Jean-Pascal Labille ontmoet Joseph Kabila om te praten over de situatie in de regio van de Grote Meren en schenkt Kabila het Rode Duivels-shirt van Lukaku

Datum: 18 oktober 2013

Tijdens een bezoek aan Kinshasa heeft de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille de Congolese president Joseph Kabila donderdag een officieel shirt van de Rode Duivels geschonken

Tijdens een bezoek aan Kinshasa heeft de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille de Congolese president Joseph Kabila donderdag een officieel shirt van de Rode Duivels geschonken.

Kabila kreeg een shirt met het nummer 9 van Romelu Lukaku, de aanvaller met Congolese roots die in Kroatië met twee doelpunten de Belgische WK-kwalificatie verzekerde. "In zekere zin moeten we de Democratische Republiek Congo bedanken voor onze kwalificatie", zei Labille. 

Behalve de voetbalactualiteit sneed Labille met Kabila ook de conflicten in het oosten van Congo en de uitvoering van een socio-economisch herstelprogramma voor de regio van de Grote Meren aan. De minister wil samen met de Europese partners en andere donoren zoals de Wereldbank immers een herstelplan op gang brengen. Een pleidooi dat de minister eind september verdedigde in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, met het oog op een internationale mobilisatie rond dit socio-economische ontwikkelingsproject. Een project op initiatief van België, maar met een collectief uitgangspunt. Bedoeling is dat de lidstaten van de Europese Unie hun inspanningen in de regio beter coördineren en afstemmen op strategische prioriteiten die de landen van de regio zelf bepalen.

Lees het persberichtNo label found for: as_externallink.alttag (enkel beschikbaar in het Frans)