Tia Hellebaut springt 1,93 m en wordt tweede in Oslo

Datum: 02 juli 2012

De Belgische hoogspringster Tia Hellebaut heeft op de prestigieuze Diamond League atletiekmeeting in het Noorse Oslo 1,93 m gesprongen, wat goed was voor een tweede plaats bij de vrouwen.

Hellebaut is al langer bekend als atletiekkampioene: in 2006 kende ze haar doorbraak toen ze op het Europees Kampioenschap de gouden medaille op het hoogspringen behaalde. Haar volgende indrukwekkende wapenfeit was de Olympische hoogspringtitel in Peking (2008). In december 2008 leek er een eind te komen aan haar reeks successen, toen ze bekendmaakte dat ze zwanger was en haar atletiekcarrière tijdelijk zou stopzetten. Kort na haar eerste bevalling werd ze opnieuw zwanger. Haar afwezigheid van de atletiekpistes werd verlengd en de fans begonnen zich af te vragen of ze ooit nog op het hoogste niveau zou terugkeren.

Na vier jaar bewijst Tia nu echter dat ze tijdens haar afwezigheid niet stilgezeten heeft. Haar sprong van 1,93 m bewijst dat ze in topvorm is. In Oslo werd ze alleen door de Amerikaanse Chaunte Howard-Lowe, die 1,97 m sprong, van de eerste plaats gehouden.

www.diamondleague-oslo.com/en/Live-StartlistsResults/Overview/High-Jump-Women/No label found for: as_externallink.alttag