Newsroom

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders tevreden over ontwikkelingen in bilaterale relaties tussen VS en Cuba

  18 dec Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is net als de hoge vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini tevreden over de beslissing van de Verenigde Staten en Cuba om weer diplomatieke betrekkingen aan te knopen. Dit kan het begin betekenen van een verdere verbetering van de betrekkingen tussen deze twee landen.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt misdadige aanvallen in Peshawar, Pakistan

  16 dec Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders veroordeelt de misdadige aanvallen in Peshawar, Pakistan, waarbij minstens 140 mensen, vooral kinderen, werden vermoord. Dit zijn daden van een ongekende wreedheid die een samenleving in het hart treffen en de meest belangrijke mensenrechten schenden.

  Lees meer
 • België creëert mee nieuwe internationale organisatie voor vermiste personen

  16 dec Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders laat weten dat België, Luxemburg, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk gisteren een raamverdrag hebben ondertekend waarmee de Internationale Commissie voor Vermiste Personen (ICMP) een nieuw juridisch statuut krijgt. De ICMP wordt daarmee een officiële internationale organisatie met een zetel in Den Haag. De commissie zet zich in voor mensen die vermist zijn door een gewapend conflict, mensenrechtenschendingen, rampen, georganiseerde misdaad of door andere oorzaken.

  Lees meer
 • Belgische Ontwikkelingssamenwerking zet meer in op KMO’s in het Zuiden

  16 dec Perscommuniqué

  Een sterkere focus op micro-, kleine en middelgrote ondernemingen. Dat is een van de keuzes in de nieuwe investeringsstrategie die de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) vandaag goedkeurde. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, die BIO vandaag bezocht, is tevreden met de duidelijke investeringsfocus. De federale regering zal de volgende jaren 160 miljoen euro uittrekken voor BIO.

  Lees meer
 • Ivoorkust kan opnieuw diamanten verhandelen dankzij België

  16 dec Perscommuniqué

  In 2003 legden de Verenigde Naties sancties op tegen Ivoorkust, waardoor het land geen diamant meer kon verhandelen. Nu de politieke rust is teruggekeerd, helpen de FOD Buitenlandse zaken en het Antwerp World Diamond Centre, de Ivoriaanse overheid een controlesysteem opzetten, zodat de strenge Kimberley process voorwaarden gerespecteerd worden, en het land opnieuw diamant kan verhandelen.

  Lees meer