Minister Reynders ontmoet zijn Israëlische collega Avigdor Lieberman

Datum: 24 juli 2012

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontmoette vandaag zijn Israëlische collega Avigdor Lieberman. Minister Reynders betuigde hem zijn medeleven naar aanleiding van de dodelijke aanslag op 18 juli op Israëlische toeristen in de luchthaven van Burgas (Bulgarije).

De twee ministers verheugden zich over de versterking van de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen. Ze willen de relaties nog verstevigen. Didier  Reynders heeft bevestigd dat hij in de herfst naar Israël zou gaan. Dat bezoek is een kans om de dialoog en relaties nog een extra impuls te geven.

Op internationaal vlak bespraken de ministers het Israëlisch-Palestijnse vredesproces. Didier Reynders herhaalde het belang dat hij hecht aan een twee-staten-oplossing, die absoluut beschermd moet worden. De twee ministers waren het er mee eens dat economische ontwikkeling voor de Palestijnse bevolking cruciaal is voor een duurzame vrede.

Tijdens dit open onderhoud werd er ook een gedachtewisseling gevoerd over de ontwikkelingen na de Arabische Lente, vooral in Syrië. Ook het Iraanse nucleaire dossier kwam aan bod.