Persberichten

Er zijn 845 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 845 resultaten
 • Wereld Vaccinatieweek: vaccineren is voorkomen (24-30 april 2014)

  24 apr

  Vandaag gaat de Wereld Vaccinatieweek 2014 - een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) - van start met als thema ‘Vaccineren voor een gezonde toekomst: weten, controleren, beschermen’. Doel is om het belang van vaccinatie te benadrukken. Het is immers een van de meest krachtige middelen voor een goede gezondheid.

  Lees meer
 • Wat is de echte prijs van mode?

  24 apr

  Het staat in ieders geheugen gegrift. De beelden van de instorting van Textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh lieten niemand onberoerd. Meer dan 1300 mensen overleefden de ramp niet en de wereld stond in rep en roer. Hoe kon het dat grote modelabels zoals Zara en Primark hun kleren produceren in fabrieken, waar de voeten geveegd wordt met sociale rechten? Toch was deze ramp slechts het puntje van de ijsberg, want wereldwijd werken er miljoenen textielarbeiders in zulke erbarmelijke omstandigheden.

  Lees meer
 • Didier Reynders betuigt medeleven na treinongeval in Democratische Republiek Congo

  24 apr

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vernam met droefheid het tragische treinongeval van eergisteren in de Democratische Republiek Congo. Het ongeval gebeurde op de brug van Katongola, op vijftig kilometer van Kamina in de provincie Katanga. De trein ontspoorde en tientallen mensen verloren het leven. De trein kwam uit Lubumbashi en was op weg naar Mwene-Ditu in de provincie Oostelijk Kasaï. De minister betuigt zijn medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers en wenst de gewonden een spoedig herstel.

  Lees meer
 • Galileo: in het spoor van de drakenschepen

  23 apr

  Op dit moment worden de resultaten verwerkt van de eerste tests op zee met Galileo weg van het Europese vasteland. Bij die uitgebreide tests op hoge breedtegraden werd de Noordzee doorkruist langs dezelfde historische zeevaartroute die de Vikings 1200 jaar geleden al volgden.

  Lees meer
 • Jane Goodall komt naar Brussel op 7 mei

  22 apr

  Op donderdag 3 april, vierde de Britse primatologe Jane Goodall haar 80ste verjaardag. Al 60 jaar zet ze zich in om dieren (vooral chimpansees) en hun leefomgeving te beschermen. Het Jane Goodall Instituut België wil deze grote dame graag in de bloemetjes zetten tijdens haar volgende bezoek aan België. Kom haar verjaardag meevieren op 7 mei 2014 in het Théâtre National in Brussel.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met akkoord Oekraïne

  18 apr

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met het akkoord dat gisteren in Genève werd bereikt tussen de EU, Oekraïne, de VS en Rusland.

  Lees meer
 • Didier Reynders betuigt medeleven na scheepsramp in Zuid-Korea

  17 apr

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vernam met droefheid de tragische schipbreuk van de ferry Sewol vlak bij het Byeongpoong-eiland in Zuid-Korea. Hij betuigt zijn medeleven aan de ouders van de vele kinderen en aan de familie en vrienden van de slachtoffers. Hij hoopt op een kans dat er nog overlevenden kunnen worden gered.

  Lees meer
 • Voorlopige ODA-cijfers 2013: recordjaar ondanks crisis

  17 apr

  Tijdens de DAC-vergadering van 8 april werden de positieve ODA-cijfers met zichtbare tevredenheid aangekondigd. Zij vormen volgens DAC-voorzitter Solheim een goede basis voor een positieve boodschap op de High Level Meeting van het Global Partnerschip en bovendien een duidelijke aanwijzing dat, ondanks het vaak gehoord pessimisme en relativisme, ODA nog steeds een belangrijke rol vervult in het huidige financieringslandschap.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt laffe aanslag tegen Emmanuel de Mérode in DRC

  16 apr

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vernam met ontzetting de laffe aanslag tegen Emmanuel de Mérode, directeur van het Virungapark in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC). De Mérode werd in de namiddag van 15 april aangevallen op de weg tussen Goma en Rumangabo, in het oosten van de DRC. Hij raakte gewond door kogels.

  Lees meer
 • De Regio van de Grote Meren, gezamenlijke inspanningen voor stabiliteit en ontwikkeling

  16 apr

  De zevende Staten-Generaal van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking vindt plaats op 6 mei 2014 in het Egmontpaleis in Brussel. Dit jaar heeft de bijeenkomst als thema de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de regio van de Grote Meren in Afrika.

  Lees meer
1-10 van 845 resultaten