Newsroom

Nieuwsberichten

 • Congolese ondernemer wint Prijs Governance bedrijven

  30 sep Nieuwsbericht

  Op 21 juni 2014 ontving de Congolese ondernemer Philémon Kivuvu Musul, hoofd van de bvba CAMALCO, de tweejaarlijkse Prijs voor Governance van bedrijven in DRC.

  Lees meer
 • Didier Reynders bevestigt Belgische steun aan Internationaal Comité van Rode Kruis

  30 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontmoette vandaag Peter Maurer, voorzitter van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC). Ze bespraken humanitaire crisissen in verschillende regio's van de wereld: Irak en Syrië, Ebola, de Centraal-Afrikaanse Republiek, de Grote Meren en de Gazastrook.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Egypte

  27 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals de hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton geschokt over de bomaanslag op het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarbij vielen minstens twee doden en verschillende soldaten, politieagenten en burgers raakten gewond. Minister Reynders betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers en aan de Egyptische overheid.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met inwerkingtreding van Verdrag over wapenhandel

  26 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de ratificatie van het Verdrag over de Wapenhandel (ATT). Op 25 september, tijdens de 69ste Algemene Vergadering van de VN in New York, legde het 52ste land het ratificatie-instrument neer. Daardoor wordt het verdrag op het einde van dit jaar van kracht.

  Lees meer
 • Ga voor fair trade!

  26 sep Nieuwsbericht

  België focust 10 dagen lang op eerlijke handel! Voor de 13de keer organiseert het Trade for Development Centre, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de Week van de Fair Trade van 1 tot en met 11 oktober.

  Lees meer