Persberichten

Er zijn 1419 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1419 resultaten
 • Belgische Ontwikkelingssamenwerking schort reeks interventies in Burundi op en zet politiesamenwerking definitief stop

  02 okt

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo schort de Belgische steun aan een reeks ontwikkelingsprojecten in Burundi op. De politiesamenwerking stopt met onmiddellijke ingang. Het stopzetten van de geschorste interventies en het heroriënteren van middelen zullen afhangen van het verloop van de EU-dialoog met Burundi die binnenkort opstart.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden dat mensenrechtenraad Belgische resolutie over de doodstraf aanvaardt

  01 okt

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de mensenrechtenraad in Genève vandaag een nieuwe resolutie van België over de doodstraf heeft aangenomen. Dit initiatief, dat samen met Benin, Costa Rica, Frankrijk, Mexico, Mongolië, Moldavië en Zwitserland werd genomen, kreeg de steun van een zestigtal landen uit 5 continenten.

  Lees meer
 • Nieuwe Glo.be over klimaat

  01 okt

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, is zopas verschenen. Daarin komt u alles te weten wat u altijd al wilde weten over de klimaatverandering en de cruciale klimaattop in Parijs eind dit jaar. Ook wat u zelf kan doen om de opwarming te remmen.

  Lees meer
 • Save the date: inspiratiedag 19 april 2016

  01 okt

  Jan Buermans, ook wel bekend van de Belgische Improvisatie Liga, legt in een heldere keynote uit hoe je je collega's kunt betrekken, motiveren en overtuigen om ook rond WBE te werken. Daarnaast zijn er diverse inhoudelijke workshops, kun je je ervaringen en kennis met andere leerkrachten delen en ontmoet je educatieve organisaties.

  Lees meer
 • België is in New York

  29 sep

  Eerste minister Charles Michel en ministers Didier Reynders, Alexander De Croo en Marie-Christine Marghem zijn in New York. Op het programma: de 70ste Algemene Vergadering van de VN, een internationale top rond duurzame ontwikkeling, alsook een aantal bilaterale en multilaterale bijeenkomsten die de belangrijkste internationale crisissen aankaarten.

  Lees meer
 • Top voor Duurzame Ontwikkeling

  29 sep

  Zondag zijn de gesprekken over de invoering van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen beëindigd in New York. Doel was om de nieuwe duurzame ontwikkelingsagenda formeel aan te nemen. Met deze agenda willen de internationale gemeenschap en de nationale regeringen welvaart en welzijn voor iedereen de komende 15 jaar te bevorderen.

  Lees meer
 • Duurzaam toerisme is de toekomst

  27 sep

  Elk jaar gaan meer dan één miljard mensen overal ter wereld op reis. Dat stimuleert inclusieve ontwikkeling, jobcreatie en de bescherming van natuurlijk en cultureel erfgoed. Via duurzaam toerisme dragen we immers allemaal ons steentje bij om mee te bouwen aan een betere wereld voor iedereen. Enkel samen kunnen we ervoor zorgen dat één miljard toeristen synoniem wordt voor één miljard mogelijkheden!

  Lees meer
 • Didier Reynders betuigt medeleven na de dodelijke stormloop in Mekka

  24 sep

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt zijn medeleven aan de getroffen families en overheden na de stormloop die in Mina, in de buurt van Mekka in Saoedi-Arabië, tijdens de Hadj-bedevaart plaatsvond.

  Lees meer
 • President Kafando van Burkina Faso in zijn ambt hersteld

  24 sep

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zijn tevreden dat president Kafando gisteren in zijn ambt is hersteld en dat het overgangsproces in Burkina Faso opnieuw zal worden aangevat. De ministers zijn positief over het engagement van de landen uit de regio om de rechtsregels te herstellen en opnieuw vrede en stabiliteit te brengen.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met akkoord over overgangsjustitie tussen de Colombiaanse regering en het FARC

  24 sep

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met het akkoord over overgangsjustitie tussen de Colombiaanse regering en het FARC. Dat akkoord werd gisteren in Havana aangekondigd. Het is een cruciale stap naar vrede in het land.

  Lees meer
1-10 van 1419 resultaten