Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede

Datum: 04 april 2014

Kim Gevaert

Voortaan is 6 april de Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede. Dat heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties unaniem in een resolutie vastgelegd in augustus 2013.

De dag zal ieder jaar gevierd worden op 6 april, de datum van de opening van de eerste moderne Olympische Spelen in Athene in 1896. Met de aanduiding van deze dag willen de Verenigde Naties nationale regeringen aanzetten om initiatieven rond sport en integratie via sport te steunen en aan te moedigen. Sport is immers een instrument voor maatschappelijke verandering.

Vele ngo’s zetten in op sport om mensen vertrouwen en zelfrespect te bieden. Zo ook SOS Kinderdorpen, dat wees-en kwetsbare kinderen wereldwijd opvangt en helpt grootbrengen.
‘Ik kan alleen maar toejuichen dat sport een belangrijke rol speelt in de werking van ngo’s zoals SOS Kinderdorpen. Sport versterkt de mentale, fysieke en sociale vaardigheden van kinderen. Het krikt ook hun zelfvertrouwen op.’ Kim Gevaert, ambassadrice van SOS Kinderdorpen

© foto: SOS Kinderdorpen