Newsroom

Nieuwsberichten

 • Derde Internationale Donorconferentie voor Syrië - België trekt 20 miljoen euro uit

  31 mrt Perscommuniqué

  Vandaag vindt in Koeweit de derde internationale donorconferentie voor Syrië plaats. Deze conferentie brengt internationale donoren samen om de aanhoudende humanitaire crisis in Syrië te bespreken. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft in het kader van de donorconferentie zijn princiepsakkoord gegeven om 20 miljoen euro vrij te maken voor hulp aan de Syrische bevolking in Syrië, de gevluchte Syriërs in de buurlanden en humanitaire hulp in Irak.

  Lees meer
 • Publicatie door ACODEV van een effectstudie over ontwikkelingseducatie en opvoeden tot engagement

  30 mrt Nieuwsbericht

  De studie werd aangestuurd door de ngo’s die deel uitmaken van de werkgroep onderwijs in ontwikkeling (GTED) van ACODEV. Deze werkgroep bestaat inmiddels 16 jaar en publiceert geregeld visiedocument en werkdocumenten.

  Lees meer
 • Milleniumfestival - Twee prijzen voor "The Man Who Mends Women / The wrath of Hippocrates" van Thierry Michel en Colette Braeckman

  30 mrt Nieuwsbericht

  De film ‘The Man Who Mends Women / The wrath of Hippocrates’ van de Belgische regisseur Thierry Michel en journaliste Colette Braeckman over de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege kreeg dit weekend zowel een Objectif de Bronze voor beste boodschap rond mensenrechten als de publieksprijs.

  Lees meer
 • België steunt opstart VN-mensenrechtenkantoor in Burundi

  27 mrt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister voor Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 1,5 miljoen euro uit voor de oprichting van een VN-mensenrechtenkantoor in Burundi. De VN-mensenrechtenexperten zullen rechtstreeks rapporteren aan de VN-Veiligheidsraad en de VN-Mensenrechtenraad. De opvolging van de mensenrechten in Burundi is van cruciaal belang zeker nu Burundi voor belangrijke verkiezingen staat.

  Lees meer
 • Didier Reynders voert politieke gesprekken in Verenigde Arabische Emiraten

  26 mrt Perscommuniqué

  Tijdens de Belgische economische missie in de Verenigde Arabische Emiraten, die door prinses Astrid wordt geleid en waaraan meer dan 400 zakenmensen deelnemen, heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een reeks politieke gesprekken gehad. Het voornaamste onderwerp tijdens deze ontmoetingen was de situatie in de regio. België en de Verenigde Arabische Emiraten zitten allebei in de internationale coalitie tegen de terroristische groepering ISIL.

  Lees meer