Persberichten

Er zijn 1073 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

Er zijn geen filters gebruikt. U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen via de onderstaande filters.

Verfijn op newstype
Toon enkel berichten uit de volgende periode:
1-10 van 1073 resultaten
 • Didier Reynders blij dat ebola-epidemie in DRC voorbij is

  22 nov

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is verheugd dat de ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo (DRC) voorbij is. De regering van de DRC heeft het einde van de epidemie aangekondigd en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dat bevestigd.

  Lees meer
 • 10 jaar Close The Gap - Voorstelling ICT-truck met Desmond Tutu

  21 nov

  De vroegere aartsbisschop Desmond Tutu heeft woensdagmiddag in Terhulpen een ICT-klas van de niet-gouvermentele organisatie 'Close the gap' ingehuldigd. In de mobiele ICT-klas, of ‘Digitruck’, zijn computers geïnstalleerd met internetverbinding.

  Lees meer
 • 15de Belgisch-Britse Conferentie rond innovatie en ondernemende universiteiten

  21 nov

  Op donderdag 20 en vrijdag 21 november heeft in het Egmontpaleis in Brussel de 15de editie van de Belgisch-Britse Conferentie plaats, een jaarlijkse bilaterale bijenkomst tussen België en het Verenigd Koninkrijk. De conferentie brengt een 80-tal vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, academici, journalisten en politieke beslissingsnemers van beide landen samen. Ze speelt in op de gemeenschappelijke belangen op verschillende gebieden zoals politiek, economie, cultuur, media en universitaire samenwerking.

  Lees meer
 • FOD Buitenlandse Zaken kondigt sluiting aan van Belgische ambassade in Kaboel en van consulaat in Toronto

  20 nov

  De FOD Buitenlandse Zaken kondigt de sluiting aan van de Belgische ambassade in Kaboel en van het consulaat in Toronto. Afghanistan zal voortaan deel uitmaken van het rechtsgebied van de Belgische ambassade in Islamabad (Pakistan). De bevoegdheden van het consulaat in Toronto (Canada) worden overgedragen aan het consulaat-generaal van België in Montreal.

  Lees meer
 • Kinderrechten: België neemt het voortouw

  20 nov

  Op 20 november 2014, de dag van de 25ste verjaardag van het VN-Kinderrechtenverdrag, willen de coördinerende ministers inzake kinderrechten van de Franstalige en Vlaamse Gemeenschap, Rudy Demotte en Sven Gatz, alsook de vicepremier en federale minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, en de federale minister van Justitie, Koen Geens, herinneren aan het engagement van België om “de rechten en de belangen van het kind” te bevorderen.

  Lees meer
 • Kinderrechten krijgen centralere plaats - 25ste verjaardag van de Rechten van het Kind

  19 nov

  “Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind is het meest geratificeerde verdrag ter wereld. We moeten dit verdrag ook effectief gebruiken om de rechten van kinderen af te dwingen.” Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het VN-Kinderrechtenverdrag morgen. De minister wil mensenrechten, inclusief kinderrechten, de volgende jaren een centralere rol geven in de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. “Denk maar aan de strijd tegen kindhuwelijken, genitale verminkingen, kinderarbeid, het inzetten van kindsoldaten.”

  Lees meer
 • Degelijke toiletten voor iedereen

  19 nov

  De Verenigde Naties hebben 19 november uitgeroepen tot Wereldtoiletdag om het belang te onderstrepen om te investeren in degelijke sanitatie. Want wereldwijd hebben maar liefst 2,5 miljard mensen geen toegang tot degelijke sanitaire voorzieningen. Vooral sub-Sahara Afrika en Azië kennen de grootste achterstand. Eén miljard van hen doet zijn behoefte in het openbaar. Dat wat ondenkbaar is voor 85% van de wereldbevolking, is de enige optie voor de overige 15%.

  Lees meer
 • Beleidsnota Ontwikkelingssamenwerking: Moediger beleid op vlak van mensenrechten

  18 nov

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil de volgende jaren een moediger beleid voeren op het vlak van mensenrechten en sterkere aandacht geven aan economische groei als motor van ontwikkeling. Dat zei hij tijdens zijn hoorzitting in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen.

  Lees meer
 • Rapport 2014 van het VN-Bevolkingsfonds (UNFPA) over de toestand van de wereldbevolking

  18 nov

  Het VN-Bevolkingsfonds (UNFPA) maakt vandaag zijn Rapport 2014 over de toestand van de wereldbevolking bekend. Het rapport met de titel ‘The power of 1,8 billion adolescents, youth and the transformation of the future’ brengt een onderbelichte problematiek onder de aandacht, namelijk het aanzienlijke potentieel van jongeren en de verantwoordelijkheid die de maatschappij in dit opzicht heeft.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Jeruzalem

  18 nov

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt, net zoals de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie Federica Mogherini, de aanslag die deze ochtend in een synagoge in Jeruzalem werd gepleegd. Een aanval op burgers en een gebedsplaats is met niets te rechtvaardigen. De minister veroordeelt ook de uitspraken van al wie deze verwerpelijke aanval toejuicht.

  Lees meer
1-10 van 1073 resultaten