Belgische militairen krijgen ook sportmedailles!

mil.be

De 5de CISM Military World Games ofwel de Peace Games vonden plaats in Brazilië van 16 tot 24 juli. Het werd met meer dan 6.000 atleten en twintig verschillende sportdisciplines het grootste militaire sportgebeuren ooit in het land. Slechts 55 van de 111 deelnemende landen wonnen minimaal een medaille. De Belgische atleten behaalden er drie in zeven sporten. Een onverhoopt succes!

Topsporter Kenneth Vangansbeke kaapte op 20 juli de bronzen medaille weg voor de neus van zijn tegenstrever in de gewichtsklasse minder dan 66 kilo. Meteen het eerste eremetaal voor de Belgische atleten in Rio. Op vrijdag 22 juli behaalde het Belgische parachuteteam goud op de Militaire Wereldspelen. Na acht rondes volgden topsporters Andy en David Grauwels, Roy Janssens, Dennis Praet en cameraman Danny Jacobs zichzelf op als CISM wereldkampioen formatiespringen. De Belgische militaire triatleten behaalden op de laatste dag van de Militaire Wereldspelen de bronzen medaille in het ploegenklassement van de Olympische triatlon. Met topatleten als Marino Vanhoenacker, Frederik Van Lierde en Dennis Devriendt stond het mannenteam sterk aan de start. Ze werden derde na Frankrijk en Brazilië.

Naast de gouden en twee bronzen medailles zette ook een groot deel van de andere sporters mooie prestaties neer. Daarnaast verbeterden heel wat Belgen hun individuele besttijden. Het mooie resultaat van een jarenlange doorgedreven training.

www.rio2011.com.brNo label found for: as_externallink.alttag

(c) Mil.be - Danny-Jacobs