21 Belgische bedrijven betrokken bij de Olympische Spelen

Datum: 02 augustus 2012

Het voorbije jaar organiseerde België verschillende economische missies naar Engeland. Deze missies leverden een prima relatie op tussen beide landen. Het gevolg hiervan waren ontmoetingen en partnerschappen tussen Engelse en Belgische bedrijven en het vertrouwen van Engeland dat de 21 Belgische bedrijven die betrokken zijn bij de Olympische Spelen, goed zullen presteren.

Peter Demuynck, directeur International Business van Agoria en de BSTC (Belgian Sports Technology Club), legt uit: “Het was een slimme zet van de Belgen om de organisatoren van de Olympische Spelen als een groep te benaderen en niet als individuele organisaties die elk hun eigen dossier willen verkopen.” De betrokken bedrijven zijn gespecialiseerd in toegangscontrole, belichting, hospitality, grasmatten, luchtbeelden, led-displays en ticketverkoop.

Demuynck benadrukt dat de grote Belgische aanwezigheid in Londen ook na de Olympische Spelen van 2012 heel wat kansen zal creëren. “Tijdens de Olympische Spelen plant de BSTC een specifieke actie om de Belgische fietsenindustrie te promoten. Belgische bedrijven zullen ook de kans krijgen om contact op te nemen met de organisatoren van de volgende Olympische Spelen in Rio en met de organisatoren van de WK’s voetbal in Brazilië, Rusland en Qatar en het EK voetbal in Frankrijk.