Newsroom

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders ongerust over verkiezingen in Burundi

  29 jun Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is ongerust over de parlements- en lokale verkiezingen die vandaag in Burundi worden georganiseerd. De principes rond inclusiviteit, transparantie en geloofwaardigheid worden niet nageleefd.

  Lees meer
 • Alexander De Croo neemt deel aan Tidewater-conferentie in Den Haag

  29 jun Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag deel aan de jaarlijkse informele Tidewater-conferentie over ontwikkelingssamenwerking. Tidewater is een informele ontmoeting van een 30-tal hooggeplaatste vertegenwoordigers van donorlanden en multilaterale ontwikkelingsorganisaties die wordt voorgezeten door de OESO. Plaats van afspraak is dit jaar Den Haag (Nederland). De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen is co-voorzitter van de conferentie.

  Lees meer
 • Nieuwe Glo.be over gender

  29 jun Nieuwsbericht

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, spitst zich toe op gender. Nog al te vaak zijn vrouwen slachtoffer van geweld en conflicten, en komen ze moeilijker aan de bak. Hoe kan ontwikkelingssamenwerking daaraan verhelpen?

  Lees meer
 • Terroristische aanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit

  26 jun Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terroristische aanslagen die vandaag plaatsvonden in Frankrijk, Tunesië en Koeweit. Hij veroordeelt deze barbaarse en laffe daden, die aan tientallen mensen het leven hebben gekost.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met ondertekening vredesakkoord in Mali door CMA

  24 jun Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de ondertekening van het akkoord voor vrede en verzoening in Mali door de Coördinatie voor Bewegingen voor Azawad (CMA). De ondertekening gebeurde tijdens een ceremonie die op 20 juni plaatsvond onder de hoge bescherming van president Ibrahim Boubacar Keita. Didier Reynders verwelkomt de moed en de vastberadenheid van alle partijen in Mali om zich achter het proces van nationale verzoening en wederopbouw van de Malinese staat te scharen. Zonder dit proces kan er geen duurzame socio-economische ontwikkeling zijn.

  Lees meer