Move with Africa neemt vliegende start!

Datum: 16 januari 2014

Move with Africa

De Franstalige krant La Libre, heeft onlangs – voor het tweede jaar op rij – de campagne Move with Africa gelanceerd. Deze tweede editie mikt specifiek op jongeren uit het 4de, 5de en 6de middelbaar.

Interculturaliteit, wereldburgerschap, de Noord-Zuidverhoudingen … het zijn stuk voor stuk thema’s die tijdens de actie aan bod komen. De campagne verloopt in samenwerking met een tiental ontwikkelingsorganisaties en de ministeries voor Ontwikkelingssamenwerking en Onderwijs van de Federatie Wallonië-Brussel.

Move with Africa biedt 150 jongeren en 30 leerkrachten de kans om concreet mee te werken aan een project in Afrika, gefinancierd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Binnenkort is het zover: de groep vertrekt tijdens de krokus- en paasvakantie om een nieuw land, zijn inwoners en een andere cultuur te ontdekken. Ze zullen 10 à 15 dagen verblijven in een Centraal- of West-Afrikaans land (Rwanda, Benin, Burkina Faso, Senegal en Burundi) om er samen met de projectuitvoerders die ze daar gaan helpen, te leven, ervaringen te delen en acties van nabij te volgen.

Move with Africa

De jongeren hebben zich lang op deze reis voorbereid en namen deel aan verschillende activiteiten en stages omtrent ontwikkelingsonderwijs die door de verschillende partner-ngo’s werden georganiseerd, onder meer Entraide & Fraternité, Dierenartsen zonder Grenzen, Caritas International, Vredeseilanden, Asmae, Rode Kruis België, Sensorial Handicap Cooperation, DBA en BTC.

Wil je hun avonturen volgen? Ga dan regelmatig een kijkje nemen op hun blogNo label found for: as_externallink.alttag! Ze brengen in real time verslag uit over het verloop van hun voorbereidingen. La Libre publiceert dit weekend ook een speciale bijlage gewijd aan Move with Africa.

Bedoeling is dat de deelnemers van Move with Africa op kritische en verantwoorde wijze hun steentje bijdragen tot verandering!

Meer weten (alleen in het Frans): www.lalibre.be/page/mwaNo label found for: as_externallink.alttag

Copyright foto: IEG / groep van het Emile Gryzon Instituut (Anderlecht)