België in Colombia

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy 


U bent een Belg die onlangs naar Colombia is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Bogota? U reist als toerist door Colombia en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Colombia gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuwsberichten

 • 'Wanpraktijken aasgierfondsen moeten aangepakt worden'

  06 mei Perscommuniqué

  Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo verwelkomt uitdrukkelijk het wetsvoorstel ter bestrijding van aasgierfondsen dat vandaag in de Kamer werd voorgesteld. “Aasgierfondsen hypothekeren de ontwikkeling van fragiele staten. Met dit wetsvoorstel zet ons land internationaal de toon in de strijd tegen het wegsluizen van kapitaal uit ontwikkelingslanden.” Het wetsvoorstel krijgt de steun van meerderheids- en oppositiepartijen, professoren van diverse Belgische universiteiten en de Noord-Zuidkoepel 11.11.11.

  Lees meer
 • Humanitaire hulp voor Nepal

  05 mei Nieuwsbericht

  Een veel terugkerende vraag na de aardbeving in Nepal is: ‘Gaat België humanitaire hulp geven voor Nepal?’ Nochtans is er een even belangrijke vraag die weinig gesteld wordt: ‘Wat heeft België al gedaan voor Nepal?’

  Lees meer
 • B-Fast keert maandag terug uit Nepal met Nederlands vliegtuig

  02 mei Perscommuniqué

  De coördinatieraad van B-Fast heeft samen met de teamleider in Nepal besloten om de Belgische hulpploeg naar ons land te laten terugkeren. B-Fast zal op maandag 4 mei met het Nederlandse USAR-team in een Nederlands transportvliegtuig terugkeren.

  Lees meer
 • Focus | Ambtstermijn: kort maar goed?

  30 apr Nieuwsbericht

  De onrusten in Burundi tonen aan dat het al dan niet verlengen van een ambtstermijn een twistappel blijft in Afrika. De wisseling van de macht is een van de grondregels van een democratie. Toch bestaat er geen eenduidige regel om te bepalen of een derde ambtstermijn wel of niet kan. De kernvraag is of de bevolking ermee instemt. Ontdek meer over de achtergrond van dit brandend actueel vraagstuk in het nieuwste nummer van Glo.be.

  Lees meer
 • Tolerantie, sterker dan haat!

  30 apr Nieuwsbericht

  Wat betekent “tolerantie” precies? België organiseert op 8 mei een conferentie “Tolerantie is sterker dan haat”. De 47 Lidstaten van de Raad van Europa zijn uitgenodigd om er hun standpunt te komen bevestigen en te blijven ijveren voor meer tolerantie en de strijd tegen haatspraak voort te zetten. Met deze conferentie hoopt het Belgische voorzitterschap een gezamenlijke politieke actie en aanbevelingen aan te nemen ter bestrijding van de dieperliggende oorzaken van radicalisering en extremisme. De strijd tegen haat is een zaak van iedereen!

  Lees meer