België in Jamaica

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Jamaica is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Kingston? U reist als toerist door Jamaica en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jamaica gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders ontmoet Turks Minister van Buitenlandse Zaken Feridun Sinirlioğu

  05 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft gisteren de nieuwe Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Feridun Sinirlioğu, ontmoet in de marge van de informele ontmoeting van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.

  Lees meer
 • De Croo en Ploumen: nu extra inspanning van EU voor vluchtelingen Syrië

  04 sep Perscommuniqué

  De ministers De Croo en Ploumen van respectievelijk België en Nederland roepen de Europese Commissie op om korte termijn extra noodhulp voor vluchtelingen in de regio Syrië-Irak te realiseren. 'Europa moet meer doen. Er zijn middelen beschikbaar. Brussel moet nu in actie komen tegen de mensonterende situaties waar vluchtelingen mee te kampen hebben,' aldus De Croo (vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking) en Ploumen (minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).

  Lees meer
 • Vijf landen schuldig aan het gebruik van clustermunitie

  04 sep Nieuwsbericht

  Het Clustermunitierapport 2015 onthult dat, sinds 1 juli 2014, vijf landen clustermunitie hebben gebruikt. Dergelijk wijdverspreid gebruik is ongezien sinds een internationaal Verdrag deze wapens in 2010 verbood. De internationale gemeenschap dient tijdens de herzieningsconferentie van Dubrovnik, die van 7 tot 11 september de verdragspartijen zal samenbrengen, haar stem te laten horen om ervoor te zorgen dat er geen clustermunitie meer wordt gebruikt. Handicap International roept de staten op om het gebruik van deze barbaarse wapens systematisch te veroordelen. Alleen dan kan het Verdrag de burgers blijven beschermen.

  Lees meer
 • Didier Reynders betreurt Congolees verbod op vertoning film "L'homme qui répare les femmes"

  04 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betreurt de beslissing van de regering van de Democratische Republiek Congo om de vertoning van de film "L'homme qui répare les femmes" op zijn grondgebied niet toe te laten.

  Lees meer
 • Oeganda: Schijf gezondheidshulp gedeblokkeerd

  03 sep Nieuwsbericht

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft een akkoord bereikt met de Oegandese regering over het niet-uitsturen van actieve Oegandese gezondheidswerkers. De Oegandese regering engageert zich met name om het eigen gezondheidszorgsysteem niet te verzwakken door geen actieve gezondheidswerkers uit te vlaggen naar het Centraal-Amerikaanse Trinidad en Tobago

  Lees meer