België in Azerbeidzjan

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Azerbeidzjan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Bakoe? U reist als toerist door Azerbeidzjan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Azerbeidzjan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • Humanitaire hulp voor Nepal

  05 mei Nieuwsbericht

  Een veel terugkerende vraag na de aardbeving in Nepal is: ‘Gaat België humanitaire hulp geven voor Nepal?’ Nochtans is er een even belangrijke vraag die weinig gesteld wordt: ‘Wat heeft België al gedaan voor Nepal?’

  Lees meer
 • B-Fast keert maandag terug uit Nepal met Nederlands vliegtuig

  02 mei Perscommuniqué

  De coördinatieraad van B-Fast heeft samen met de teamleider in Nepal besloten om de Belgische hulpploeg naar ons land te laten terugkeren. B-Fast zal op maandag 4 mei met het Nederlandse USAR-team in een Nederlands transportvliegtuig terugkeren.

  Lees meer
 • Focus | Ambtstermijn: kort maar goed?

  30 apr Nieuwsbericht

  De onrusten in Burundi tonen aan dat het al dan niet verlengen van een ambtstermijn een twistappel blijft in Afrika. De wisseling van de macht is een van de grondregels van een democratie. Toch bestaat er geen eenduidige regel om te bepalen of een derde ambtstermijn wel of niet kan. De kernvraag is of de bevolking ermee instemt. Ontdek meer over de achtergrond van dit brandend actueel vraagstuk in het nieuwste nummer van Glo.be.

  Lees meer
 • Tolerantie, sterker dan haat!

  30 apr Nieuwsbericht

  Wat betekent “tolerantie” precies? België organiseert op 8 mei een conferentie “Tolerantie is sterker dan haat”. De 47 Lidstaten van de Raad van Europa zijn uitgenodigd om er hun standpunt te komen bevestigen en te blijven ijveren voor meer tolerantie en de strijd tegen haatspraak voort te zetten. Met deze conferentie hoopt het Belgische voorzitterschap een gezamenlijke politieke actie en aanbevelingen aan te nemen ter bestrijding van de dieperliggende oorzaken van radicalisering en extremisme. De strijd tegen haat is een zaak van iedereen!

  Lees meer
 • Didier Reynders bezoekt Armenië en Azerbeidzjan

  29 apr Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft van zondag 26 april tot vandaag een bezoek gebracht aan Jerevan (Armenië) en Bakoe (Azerbeidzjan). Het bezoek vond niet alleen plaats in het kader van het voorzitterschap van het comité van ministers van de Raad van Europa, maar was ook een Europees en bilateraal bezoek.

  Lees meer