Didier Reynders hoopt op meer samenwerking tussen Oekraïne en EU

Datum: 27 november 2013

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betreurt de recente beslissing van de Oekraïense regering om de onderhandelingen met de EU over een associatieakkoord uit te stellen. Minister Reynders roept Oekraïne op om te blijven investeren in samenwerking met de EU. Dat is niet alleen goed voor de bevordering van universele normen en waarden. Het kan ook voor handelskansen zorgen.
 
Het is voor de minister belangrijk om met Oekraïne in contact te blijven en samen te werken, zodat het land onafhankelijk en zonder buitenlandse druk zelf zijn samenwerking met de EU kan bepalen.
 
Aan de vooravond van de top in Vilnius roept minister Reynders de andere landen van het Partneriaat (Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Georgië en Moldavië) op om de doelen van het Oostelijk Partnerschap voort te zetten. Het Oostelijk Partnerschap vormt immers een toekomstgericht en dynamisch kader van samenwerking met deze 6 landen, waarbij ieder vrij beslist over de politieke en economische integratie met de EU. De beslissing van Oekraïne mag geen invloed hebben op de kansen voor de andere landen van het Partnerschap.

"De beslissing van Oekraïne mag geen invloed hebben op de kansen voor de andere landen van het Partnerschap."