Belgische Rundskop genomineerd voor Oscar

Op 24 januari is de film Rundskop voor de Foreign-Language Academy Award genomineerd. Een indrukwekkende prestatie voor de eerste langspeelfilm van de Truiense regisseur Michaël R. Roskam (1972). De film is een misdaaddrama over boeren en gangsters die betrokken raken in de hormonenmaffia.

Sinds de première van de film op 2 februari 2011 is Rundskop een enorm succes. In België gingen meer dan 460.000 bezoekers naar de film kijken. Dit maakt Rundskop tot de meest bekeken lokale film van 2011. Ook in het buitenland werd de film zeer goed ontvangen. Zo kreeg de film onderscheidingen op filmfestivals in Canada, Frankrijk, Kroatië, de Verenigde Staten en Spanje.

Dit is de zesde maal dat een Belgische film voor een Oscar genomineerd wordt. Het is geleden van ´Iedereen beroemd!´ (2000) van Dominique Deruddere dat dat nog het geval was.

De Oscars worden op 26 februari uitgereikt. Rundskop (in het Engels Bullhead) zal het opnemen tegen A Seperation uit Iran, Monsieur Lazhar uit Canada, Footloose uit Israël en de Poolse inzending In Darkness.

http://oscar.go.com/nominees#foreignlanguagefilmNo label found for: as_externallink.alttag

http://rundskop.be/No label found for: as_externallink.alttag

RUNDSKOP