Newsroom

Nieuwsberichten

 • Belgische Ontwikkelingssamenwerking schort reeks interventies in Burundi op en zet politiesamenwerking definitief stop

  02 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo schort de Belgische steun aan een reeks ontwikkelingsprojecten in Burundi op. De politiesamenwerking stopt met onmiddellijke ingang. Het stopzetten van de geschorste interventies en het heroriënteren van middelen zullen afhangen van het verloop van de EU-dialoog met Burundi die binnenkort opstart.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden dat mensenrechtenraad Belgische resolutie over de doodstraf aanvaardt

  01 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de mensenrechtenraad in Genève vandaag een nieuwe resolutie van België over de doodstraf heeft aangenomen. Dit initiatief, dat samen met Benin, Costa Rica, Frankrijk, Mexico, Mongolië, Moldavië en Zwitserland werd genomen, kreeg de steun van een zestigtal landen uit 5 continenten.

  Lees meer
 • Nieuwe Glo.be over klimaat

  01 okt Nieuwsbericht

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, is zopas verschenen. Daarin komt u alles te weten wat u altijd al wilde weten over de klimaatverandering en de cruciale klimaattop in Parijs eind dit jaar. Ook wat u zelf kan doen om de opwarming te remmen.

  Lees meer
 • Save the date: inspiratiedag 19 april 2016

  01 okt Nieuwsbericht

  Jan Buermans, ook wel bekend van de Belgische Improvisatie Liga, legt in een heldere keynote uit hoe je je collega's kunt betrekken, motiveren en overtuigen om ook rond WBE te werken. Daarnaast zijn er diverse inhoudelijke workshops, kun je je ervaringen en kennis met andere leerkrachten delen en ontmoet je educatieve organisaties.

  Lees meer
 • België is in New York

  29 sep Nieuwsbericht

  Eerste minister Charles Michel en ministers Didier Reynders, Alexander De Croo en Marie-Christine Marghem zijn in New York. Op het programma: de 70ste Algemene Vergadering van de VN, een internationale top rond duurzame ontwikkeling, alsook een aantal bilaterale en multilaterale bijeenkomsten die de belangrijkste internationale crisissen aankaarten.

  Lees meer