en wenst de gewonden een spoedig herstel.

  Lees meer
 • Galileo: in het spoor van de drakenschepen

  23 apr Perscommuniqué

  Op dit moment worden de resultaten verwerkt van de eerste tests op zee met Galileo weg van het Europese vasteland. Bij die uitgebreide tests op hoge breedtegraden werd de Noordzee doorkruist langs dezelfde historische zeevaartroute die de Vikings 1200 jaar geleden al volgden.

  Lees meer
 • Jane Goodall komt naar Brussel op 7 mei

  22 apr Nieuwsbericht

  Op donderdag 3 april, vierde de Britse primatologe Jane Goodall haar 80ste verjaardag. Al 60 jaar zet ze zich in om dieren (vooral chimpansees) en hun leefomgeving te beschermen. Het Jane Goodall Instituut België wil deze grote dame graag in de bloemetjes zetten tijdens haar volgende bezoek aan België. Kom haar verjaardag meevieren op 7 mei 2014 in het Théâtre National in Brussel.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met akkoord Oekraïne

  18 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met het akkoord dat gisteren in Genève werd bereikt tussen de EU, Oekraïne, de VS en Rusland.

  Lees meer