Fan Guide voor Belgische supporters in Brazilië

Datum: 06 juni 2014

Cover Fanguide

Er is een officiële Fan Guide uit voor de Belgische supporters van de Rode Duivels die naar het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië afreizen. Aan de hand van een reeks nuttige adviezen kunnen ze zich zo goed mogelijk voorbereiden op hun avontuur en wordt het een echt voetbalfestijn.

Verschillende partijen sloegen de handen in elkaar. Samen met de federale overheidsdiensten Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken en met de Federale Politie, heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) alle mogelijke info verzameld om onze fans zo goed mogelijk voor te bereiden op hun vertrek naar en verblijf in Brazilië. Brazilië is een land dat sterk tot de verbeelding spreekt met zijn zon, zee, strand en voetbal … maar onze Belgen moeten zich ook goed bewust zijn van de typisch Braziliaanse identeit, cultuur en de lokale wetgeving. De Fan Guide en de assistentie ter plaatse moeten ze wijzen op hun rechten, plichten en de dingen waar ze voor moeten uitkijken. De gids verstrekt aangepast reisadvies voor de Belgische supporter op de Wereldbeker.

Brede Belgische assistentie

De KBVB, Fanclub 1895, Buitenlandse Zaken en de Federale Politie in Brazilië zullen aanwezig en bereikbaar zijn.

In elk van de drie speelsteden van de Rode Duivels en in Devillage, het kamp van de Belgen in Rio de Janeiro, wordt personeel van de KBVB ingezet en is er ook een vertegenwoordiger van Fanclub 1895 aanwezig. Voor noodgevallen kan men de klok rond het ‘rode telefoonnummer’ (+55 21 985 471 063) bellen. Die manier van werken heeft al haar vruchten afgeworpen tijdens de uitwedstrijden van de Rode Duivels afgelopen campagne.

Er komt in elke speelstad een trefpunt en een fan embassy, specifiek voor Belgische supporters. Buitenlandse Zaken zorgt ervoor dat zijn ambassades en consulaten-generaal gedurende de Wereldbeker en de wedstrijden van de Rode Duivels langer openblijven en bereikbaar zijn. Bij problemen bieden zij consulaire assistentie. Een flying consul reist dan mee naar de speelsteden en kan snel assisteren mocht dat nodig zijn.

De Federale Politie heeft een team van 4 agenten klaar in de speelsteden, waarvan er één ook Portugees spreekt. Zij dragen hun Belgische uniform, staan volledig ter beschikking van onze supporters en verlenen, indien nodig, bijstand tijdens de dialoog met de lokale politie.

Maak kennis met de Fan Guide en bereid je reis voor…

http://brazil.belgianreddevils.be/wp-content/uploads/2014/05/Brazil-Fan-Guide-NL.pdfNo label found for: as_externallink.alttag