Move with Africa - Bestemming Rwanda!

Datum: 28 februari 2014

Move with Africa

Na de officiële lancering van de tweede editie van Move With Africa in januari, staat een eerste groep deelnemers op het punt om te vertrekken. Move With Africa is een initiatief van de Franstalige krant La Libre voor jongeren uit het 4de, 5de en 6de middelbaar. Tijdens de krokusvakantie vliegen twee groepen jongeren uit Anderlecht en Dinant naar Rwanda, waar ze ondergedompeld zullen worden in de dagdagelijkse realiteit van de projecten die de ngo's Entraide & Fraternité en Dierenartsen Zonder Grenzen er op poten hebben gezet.


Op het programma:

 • Bellevue-college – Project Dierenartsen Zonder Grenzen (DZG)
  Vergezeld door het plaatselijke DZG-team ontdekken de leerlingen het project EVE, dat draait rond groene energie en veeteelt. Het project helpt agro-veeboeren uit drie districten in de Zuidelijke Provincie van Rwanda om hun sociaaleconomische situatie en voedselzekerheid duurzaam te verbeteren en te versterken dankzij een betere integratie van landbouw en veeteelt.

  Blog Bellevue-collegeNo label found for: as_externallink.alttag

 • Instituut Emile Gryzon – Project Entraide & Fraternité
  De jongeren ontdekken de projecten die de ngo ondersteunt via haar lokale partner AGROJUMAP. Ze maken kennis met de begunstigden van het project en steken een handje toe bij een aantal solidariteitsacties. Bovendien krijgen ze tijdens hun verblijf de kans om plaatselijke jongeren van hun leeftijd te ontmoeten.

  Blog Instituut Emile GryzonNo label found for: as_externallink.alttag

 • Het orgelpunt van deze unieke ervaring: de jongeren ontmoeten minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille en Europees Commissaris voor Ontwikkeling Andris Piebalgs, beiden aanwezig in de regio voor een gezamenlijk werkbezoek.

Afspraak tijdens de paasvakantie voor een volgende vertrekgolf.


Het concept Move With Africa

Interculturaliteit, wereldburgerschap en noord-zuidrelaties zijn de grote thema's die Move With Africa aansnijdt. Het initiatief biedt 150 jongeren en 30 leerkrachten de kans om heel concreet hun steentje bij te dragen aan een project in Afrika, gefinancierd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Deze actie is opgezet in samenwerking met een tiental actoren uit de ontwikkelingssamenwerking en met de ministeries van Ontwikkelingssamenwerking en Onderwijs van de Federatie Wallonië-Brussel.

De blog: www.lalibre.be/page/mwaNo label found for: as_externallink.alttag