Newsroom

Nieuwsberichten

 • Desertland II in Gent

  27 apr Nieuwsbericht

  Op 16 en 17 juni 2015 gaat in Gent, in het NH Hotel Gent Belfort, Desertland II door, een conferentie voor al wie van ver of dicht met woestijnvorming en landdegradatie te maken heeft. Doelpubliek zijn niet alleen wetenschappers, maar ook ngo’s en privé- en overheidsorganisaties, van lokaal tot federaal.

  Lees meer
 • Komende verkiezingen in Burundi

  25 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt kennis van de keuze van Pierre Nkurunziza om kandidaat van de CNDD-FDD te zijn voor de komende presidentsverkiezingen in Burundi. België heeft altijd opgeroepen om de grondwet na te leven. Ons land vindt dat het akkoord van Arusha, de peiler van vrede en democratie in Burundi, de leidraad moet zijn.

  Lees meer
 • Burundi: oproep tot garanderen politieke ruimte en respect voor mensenrechten

  25 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo reageert bezorgd op het nieuws dat de Burundese president Pierre Nkurunziza kandidaat is voor een derde ambtstermijn. Een derde ambtstermijn gaat in tegen de akkoorden van Arusha die een einde maakten aan de burgeroorlog in Burundi en de basis vormen voor vrede. Hij roept alle betrokken actoren in Burundi op tot het garanderen van de politieke ruimte en tot respect voor de mensenrechten. België en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking zullen de voorbereiding en het verloop van de verkiezingen nauwgezet volgen en alvast geen nieuw samenwerkingsprogramma met Burundi afsluiten zolang niet duidelijk is of de democratische spelregels gevolgd zijn.

  Lees meer
 • België trekt 50.000 euro uit voor VN-waarnemingsmissie voor mensenrechten in Oekraïne

  23 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft besloten een bijdrage van 50.000 euro toe te kennen aan het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties voor de waarnemingsmissie voor de mensenrechten in Oekraïne.

  Lees meer
 • Herdenking van het eerste grootschalige gebruik van chemische wapens in Ieper, 22 april 1915

  23 apr Perscommuniqué

  België herdenkt de tragische, honderdste verjaardag van het eerste grootschalige gebruik van chemische wapens op het Westerse front van de Eerste Wereldoorlog nabij Ieper op 22 april 1915. Chemische wapens zijn onmenselijke massavernietigingswapens. Zij doden zonder onderscheid en zonder waarschuwing. Zij veroorzaken afgrijselijke en levenslange wonden.

  Lees meer