Persberichten

Er zijn 1188 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1188 resultaten
 • Videowedstrijd “Ontwikkelingssamenwerking, dat gaat ook mij aan!”

  26 feb

  In 2015 vieren we het Europees Jaar voor Ontwikkeling. In dat kader organiseren de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België en de FOD Kanselarij van de Eerste Minister een videowedstrijd over ontwikkelingssamenwerking voor de leerlingen van het 5e en 6e middelbaar.

  Lees meer
 • Didier Reynders en Alexander De Croo in de DRC

  26 feb

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo hebben tijdens hun bezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC) een groot aantal vertegenwoordigers van de regering, de oppositie en de samenleving ontmoet. Van 21 tot 25 februari waren ze in de hoofdstad Kinshasa en in Goma in de provincie Noord-Kivu.

  Lees meer
 • Graanteelten moeten duurzamer om wereld te voeden

  26 feb

  De toekomst van graanteelten als maïs, rijst en tarwe ligt niet bij een verdere intensivering, maar wel bij een duurzame omslag die rekening houdt met de uitputting van de bodem, de grondstoffenschaarste en de klimaatverandering. Dat zegt de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De komende 35 jaar moeten boeren de jaarlijkse productie van maïs, rijst en tarwe optrekken tot 3 miljard ton, 500 miljoen ton meer dan de recordoogst van 2013.

  Lees meer
 • Millenniumdoel 2 (onderwijs): hoever staan we?

  23 feb

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 2: lager onderwijs toegankelijk maken voor iedereen.

  Lees meer
 • Gegevens verzamelen via mobiele telefoons: een primeur voor de projecten in DR Congo

  23 feb

  Tijdens het laatste kwartaal van 2014 heeft BTC in Congo een nieuwe manier van gegevens verzamelen uitgetest. Voor het eerst werd daar mobiele technologie ingezet om een enquête uit te voeren bij 700 gezinnen in 35 dorpen van de provincie Oost-Kasai.

  Lees meer
 • VN-expertenpanel vergadert in Brussel over toekomst vredesoperaties

  20 feb

  Vandaag had in het Egmontpaleis in Brussel de Europese regionale consultatie plaats van het expertenpanel van de Verenigde Naties over vredesoperaties. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders opende de besprekingen. José Ramos-Horta, voorzitter van het panel en voormalig president van Oost-Timor, gaf een openingstoespraak. Aan de gesprekken namen experten deel uit Europese regeringen, de Europese Unie en denktanks.

  Lees meer
 • Oproep tot deelname: het Europees Parlement viert Dag van Europa op zaterdag 9 mei 2015

  20 feb

  Ter gelegenheid van de Dag van Europa worden ngo's actief op vlak van ontwikkelingssamenwerking uitgenodigd om deel uit te maken van het themadorp gewijd aan het Europees Jaar voor Ontwikkeling dat op de Esplanade van het Europees Parlement zal opgesteld worden.

  Lees meer
 • B-Fast team keert terug, maar België blijft Guinee bijstaan in strijd tegen Ebola

  18 feb

  Op 24 februari aanstaande keert het B-Fast team terug uit Guinee, maar België blijft het land bijstaan in de strijd tegen Ebola. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt extra middelen uit om het B-Life-laboratorium ter plaatse te houden en de werking ervan te verzekeren. Ook de Europese Commissie (DG ECHO) draagt bij in de financiering. Een team van 4 leden van het Centrum voor Toegepaste Moleculaire Technologie (CTMA), drie leden van de civiele bescherming en twee medewerkers van Defensie zullen de werking van het laboratorium verder ondersteunen. Deze laatste missie wordt georganiseerd door de Algemene Directie Civiele Veiligheid (FOD Binnenlandse Zaken) op aanvraag van de Europese Unie en de Guineese autoriteiten.

  Lees meer
 • Watersnood in Albanië: B-FAST helpt met tenten, isolatiemateriaal en dekens

  17 feb

  De Coördinatieraad van B-FAST heeft op 16 februari 2015 beslist een gift te doen van 100 tenten, 100 kits met isolatiemateriaal en 500 dekens aan de Albanese bevolking die getroffen is door de overstromingen van de voorbije weken. Dat laten vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Defensie Steven Vandeput weten.

  Lees meer
 • Burundi | De impact van het gemeenschappelijk fonds voor onderwijs

  17 feb

  Sinds 2011 hebben België, Frankrijk, Unicef en Noorwegen de handen in elkaar geslagen om de onderwijssector in Burundi te ondersteunen. Daartoe hebben ze een gemeenschappelijk fonds opgericht.

  Lees meer
1-10 van 1188 resultaten