België in Cyprus

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Cyprus is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Nicosia? U reist als toerist door Cyprus en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Cyprus gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • FOD Buitenlandse Zaken kondigt sluiting aan van Belgische ambassade in Kaboel en van consulaat in Toronto

  20 nov Perscommuniqué

  De FOD Buitenlandse Zaken kondigt de sluiting aan van de Belgische ambassade in Kaboel en van het consulaat in Toronto. Afghanistan zal voortaan deel uitmaken van het rechtsgebied van de Belgische ambassade in Islamabad (Pakistan). De bevoegdheden van het consulaat in Toronto (Canada) worden overgedragen aan het consulaat-generaal van België in Montreal.

  Lees meer
 • Kinderrechten: België neemt het voortouw

  20 nov Perscommuniqué

  Op 20 november 2014, de dag van de 25ste verjaardag van het VN-Kinderrechtenverdrag, willen de coördinerende ministers inzake kinderrechten van de Franstalige en Vlaamse Gemeenschap, Rudy Demotte en Sven Gatz, alsook de vicepremier en federale minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, en de federale minister van Justitie, Koen Geens, herinneren aan het engagement van België om “de rechten en de belangen van het kind” te bevorderen.

  Lees meer
 • Kinderrechten krijgen centralere plaats - 25ste verjaardag van de Rechten van het Kind

  19 nov Perscommuniqué

  “Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind is het meest geratificeerde verdrag ter wereld. We moeten dit verdrag ook effectief gebruiken om de rechten van kinderen af te dwingen.” Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het VN-Kinderrechtenverdrag morgen. De minister wil mensenrechten, inclusief kinderrechten, de volgende jaren een centralere rol geven in de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. “Denk maar aan de strijd tegen kindhuwelijken, genitale verminkingen, kinderarbeid, het inzetten van kindsoldaten.”

  Lees meer
 • Degelijke toiletten voor iedereen

  19 nov Nieuwsbericht

  De Verenigde Naties hebben 19 november uitgeroepen tot Wereldtoiletdag om het belang te onderstrepen om te investeren in degelijke sanitatie. Want wereldwijd hebben maar liefst 2,5 miljard mensen geen toegang tot degelijke sanitaire voorzieningen. Vooral sub-Sahara Afrika en Azië kennen de grootste achterstand. Eén miljard van hen doet zijn behoefte in het openbaar. Dat wat ondenkbaar is voor 85% van de wereldbevolking, is de enige optie voor de overige 15%.

  Lees meer
 • Rapport 2014 van het VN-Bevolkingsfonds (UNFPA) over de toestand van de wereldbevolking

  18 nov Nieuwsbericht

  Het VN-Bevolkingsfonds (UNFPA) maakt vandaag zijn Rapport 2014 over de toestand van de wereldbevolking bekend. Het rapport met de titel ‘The power of 1,8 billion adolescents, youth and the transformation of the future’ brengt een onderbelichte problematiek onder de aandacht, namelijk het aanzienlijke potentieel van jongeren en de verantwoordelijkheid die de maatschappij in dit opzicht heeft.

  Lees meer