Didier Reynders ontmoet commissaris Ramtane Lamamra van Afrikaanse Unie

Datum: 04 oktober 2012

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontmoette vandaag de heer Ramtane Lamamra, commissaris voor Vrede en Veiligheid van de Afrikaanse Unie. Ze spraken voornamelijk over de conflictsituaties en de gemeenschappelijke vredesinitiatieven op het Afrikaanse continent.
 
Minister Reynders en commissaris Lamamra wisselden van gedachten over de mogelijkheden van de Europese Unie en haar lidstaten om deel te nemen aan een geïntegreerde internationale strategie voor de crisis in het Sahelgebied, in samenwerking met ECOWAS, de Afrikaanse Unie en de Verenigde Naties.
 
Ze vinden ook dat er een einde moet komen aan de crisis in Noord-Kivu (Democratische Republiek Congo). Onder andere door een politieke dialoog tussen Rwanda en de Democratische Republiek Congo en binnen de Conférence Internationale sur la Région des Grands Lacs. Zo’n dialoog  kan rekenen op de steun van de Afrikaanse Unie en België.
 
Minister Reynders en commissaris Lamamra zijn tevreden over de recent afgesloten deelakkoorden tussen de Soedanese president al-Bachir en zijn Zuid-Soedanese ambtgenoot Kiir op basis van het stappenplan van de Afrikaanse Unie (april 2012). Ze zijn ook hoopvol over het moeizame normaliseringsproces in Somalië.
 
Video van de ontmoeting :  http://vimeo.com/50761889No label found for: as_externallink.alttag