Newsroom

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders stelt bezoek aan Israël en Palestijnse gebieden uit

  01 dec Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders was van plan om van 5 tot 8 december een bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden te brengen. De beslissing van de eerste minister van Israël, de heer Netanyahu, om de contacten met de Europese Unie over het vredesproces in het Midden-Oosten op te schorten heeft ook gevolgen voor het programma van het bezoek van Didier Reynders. Om die redenen heeft de minister deze voormiddag aan de ambassadeur van Israël in België laten weten dat hij zijn bezoek zal uitstellen.

  Lees meer
 • OCHA bedankt België voor zijn genereuze hulp aan de Syrische vluchtelingen

  01 dec Nieuwsbericht

  UN OCHA, het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de VN, bedankt België voor zijn recente bijdrage van 33 miljoen USD aan de humanitaire fondsen ten voordele van de Syrische vluchtelingen.

  Lees meer
 • Gezamenlijk persbericht België-Chili ter gelegenheid van de politieke dialoog

  01 dec Perscommuniqué

  België en Chili hebben op 1 december 2015 politieke consultaties gehouden in Brussel. De Chileense Vice-Minister van Buitenlandse Zaken Edgardo Riveros en Directeur-generaal Bilaterale Zaken a.i. Geert Muylle spraken over de verdieping van de bilaterale betrekkingen, de relaties van Chili met de Europese Unie, in het bijzonder het proces van modernisering van het Associatieakkoord Chili-EU en de betrekkingen tussen Latijns-Amerika en de Europese Unie in het algemeen.

  Lees meer
 • Wereldaidsdag: Ons land is een belangrijke donor

  01 dec Nieuwsbericht

  Op Wereldaidsdag, elk jaar op 1 december, vragen we extra aandacht voor de gevolgen van aids en roepen we op tot meer solidariteit. Wereldaidsdag ontstond in 1987 en wordt sinds 1997 gesteund door UNAIDS, het overkoepelend programma van de Verenigde Naties dat wereldwijd aids bekampt. Het is een gelegenheid om te sensibiliseren, om slachtoffers te herdenken, maar ook om overwinningen op vlak van behandeling en preventie in de kijker te zetten.

  Lees meer
 • België en het Bureau van de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN vernieuwen hun partnerschap

  30 nov Perscommuniqué

  Onder auspiciën van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking hield België vandaag een bilateraal overleg met het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (OHCHR).

  Lees meer