Belgische satelliet om Vietnamese ecosystemen te observeren

(C) ESA

Na lang onderhandelen kondigde het bedrijf Spacebel onlangs aan dat het werd geselecteerd voor de levering van een microsatelliet aan Vietnam. De satelliet zal worden ingezet om het Vietnamese grondgebied en milieu te observeren. Het betreft een contract met een waarde van 60 tot 70 miljoen euro. De overeenkomst zal officieel worden ondertekend tijdens de prinselijke missie in Vietnam gepland in maart 2012.

Met deze zowat 100 kg wegende satelliet made in Belgium zullen de Vietnamezen zelf hun natuurlijke hulpbronnen kunnen controleren: landbouwgronden, bossen, rivieren, fauna, water enz. De lancering zal in de loop van 2016-2017 plaatsvinden.

Voor de gelegenheid staat Spacebel aan het hoofd van een consortium met andere Belgische bedrijven: QinetiQ Space, AMOS en het Centre Spatial van Luik.

Spacebel is een software-engineering bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van krachtige computersystemen, in hoofdzaak voor de ruimtevaartindustrie, alsook voor milieu- en territoriaal beheer. QinetiQ Space is gespecialiseerd in de bouw van satellieten en AMOS is actief op het vlak van optica en hogeprecisiemechaniek.

www.spacebel.beNo label found for: as_externallink.alttag