Succesvolle handelsmissie – Belgische expertise in trek bij Japanners

Datum: 10 juli 2012

Prins Filip van België, Vlaams minister Ingrid Lieten, haar Waalse tegenhanger Jean-Claude Marcourt en Benoît Cerexhe van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest overtuigen Japan om de Belgische industrie in het land te versterken.

De recente Belgische handelsmissie naar Japan was een succes! Prins Filip en ministers Lieten, Marcourt en Cerexhe werden vergezeld door 229 vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld, 70 Vlaamse bedrijven en 59 uit het Waals en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Samen reisden ze naar Tokio en Osaka, waar ze amper één dag na aankomst al diverse contracten konden tekenen met Japanse partners.

“Japan wordt de op drie na grootste investeerder in Vlaanderen”, aldus Claire Tillekaerts, CEO van FIT (Flanders Investment and Trade). Het land is in de eerste plaats geïnteresseerd in de chemische, farmaceutische en biotechnologische expertise die Vlaanderen rijk is. Op dit moment is al 45 procent van de export van de Vlaamse chemiesector bestemd voor Japan. Ook opmerkelijk: de Waalse export naar Japan is in 2009 en 2010 gegroeid met maar liefst 29,9 procent.

“Iedereen kent het merk ‘Brussel’”, besluit Cerexhe. “Het trekt mensen aan, en dat is zowel goed voor ons als voor hen.”