Newsroom

Nieuwsberichten

 • Viering 50 jaar ngo's en Belgische Ontwikkelingssamenwerking

  21 okt Toespraak

  Toespraak van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ter gelegenheid van de viering 50 jaar ngo’s en Belgische Ontwikkelingssamenwerking (Egmontpaleis Brussel).

  Lees meer
 • Versterking humanitaire hulp aan door Ebola getroffen landen

  21 okt Perscommuniqué

  De humanitaire situatie in West-Afrika is in sterke mate verslechterd als gevolg van de Ebola-epidemie. Daarom heeft de Minister van Ontwikkelingssamenwerking beslist om extra financiële middelen uit te trekken voor noodhulp aan de getroffen landen.

  Lees meer
 • Suezkanaal: kolossaal werk voor twee Belgische bedrijven

  21 okt Nieuwsbericht

  Twee Belgische baggerbedrijven (de groep DEME en de groep Jan De Nul) haalden een contract binnen voor de verbreding en uitdieping van het Suezkanaal. Het eerste zal de westelijke tak uitdiepen en verbreden, het tweede zal een tweede Suezkanaal bouwen, evenwijdig met het huidige. Het is de bedoeling de scheepvaart vlotter te laten verlopen. Een mooi project voor onze twee Belgische bedrijven!

  Lees meer
 • Nieuwe Belgische zakenclub in Sydney

  21 okt Nieuwsbericht

  Onze ambassade in Canberra besloot onlangs om, samen met de regionale economische attachés, een Belgian Business Club op te richten. Het hoofddoel van de club is de contacten tussen onze Belgische bedrijven in de regio van Sydney te activeren. Op deze eerste editie waren een veertigtal bedrijven uit uiteenlopende sectoren (voeding, farmaceutica, toerisme, bouw, diensten …) aanwezig op de netwerkreceptie.

  Lees meer
 • Conferentie "Gender mainstreaming in education. Moving beyond theory, Sharing practical insights"

  20 okt Nieuwsbericht

  Educaid.be heeft het genoegen u uit te nodigen voor haar vierde jaarlijkse conferentie: "Gender mainstreaming in education. Moving beyond theory, Sharing practical insights" (Brussel, 25 november 2014).

  Lees meer