Lunch rond “Onderwijs voor iedereen” vandaag in Paleis

Datum: 25 juni 2014

Hare Majesteit de Koningin heeft in de voormiddag een werklunch georganiseerd op het Kasteel van Laken over het thema “Education for All”. Het “Global Education First Initiative” gelanceerd in 2012 door de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties stond hierbij centraal. Aan deze lunch namen vertegenwoordigers deel van de Verenigde Naties en de Europese Unie, evenals deskundigen van Belgische ontwikkelingsorganisaties.

Bedoeling was om het belang van goed kwaliteitsonderwijs in ontwikkelingslanden opnieuw onder de aandacht te brengen, alsook de toegang tot onderwijs en het globaal burgerschap. Een bijzonder accent werd gelegd op de vorming van vrouwen en meisjes en de noodzakelijke doorstroming van basisonderwijs naar secundair onderwijs in een gunstige en veilige schoolomgeving.

De Koningin hecht groot belang aan het thema opvoeding en onderwijs. Toegang tot kwaliteitsonderwijs is essentieel om het verschil te maken. Niet alleen voor de ontwikkeling van het individu zelf, maar ook voor een hele gemeenschap.

lunch Education for All

Koningin Mathilde, Europees Commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking Andris Piebalgs en de voornaamste actoren van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking (Copyright foto: monarchie.be)