Newsroom

Nieuwsberichten

 • Videowedstrijd “Ontwikkelingssamenwerking, dat gaat ook mij aan!”

  26 feb Nieuwsbericht

  In 2015 vieren we het Europees Jaar voor Ontwikkeling. In dat kader organiseren de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België en de FOD Kanselarij van de Eerste Minister een videowedstrijd over ontwikkelingssamenwerking voor de leerlingen van het 5e en 6e middelbaar.

  Lees meer
 • Didier Reynders en Alexander De Croo in de DRC

  26 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo hebben tijdens hun bezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC) een groot aantal vertegenwoordigers van de regering, de oppositie en de samenleving ontmoet. Van 21 tot 25 februari waren ze in de hoofdstad Kinshasa en in Goma in de provincie Noord-Kivu.

  Lees meer
 • Graanteelten moeten duurzamer om wereld te voeden

  26 feb Nieuwsbericht

  De toekomst van graanteelten als maïs, rijst en tarwe ligt niet bij een verdere intensivering, maar wel bij een duurzame omslag die rekening houdt met de uitputting van de bodem, de grondstoffenschaarste en de klimaatverandering. Dat zegt de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De komende 35 jaar moeten boeren de jaarlijkse productie van maïs, rijst en tarwe optrekken tot 3 miljard ton, 500 miljoen ton meer dan de recordoogst van 2013.

  Lees meer
 • Millenniumdoel 2 (onderwijs): hoever staan we?

  23 feb Nieuwsbericht

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 2: lager onderwijs toegankelijk maken voor iedereen.

  Lees meer
 • Gegevens verzamelen via mobiele telefoons: een primeur voor de projecten in DR Congo

  23 feb Nieuwsbericht

  Tijdens het laatste kwartaal van 2014 heeft BTC in Congo een nieuwe manier van gegevens verzamelen uitgetest. Voor het eerst werd daar mobiele technologie ingezet om een enquête uit te voeren bij 700 gezinnen in 35 dorpen van de provincie Oost-Kasai.

  Lees meer