België in Nederland

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Nederland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Den Haag? U reist als toerist door Nederland en uw identiteitskaart werd gestolen? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Nederland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Paspoort nodig?

De vakanties komen er aan en u wenst te reizen? Check of, in functie van uw bestemming, een internationale reispas (paspoort) nodig is. In dit geval kunt u niet met uw identiteitskaart reizen en zal de Ambassade u niet kunnen helpen als u niet bijtijds een aanvraag indiende. Meer info over het paspoort...No label found for: as_externallink.alttag


Let op!

De ambassade zal op maandag 16 november om 15 uur sluiten vanwege de viering van Koningsdag (i.p.v. 15/11). Zie ook Openingsuren en sluitingsdagen.


NIEUW: Kids-ID

Kids-ID: elektronische identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12 jaar - meer wetenNo label found for: as_externallink.alttag

 

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders feliciteert laureaten van eerste Prijs voor het Belgische erfgoed in het buitenland

  25 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert de laureaten van de eerste Prijs voor het Belgische erfgoed in het buitenland, een nieuw initiatief van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en van de Koning Boudewijnstichting.

  Lees meer
 • 25 november: Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

  25 nov Nieuwsbericht

  De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag trachten actievoerders wereldwijd mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie ter bestrijding van geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen en meisjes blijft immers een universeel probleem. Een op drie vrouwen is minstens een keer het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld.

  Lees meer
 • Getuigenis over klimaatverandering vanop het terrein: landelijke vrouwen tegenover klimaatverandering in Peru

  24 nov Nieuwsbericht

  Peru is een van de meest kwetsbare landen wat de effecten van klimaatverandering betreft. De vrouwen op het platteland zijn het slachtoffer van talrijke discriminaties die hun kwetsbare situatie versterken. De effecten verergeren de armoede, de genderongelijkheid en het gebrek aan kansen. Daarom steunde de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de Peruviaanse ngo Flora Tristán om tijdens de COP20-klimaattop in Lima vijf getuigenissen van Peruviaanse vrouwen van het platteland uit Arequipa, Cajamarca, Cusco, Piura en Puno te vertellen. Een daarvan is Sonilda Atencio, die in Ilave-Puno leeft en ons bezorgd vertelt hoe de regenbuien, hagelstormen en vorst zich onvoorspelbaar voordoen, vaak in vol plantseizoen.

  Lees meer
 • België en Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) passen samenwerking aan nieuwe migratiecontext aan

  20 nov Nieuwsbericht

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bepleit een betere bijstand van naburige opvanglanden waar ontheemde personen vaak voor een heel lange periode terechtkomen. Dat is nodig voor een betere bescherming en een duurzame integratie van vluchtelingen. Minister De Croo gaf deze boodschap vandaag ter gelegenheid van een panelgesprek over duurzame oplossingen voor de migratie- en vluchtelingencrisis, georganiseerd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

  Lees meer
 • 20 november: Dag van de Rechten van het Kind

  20 nov Nieuwsbericht

  Op 20 november zetten we de Rechten van het Kind in de schijnwerpers. Dit jaar is het al 26 jaar geleden dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties het Verdrag inzake de Rechten van het Kind goedkeurde. Het verdrag werd door 196 staten geratificeerd en prijkt bijgevolg bovenaan het lijstje van de meeste geratificeerde verdragen wereldwijd. Een duidelijk bewijs van zijn universeel karakter.

  Lees meer