Minister Reynders ontvangt zijn Turkse ambtgenoot Ahmet Davutoğlu in Brussel

Datum: 07 november 2012

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontving vandaag op het Egmontpaleis de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoğlu, die op bezoek is in Brussel.
 
De ministers zijn tevreden met de uitstekende relaties tussen België en Turkije. De succesvolle economische missie naar Turkije, die van 15 tot 19 oktober 2012 onder leiding van prins Filip plaatsvond, is hier een voorbeeld van. De ministers bespraken de initiatieven die nodig zijn voor de follow-up van deze missie en voor de bevordering van de handel tussen onze landen. Consulaire, politionele en gerechtelijke samenwerking zullen binnenkort ook nieuw leven worden ingeblazen door de hervatte trilaterale samenwerking tussen de ministeries van Buitenlandse Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken van de twee landen.

Nadat ze bilaterale kwesties hadden besproken, wisselden de ministers van gedachten over de fiscale en begrotingsvooruitzichten in de Europese Unie en over de betrekkingen tussen de EU en Turkije.

De ministers praatten vervolgens over de laatste ontwikkelingen in Syrië. Minister Reynders is tevreden met de constructieve rol van Turkije in de regio. Hij pleitte voor de goedkeuring van een humanitaire resolutie in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, zodat de bevolking toegang tot ziekenhuizen en zorgcentra wordt gegarandeerd.

Ook de evolutie van de betrekkingen tussen Iran en de internationale gemeenschap kwam aan bod.

Tot slot van dit gesprek herhaalden de ministers hun wens om hun goede bilaterale contacten te handhaven.
 
Video: https://vimeo.com/53012108No label found for: as_externallink.alttag