Persberichten

Er zijn 1111 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1111 resultaten
 • Didier Reynders blijft streven naar afschaffing van doodstraf

  23 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betreurt de beslissingen van de Jordaanse en de Pakistaanse regeringen om de stopzetting van de uitvoering van de doodstraf op te heffen. Die stopzetting begon in Jordanië in 2006 en in Pakistan in 2008.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden over goed verloop van verkiezingen in Tunesië

  23 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over het goede verloop van het verkiezingsproces in Tunesië de afgelopen drie maanden. Net als de hoge vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini feliciteert hij Beji Caïd Essebsi met zijn verkiezing tot president.

  Lees meer
 • Gender en onderwijs - nog een lange weg te gaan

  23 dec

  Hoe zorgen we ervoor dat de school een veilige leeromgeving is, toegankelijk voor allen, meisjes en jongens, binnen een educatief systeem dat kwaliteitsonderwijs voor allen garandeert? Het platform Educaid.be heeft een reflectiedag gewijd aan dit thema tijdens zijn vierde jaarlijkse conferentie, die plaatsvond in Brussel op 25 november 2014.

  Lees meer
 • Didier Reynders neemt deel aan voorstelling van ‘Atlas van de Sahara-Sahel’

  22 dec

  Op 19 december heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders deelgenomen aan een panelgesprek ter gelegenheid van de voorstelling van de ‘Atlas van de Sahara-Sahel’. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij het belang van een stabilisering van de Sahara- en Sahel-regio en de betrokkenheid van internationale en regionale partners daarbij. Onder de deelnemers bevonden zich ook Klaus Rudischhauser, adjunct directeur-generaal bij het directoraat-generaal Ontwikkeling en Samenwerking van de Europese Commissie, Hiroute Guebre Sellassie, speciaal VN-gezant voor de Sahel en Michel Reveyrand de Menthon, speciale EU-vertegenwoordiger voor de Sahel.

  Lees meer
 • #EbolaResponse: B-FAST vertrekt naar Guinea op zaterdag 20 december

  19 dec

  Begin december besloot de ministerraad om een B-FAST-team met een mobiel B-Life laboratorium naar Guinea te sturen. Het team en het mobiele labo zullen vanaf 20 december ontplooid worden in N’zerekore, ter ondersteuning van het Ebola Treatment Center (ETC), dat door de Franse NGO ALIMA (Alliance for International Medical Action) wordt beheerd. Het vertrek is gepland op zaterdag 20 december om 07.30 uur op de militaire luchthaven van Melsbroek.

  Lees meer
 • De nieuwe Belgische strategienota inzake humanitaire hulp

  19 dec

  De ontwikkelingen van de afgelopen jaren op humanitair vlak hebben geleid tot een grondige hervorming van de regelgeving en het beleidskader van de Belgische humanitaire hulp. Het voldoet nu aan diverse verbintenissen die België heeft onderschreven sinds 1996, aan de aanbevelingen van verschillende evaluaties van de humanitaire hulp, alsook aan nieuwe hulpmethoden die beter aangepast zijn aan de realiteit op het terrein.

  Lees meer
 • Didier Reynders reorganiseert Belgisch netwerk van diplomatieke posten

  19 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders heeft een lijst van verschillende diplomatieke en consulaire posten in het buitenland opgemaakt, vooral in Europa, met de bedoeling die te sluiten en te reorganiseren. Dit werd meegedeeld aan de overheden van de landen waar deze posten zich bevinden.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden over ontwikkelingen in bilaterale relaties tussen VS en Cuba

  18 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is net als de hoge vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini tevreden over de beslissing van de Verenigde Staten en Cuba om weer diplomatieke betrekkingen aan te knopen. Dit kan het begin betekenen van een verdere verbetering van de betrekkingen tussen deze twee landen.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt misdadige aanvallen in Peshawar, Pakistan

  16 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders veroordeelt de misdadige aanvallen in Peshawar, Pakistan, waarbij minstens 140 mensen, vooral kinderen, werden vermoord. Dit zijn daden van een ongekende wreedheid die een samenleving in het hart treffen en de meest belangrijke mensenrechten schenden.

  Lees meer
 • België creëert mee nieuwe internationale organisatie voor vermiste personen

  16 dec

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders laat weten dat België, Luxemburg, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk gisteren een raamverdrag hebben ondertekend waarmee de Internationale Commissie voor Vermiste Personen (ICMP) een nieuw juridisch statuut krijgt. De ICMP wordt daarmee een officiële internationale organisatie met een zetel in Den Haag. De commissie zet zich in voor mensen die vermist zijn door een gewapend conflict, mensenrechtenschendingen, rampen, georganiseerde misdaad of door andere oorzaken.

  Lees meer
1-10 van 1111 resultaten