Didier Reynders herdenkt slachtoffers Holocaust op Yom Hashoah

Datum: 28 april 2014

Op de jaarlijkse gedenkdag Yom Hashoah Ve-Hagevurah worden de slachtoffers van de Holocaust en de helden van het verzet herdacht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden zes miljoen Joodse mannen, vrouwen en kinderen vermoord door de Nazis en hun collaborateurs, enkel en alleen omdat ze als Jood waren geboren. Ook de tientallen miljoenen andere slachtoffers van de twee Wereldoorlogen worden herdacht.

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtofffers en aan alle Joden. Ons land eert de slachtoffers ook door zijn inzet voor het respect voor mensenrechten en zijn strijd tegen intolerantie en discriminatie.

Samen met zijn EU-partners probeert België overal in de wereld naar vrede te streven. Wreedheven op grote schaal voorkomen, is een speerpunt van ons beleid. Dat bleek recent ook uit de conclusies van de Conferentie over Genocidepreventie in Brussel op 1 april 2014. Die conferentie kwam er op initiatief van Didier Reynders.