Persberichten

Er zijn 1079 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1079 resultaten
 • Vertrek medewerker Pakistaanse ambassade Brussel houdt geen verband met opsporingsbericht

  28 nov

  In de voorbije week verschenen in de Belgische media berichten over de zoon van een medewerker van de Pakistaanse ambassade in Brussel, die op een opsporingsbericht van 15 november van de Brusselse Politie te zien was. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt dat de ambtstermijn in Brussel van de ambassademedewerker in kwestie, die beperkt was tot vier jaar, al sinds juli 2014 is afgelopen. Hij diende bijgevolg al enkele maanden geleden het land te verlaten. Het vertrek van de ambassademedewerker houdt geen enkel verband met het opsporingsbericht.

  Lees meer
 • Code Aventure: seizoen 2 is gestart!

  28 nov

  Vanaf 28 november stelt OUFtivi een 2e seizoen voor van 'CODE AVENTURE', het nieuwe ontdekkingsprogramma van de RTBF dat wordt gepresenteerd door 4 jonge reporters die als winnaars uit de bus kwamen bij een casting van het Niouzz-team, makers van het jeugdjournaal.

  Lees meer
 • Singapore en België delen gelijkaardige visie over internationale relaties

  28 nov

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders eindigt vandaag zijn bezoek aan Singapore in het kader van de Belgische economische missie die geleid wordt door prinses Astrid. Hij heeft gesproken met de eerste minister Lee Hsien Loong, de minister van Buitenlandse zaken K. Shanmugam en de minister van Financiën Tharman Shanmugaratnam over de bilaterale relaties tussen België en Singapore, over actuele geopolitieke kwesties – waaronder de strijd tegen het extremisme - , over de regionale integratie in Zuidoost-Azië en over gelijkenissen tussen België en Singapore als draaischijf binnen hun eigen regio.

  Lees meer
 • Aidsactivisten spelden minister De Croo rood lintje op

  28 nov

  Twee buitenlandse aidsactivisten, een Burundese vrouw en een Ecuadoraanse homo, hebben vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking een rood aidslintje opgespeld. Ze deden dat in aanloop naar Wereldaidsdag op 1 december. Alexander De Croo maakt van seksuele en reproductieve rechten een aandachtspunt in zijn beleid.

  Lees meer
 • De zaak Marckx: het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een impact op je dagelijkse leven

  26 nov

  "Ik ben een baby van 10 maanden en ik dien klacht in tegen België". Met die woorden richtte Paula Marckx zich in 1974 tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Marckx, een bewust ongehuwde moeder, vond het ongehoord dat ze niet automatisch werd erkend als moeder van haar dochtertje Alexandra. Het Hof in Straatsburg gaf haar gelijk: de discriminatie tussen "natuurlijke" en "wettelijke" kinderen verdween uit het Belgische wetboek en dat van heel wat andere Europese landen. In deze video leggen Paula Marckx en protagonisten van het Europees Hof uit hoe de arresten uit Straatsburg een impact hebben op het dagelijks leven van elke Europeaan. De bewustmaking hierrond is een aandachtspunt van het Belgische voorzitterschap van de Raad van Europa.

  Lees meer
 • Didier Reynders versterkt bilaterale relaties België-Maleisië

  25 nov

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is op bezoek in Maleisië ter gelegenheid van de Belgische economische missie onder leiding van prinses Astrid. Hij heeft er met de eerste minister Sri Mohd Najib en de viceminister van Buitenlandse zaken Hamzah Zainudin gesproken over de bilaterale relaties tussen België en Maleisië, over geopolitieke kwesties en over de regionale integratie in Zuidoost-Azië.

  Lees meer
 • Onderwijs sleutel in aanpak geweld tegen meisjes en vrouwen

  25 nov

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op een internationale conferentie van Educaid in Brussel een pleidooi gehouden voor meer aandacht voor onderwijs in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Vandaag organiseert de VN de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’.

  Lees meer
 • Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

  25 nov

  Antwoord van de Raad van Europa. Verklaring door de Voorzitter van het Comité van Ministers en de Secretaris-generaal van de Raad van Europa.

  Lees meer
 • Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

  25 nov

  Om mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor Geweld tegen Vrouwen.

  Lees meer
 • België heeft rol te spelen bij wederopbouw gezondheidszorg ebola-landen

  24 nov

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag de ambassadeurs van Guinee, Liberia en Sierra Leone ontvangen. De minister sprak steun en waardering uit voor de drie landen. Ons land gaat ook onderzoeken hoe het kan helpen bij de wederopbouw van de gezondheidszorgsystemen in de getroffen landen.

  Lees meer
1-10 van 1079 resultaten