Newsroom

Nieuwsberichten

 • De zaak Marckx: het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een impact op je dagelijkse leven

  26 nov Nieuwsbericht

  "Ik ben een baby van 10 maanden en ik dien klacht in tegen België". Met die woorden richtte Paula Marckx zich in 1974 tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Marckx, een bewust ongehuwde moeder, vond het ongehoord dat ze niet automatisch werd erkend als moeder van haar dochtertje Alexandra. Het Hof in Straatsburg gaf haar gelijk: de discriminatie tussen "natuurlijke" en "wettelijke" kinderen verdween uit het Belgische wetboek en dat van heel wat andere Europese landen. In deze video leggen Paula Marckx en protagonisten van het Europees Hof uit hoe de arresten uit Straatsburg een impact hebben op het dagelijks leven van elke Europeaan. De bewustmaking hierrond is een aandachtspunt van het Belgische voorzitterschap van de Raad van Europa.

  Lees meer
 • Didier Reynders versterkt bilaterale relaties België-Maleisië

  25 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is op bezoek in Maleisië ter gelegenheid van de Belgische economische missie onder leiding van prinses Astrid. Hij heeft er met de eerste minister Sri Mohd Najib en de viceminister van Buitenlandse zaken Hamzah Zainudin gesproken over de bilaterale relaties tussen België en Maleisië, over geopolitieke kwesties en over de regionale integratie in Zuidoost-Azië.

  Lees meer
 • Onderwijs sleutel in aanpak geweld tegen meisjes en vrouwen

  25 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op een internationale conferentie van Educaid in Brussel een pleidooi gehouden voor meer aandacht voor onderwijs in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Vandaag organiseert de VN de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’.

  Lees meer
 • Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

  25 nov Perscommuniqué

  Antwoord van de Raad van Europa. Verklaring door de Voorzitter van het Comité van Ministers en de Secretaris-generaal van de Raad van Europa.

  Lees meer
 • Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

  25 nov Nieuwsbericht

  Om mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor Geweld tegen Vrouwen.

  Lees meer