Newsroom

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders tevreden met consensus over nieuwe kieswet in DRC

  25 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is tevreden over de verzoening en dialoog tussen de verschillende politieke betrokkenen na het recente geweld in de Democratische Republiek Congo (DRC). Hij is ook tevreden over de consensus tussen het parlement en de Senaat, die ervoor gekozen hebben de maatschappelijke vrede te bewaren door een alinea in het wetsontwerp over een nieuwe kieswet in te trekken. Die alinea maakte een volkstelling mogelijk voor de presidents- en parlementsverkiezingen.

  Lees meer
 • Didier Reynders over de situatie in Oost-Oekraïne

  25 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders reageert geschokt op de moordende en verwoestende gevolgen voor de burgers van de opflakkering van het gewapende geweld in Oost-Oekraïne. Nooit eerder in dit conflict stonden de aangegane engagementen van de partijen in zulk een schril contrast met de werkelijke situatie.

  Lees meer
 • Verklaring door de internationale gezanten voor het gebied van de Grote Meren over de situatie in de Democratische Republiek Congo

  23 jan Verklaring

  Het team van internationale gezanten voor het gebied van de Grote Meren is uiterst bezorgd over het recente geweld in de Democratische Republiek Congo (DRC). Ze betuigen hun diepste medeleven met de families van de slachtoffers. De gezanten roepen de regering op terughoudendheid te betonen, het politieke debat gaande te houden en vreedzame meningsuiting toe te laten. De gezanten veroordelen elk gebruik van geweld tegen vreedzame, ongewapende betogers en willekeurige arrestaties. De gezanten wijzen erop dat alle burgers, waaronder ook de betogers en hun leiders, de verantwoordelijkheid dragen om hun politieke doelstellingen na te streven met niet-gewelddadige middelen, in overeenstemming met de nationale wetten.

  Lees meer
 • Internationaal Jaar van de Bodem 2015

  23 jan Nieuwsbericht

  Mensen denken al te vaak dat de bodem onuitputtelijk is. En toch is duurzaam bodembeheer van essentieel belang voor de gezondheid van de ecosystemen, voor de voedselzekerheid en vooral voor het menselijk leven. Onder leiding van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) riepen de Verenigde Naties 2015 uit tot Internationaal Jaar van de Bodem.

  Lees meer
 • Toespraak van minister De Croo op de nieuwjaarsreceptie van BTC

  22 jan Toespraak

  Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op de nieuwjaarsreceptie van BTC.

  Lees meer