Newsroom

Nieuwsberichten

 • Conferentie "Gender mainstreaming in education. Moving beyond theory, Sharing practical insights"

  20 okt Nieuwsbericht

  Educaid.be heeft het genoegen u uit te nodigen voor haar vierde jaarlijkse conferentie: "Gender mainstreaming in education. Moving beyond theory, Sharing practical insights" (Brussel, 25 november 2014).

  Lees meer
 • Didier Reynders reageert op uitwijzing door DRC van Scott Campbell, directeur JHRO

  18 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de uitwijzing van Scott Campbell uit de Democratische Republiek Congo (DRC). Campbell is directeur van het gezamenlijke bureau van de Verenigde Naties voor de mensenrechten (JHRO). Het bureau is gevestigd in Kinshasa en werd door de MONUSCO en de hoge commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties opgericht.

  Lees meer
 • Internationale dag voor de uitbanning van armoede | 17 oktober 2014

  17 okt Nieuwsbericht

  Vandaag 17 oktober is het Internationale dag voor de uitbanning van armoede. Een dag waarop de noodzaak om armoede en ellende uit de wereld te bannen, centraal staat. Armoedebestrijding is een van de essentiële punten van de Millenniumontwikkelingsdoelen (MDG's) en staat ook in de post-2015 Ontwikkelingsagenda centraal. Het thema van de internationale dag luidt dit jaar ‘Laat niemand achter: denk na, beslis en onderneem samen actie tegen extreme armoede’.

  Lees meer
 • Belgische economische zending naar Colombia

  17 okt Nieuwsbericht

  Belgische economische zending naar Colombia (18 tot 22 oktober 2014).

  Lees meer
 • Wereldvoedseldag | 16 oktober 2014

  16 okt Nieuwsbericht

  Op 16 oktober wordt Wereldvoedseldag georganiseerd, een dag waarop in meer dan 150 landen de aandacht wordt gevestigd op voedselzekerheid. Want voldoende en gezond voedsel is immers niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wereldwijd lijden er 805 miljoen mensen honger, terwijl onze aarde genoeg voedsel produceert voor iedereen.

  Lees meer