Newsroom

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders bezorgd over satellietlancering Noord-Korea

  05 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de verklaringen van de Noord-Koreaanse overheid over een nakende satellietlancering. De kernproef van 6 januari veroorzaakte al veel onrust in de regio. Het gebruik van de technologie van een ballistische raket zou die onrust nog fel kunnen aanwakkeren. Het zou bovendien een nieuwe overtreding van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad zijn.

  Lees meer
 • Federale regering stelt BIO open voor private investeerders

  05 feb Perscommuniqué

  De Ministerraad heeft vandaag zijn goedkeuring gehecht aan het voorontwerp van wet tot wijziging van de wet van 3 november 2001 tot oprichting van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO). Bedoeling is om BIO open stellen voor private investeerders zodat ook de Belgische private sector kan investeren in de ontwikkeling van sterk economisch weefsel in de partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De hervorming kadert in de strategie van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo om in het internationaal ontwikkelingsbeleid sterker in te zetten op inclusieve en duurzame economische groei in de Belgische partnerlanden. Eerder deze week bracht minister De Croo al een veertigtal CEO’s van Belgische bedrijven samen om een partnerschap op poten te zetten rond de duurzame ontwikkelingsdoelen.

  Lees meer
 • Nultolerantie tegen vrouwelijke genitale verminking

  05 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil ook in de Belgische partnerlanden extra inzetten op het versterken van vrouwenrechten en het tegengaan van vrouwenbesnijdenis. De Verenigde Naties heeft morgen 6 februari uitgeroepen tot ‘Internationale dag van nultolerantie tegen vrouwelijke genitale verminking’ (VGV). Tweehonderd miljoen meisjes en vrouwen die in 30 landen leven zijn genitaal verminkt. Elk jaar dreigen 3 miljoen meisjes nieuwe slachtoffer te worden van deze gruwelijke praktijk.

  Lees meer
 • 31 hoofden van Belgische diplomatieke posten in het buitenland aangewezen

  05 feb Perscommuniqué

  Op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning de aanwijzing goedgekeurd van 31 nieuwe hoofden van Belgische diplomatieke posten in het buitenland. De aanwijzingen voor de bilaterale posten zijn alleen definitief zodra de betrokken gastlanden hun goedkeuring geven. De nieuwe posthoofden zullen in de zomerperiode aantreden.

  Lees meer
 • België zegt 75 miljoen euro toe op internationale donorconferentie Syrië

  04 feb Perscommuniqué

  Eerste Minister Charles Michel heeft vandaag in Londen op de internationale donorconferentie Supporting Syria & the Region in Londen namens ons land een toezegging gedaan van 75 miljoen euro voor dit en volgend jaar bestemd voor humanitaire hulp voor de Syrische regio. De middelen zullen gaan naar humanitaire acties in Syrië zelf en in buurlanden Jordanië, Libanon en Turkije. In geen enkele andere regio ter wereld zijn de humanitaire noden vandaag zo hoog.

  Lees meer