Persberichten

Er zijn 837 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 837 resultaten
 • Didier Reynders veroordeelt laffe aanslag tegen Emmanuel de Mérode in DRC

  16 apr

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vernam met ontzetting de laffe aanslag tegen Emmanuel de Mérode, directeur van het Virungapark in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC). De Mérode werd in de namiddag van 15 april aangevallen op de weg tussen Goma en Rumangabo, in het oosten van de DRC. Hij raakte gewond door kogels.

  Lees meer
 • De Regio van de Grote Meren, gezamenlijke inspanningen voor stabiliteit en ontwikkeling

  16 apr

  De zevende Staten-Generaal van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking vindt plaats op 6 mei 2014 in het Egmontpaleis in Brussel. Dit jaar heeft de bijeenkomst als thema de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de regio van de Grote Meren in Afrika.

  Lees meer
 • Adellijke gunsten en eretekens

  15 apr

  Op voordracht van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, heeft de Koning bij koninklijke besluiten van 2 april 2014 adellijke gunsten en burgerlijke eretekens verleend.

  Lees meer
 • Didier Reynders betuigt medeleven na overlijden van Justin-Marie Bomboko, de eerste minister van Buitenlandse Zaken van onafhankelijk Congo

  11 apr

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vernam met droefheid het overlijden van Justin-Marie Bomboko Lokumba vandaag in UCL Saint-Luc in Brussel. Bomboko werd geboren in 1928 en werd samen met Patrice Lumumba beschouwd als de vader van de Congolese onafhankelijkheid. Hij ondertekende mee de onafhankelijkheidswet voor Congo op 30 juni 1960. Didier Reynders erkent de positieve rol van Justin Bomboko tijdens de tumultueuze periode na de onafhankelijkheid van het land. Voor deze rol ontving hij de decoratie van het Grootkruis in de Orde van de Kroon in 1963.

  Lees meer
 • 20 jaar na de International Conference on Population & Development

  11 apr

  Naar aanleiding van Wereldgezondheidsdag op 7 april ll. organiseerde de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGD) een conferentie met als thema de twintigste verjaardag van de Internationale conferentie over bevolking en ontwikkeling die in 1994 plaats had in Caïro. Deze conferentie van 1994 mondde uit in een akkoord dat 176 landen hebben ondertekend en dat drie grote doelstellingen had: kindersterfte en moedersterfte verminderen, universele toegang tot onderwijs (meer bepaald voor meisjes) en universele toegang tot reproductieve gezondheidszorg (vóór 2015).

  Lees meer
 • België ontvangt 4de EU-Afrikatop

  09 apr

  Onder het motto ‘Investeren in Mensen, Welvaart en Vrede’ had op 2 en 3 april 2014 de 4de EU-Afrikatop plaats in Brussel. Deze ontmoeting tussen staatshoofden van de EU en Afrika wordt elke drie jaar georganiseerd om de banden tussen beide continenten nauwer aan te halen.

  Lees meer
 • Verkoop fair trade in België met 7,5% gestegen in 2013

  09 apr

  De verkoop van fairtradeproducten, producten uit eerlijke handel, is in 2013 in België met 7,5 procent toegenomen in volume. De totale geschatte fairtrademarktwaarde nam daardoor toe tot 94 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarresultaten voor 2013 van Fair Trade Max Havelaar Belgium.

  Lees meer
 • Herdenkingsplechtigheid bij het monument in het Kamp Kigali

  08 apr

  Toespraak van vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ter gelegenheid van de herdenkingsplechtigheid bij het monument in het Kamp Kigali.

  Lees meer
 • Twintig jaar later: de Rwandese genocide herdacht

  04 apr

  Op 7 april zullen minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille en vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders België vertegenwoordigen in Kigali, waar de 20ste verjaardag van de Rwandese genocide wordt herdacht. In 1994 werden zo’n 800.000 Rwandezen, het merendeel Tutsi’s, op brutale wijze afgeslacht. Die wreedheden duurden honderd dagen. Twintig jaar al ondersteunt de Belgische Ontwikkelingssamenwerking het Rwandese verzoeningsproces door middel van allerhande acties. En hoewel nog lang niet alles peis en vree is, werden toch enkele belangrijke mijlpalen gehaald.

  Lees meer
1-10 van 837 resultaten