België in Azerbeidzjan

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Azerbeidzjan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Bakoe? U reist als toerist door Azerbeidzjan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Azerbeidzjan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Egypte

  27 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals de hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton geschokt over de bomaanslag op het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarbij vielen minstens twee doden en verschillende soldaten, politieagenten en burgers raakten gewond. Minister Reynders betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers en aan de Egyptische overheid.

  Lees meer
 • Didier Reynders tevreden met inwerkingtreding van Verdrag over wapenhandel

  26 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de ratificatie van het Verdrag over de Wapenhandel (ATT). Op 25 september, tijdens de 69ste Algemene Vergadering van de VN in New York, legde het 52ste land het ratificatie-instrument neer. Daardoor wordt het verdrag op het einde van dit jaar van kracht.

  Lees meer
 • Ga voor fair trade!

  26 sep Nieuwsbericht

  België focust 10 dagen lang op eerlijke handel! Voor de 13de keer organiseert het Trade for Development Centre, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de Week van de Fair Trade van 1 tot en met 11 oktober.

  Lees meer
 • Didier Reynders veroordeelt vreselijke moord op Franse gijzelaar Hervé Gourdel

  24 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is verontwaardigd over de afschuwelijke moord op de Franse gijzelaar Hervé Gourdel door de terreurgroep Jund al-Khilafa in Algerije.

  Lees meer
 • 50 jaar ngo’s en Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Samen bouwen aan de toekomst!

  24 sep Nieuwsbericht

  24 september vormt een mijlpaal in de relatie tussen ontwikkelingsorganisaties en de federale overheid. Exact 50 jaar geleden ondertekende Koning Boudewijn een eerste Koninklijk Besluit voor de subsidiëring van ngo-activiteiten.

  Lees meer