België in Azerbeidzjan

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Azerbeidzjan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Bakoe? U reist als toerist door Azerbeidzjan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Azerbeidzjan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • Didier Reynders over de moord op David Haines en de conferentie van Parijs over Irak

  14 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals de hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton verontwaardigd door de afschuwelijke moord op de Britse gijzelaar David Haines door de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS). De minister betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hij was een hulpverlener die zich heeft ingezet voor de burgers in Syrië en de regio.

  Lees meer
 • Didier Reynders vraagt aan Rusland Estse politieagent vrij te laten

  13 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net zoals Hoge Vertegenwoordiger Catherine Ashton bezorgd over de ontvoering van een Estse politieagent door Russische veiligheidstroepen op het Estse grondgebied. Dit is in strijd met het internationale recht en het beginsel van de onschendbaarheid van grenzen. Didier Reynders roept de Russische autoriteiten op Eston Kohver onmiddelijk vrij te laten.

  Lees meer
 • Didier Reynders wenst het nieuwe team van de Europese Commissie veel succes

  12 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Jean-Claude Juncker met de voorstelling op 10 september van de nieuwsamengestelde Europese Commissie, die nu aan het Europees Parlement zal worden voorgelegd.

  Lees meer
 • Didier Reynders bezorgd over de veroordeling in de DRC van UNC-afgevaardigde Jean-Bertrand Ewanga tot gevangenisstraf

  12 sep Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam met bezorgdheid kennis van de strenge veroordeling tot 12 maanden onvoorwaardelijk gevangenisstraf van UNC-afgevaardigde Jean-Bertrand Ewanga. De veroordeling volgt op zijn arrestatie daags na de betoging van de oppositie op 5 augustus 2014.

  Lees meer
 • Belgen en fair trade

  12 sep Nieuwsbericht

  De bekendheid en het begrip van fair trade is in ons land licht gedaald tegenover 2012. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Trade for Development Centre (TDC). Vijfentachtig procent van de Belgen geeft aan al van fair trade te hebben gehoord, tegenover 90% in 2012. Oxfam en Max Havelaar blijven de bekendste organisaties uit de sector. De ondervraagde personen kunnen gemiddeld 3,3 fairtradeproducten opnoemen. Koffie, cacao/chocolade en bananen blijven de belangrijkste producten die met fair trade worden geassocieerd.

  Lees meer