België in Jamaica

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Jamaica is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Kingston? U reist als toerist door Jamaica en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jamaica gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuwsberichten

 • Vertrek medewerker Pakistaanse ambassade Brussel houdt geen verband met opsporingsbericht

  28 nov Perscommuniqué

  In de voorbije week verschenen in de Belgische media berichten over de zoon van een medewerker van de Pakistaanse ambassade in Brussel, die op een opsporingsbericht van 15 november van de Brusselse Politie te zien was. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt dat de ambtstermijn in Brussel van de ambassademedewerker in kwestie, die beperkt was tot vier jaar, al sinds juli 2014 is afgelopen. Hij diende bijgevolg al enkele maanden geleden het land te verlaten. Het vertrek van de ambassademedewerker houdt geen enkel verband met het opsporingsbericht.

  Lees meer
 • Code Aventure: seizoen 2 is gestart!

  28 nov Nieuwsbericht

  Vanaf 28 november stelt OUFtivi een 2e seizoen voor van 'CODE AVENTURE', het nieuwe ontdekkingsprogramma van de RTBF dat wordt gepresenteerd door 4 jonge reporters die als winnaars uit de bus kwamen bij een casting van het Niouzz-team, makers van het jeugdjournaal.

  Lees meer
 • Singapore en België delen gelijkaardige visie over internationale relaties

  28 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders eindigt vandaag zijn bezoek aan Singapore in het kader van de Belgische economische missie die geleid wordt door prinses Astrid. Hij heeft gesproken met de eerste minister Lee Hsien Loong, de minister van Buitenlandse zaken K. Shanmugam en de minister van Financiën Tharman Shanmugaratnam over de bilaterale relaties tussen België en Singapore, over actuele geopolitieke kwesties – waaronder de strijd tegen het extremisme - , over de regionale integratie in Zuidoost-Azië en over gelijkenissen tussen België en Singapore als draaischijf binnen hun eigen regio.

  Lees meer
 • Aidsactivisten spelden minister De Croo rood lintje op

  28 nov Nieuwsbericht

  Twee buitenlandse aidsactivisten, een Burundese vrouw en een Ecuadoraanse homo, hebben vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking een rood aidslintje opgespeld. Ze deden dat in aanloop naar Wereldaidsdag op 1 december. Alexander De Croo maakt van seksuele en reproductieve rechten een aandachtspunt in zijn beleid.

  Lees meer
 • De zaak Marckx: het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een impact op je dagelijkse leven

  26 nov Nieuwsbericht

  "Ik ben een baby van 10 maanden en ik dien klacht in tegen België". Met die woorden richtte Paula Marckx zich in 1974 tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Marckx, een bewust ongehuwde moeder, vond het ongehoord dat ze niet automatisch werd erkend als moeder van haar dochtertje Alexandra. Het Hof in Straatsburg gaf haar gelijk: de discriminatie tussen "natuurlijke" en "wettelijke" kinderen verdween uit het Belgische wetboek en dat van heel wat andere Europese landen. In deze video leggen Paula Marckx en protagonisten van het Europees Hof uit hoe de arresten uit Straatsburg een impact hebben op het dagelijks leven van elke Europeaan. De bewustmaking hierrond is een aandachtspunt van het Belgische voorzitterschap van de Raad van Europa.

  Lees meer