Wedstrijdspel: Ngo Plan België mobiliseert jongeren om op te komen voor meisjes wereldwijd

Datum: 01 april 2014

Plan her future

Tot 20 april nodigt Plan België, de ngo die opkomt voor de rechten van kinderen, jongeren van 14 tot 18 jaar uit om deel te nemen aan een online game op www.planherfuture.beNo label found for: as_externallink.alttag. In dit solidaire strategische spel leren jongeren hoe ze de discriminatie waarmee drie meisjes uit België, Niger en India te maken krijgen, heel concreet kunnen aanpakken. En de inzet is niet min: de winnaars winnen een reis naar Senegal, waar ze een week lang de projecten van Plan van nabij zullen volgen.

In 'Plan Her Future’, een spel door en voor jongeren, kunnen jongeren virtueel investeren in ontwikkelings- en antidiscriminatieprojecten zodat meisjes en jongens dezelfde kansen krijgen, met onder meer bewustmakingsacties tegen kindhuwelijken, campagnes tegen genitale verminking, steun voor onderwijs voor meisjes en gezinsplanning.

Iedere speler beschikt over een startbedrag dat hij of zij moet investeren in projecten die de levensomstandigheden van Sophie (België), Kadidja (Niger) en Anjali (India) verbeteren. Er worden punten uitgedeeld aan die projecten die het beste scoren op het gebied van gezondheid, onderwijs en bescherming van de meisjes. De spelers kunnen ook zelf originele projecten bedenken. Alle spelers samen stemmen over de meest originele initiatieven.

Bekijk de teaser op https://www.youtube.com/watch?v=h7qVV-RWfV4No label found for: as_externallink.alttag

De meest inventieve spelers met het beste strategische inzicht vergaren het hoogste aantal punten en dingen mee naar de hoofdprijs tijdens de finale op 30 april. Tijdens die finale nemen de 8 beste spelers het tegen elkaar op en lichten ze hun plannen toe voor een jury van experts in het stadhuis van Brussel. De twee winnaars winnen een reis naar Senegal, die doorgaat in de zomer van 2014 en waarbij ze een week lang de projecten van Plan van nabij zullen volgen. Een unieke kans om hun ‘plannen’ te toetsen aan de realiteit.

De enige voorwaarde om aan de wedstrijd te mogen deelnemen, is tussen 14 en 18 jaar oud zijn… en bruisen van de goede ideeën!

Link: www.planherfuture.be/nlNo label found for: as_externallink.alttag