België in Azerbeidzjan

Welkom op onze website!

Picture Mont des Arts - Kunstberg - Copyright OPT/JP Rémy

U bent een Belg die onlangs naar Azerbeidzjan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Bakoe? U reist als toerist door Azerbeidzjan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Azerbeidzjan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuwsberichten

 • Millenniumdoel 1 (armoede en honger): hoever staan we?

  30 jan Nieuwsbericht

  In deze reeks belichten we maandelijks - tot en met augustus - hoever we staan met de Millenniumdoelen. De gegevens zijn gebaseerd op het MDG-rapport van de VN-Secretaris-generaal voor 2014. Vandaag, Millenniumdoel 1.

  Lees meer
 • België maakt humanitaire noodhulp vrij voor Oekraïne

  30 jan Perscommuniqué

  Vicepremier Alexander De Croo maakt twee miljoen euro humanitaire noodhulp vrij voor Oekraïne. In Oekraïne zijn anderhalf miljoen mensen op de vlucht door het aanhoudende conflict in het oostelijk deel van het land. Met de noodhulp kan het Internationale Rode Kruis de getroffen bevolking bijstaan door hen te voorzien van voorlopig onderdak, voedsel, geneesmiddelen en water.

  Lees meer
 • Minister Reynders tevreden met militaire operatie van FARDC tegen FDLR

  29 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over de aankondiging vandaag van het begin van de militaire operaties door de strijdkrachten van de Democratische Republiek Congo (FARDC), gesteund door de MONUSCO, tegen de Democratische Rwandese Bevrijdingskrachten (FDLR). De operaties zijn nodig om deze gewapende groepering te neutraliseren en tot ontwapening te verplichten. De FDLR weigerde immers een volledige en onvoorwaardelijke stopzetting binnen de zes maanden, zoals was overeengekomen met de Internationale Conferentie van de Regio van de Grote Meren (CIRGL) en de Ontwikkelingsgemeenschap van Zuidelijk Afrika (SADC).

  Lees meer
 • 60% wil meer betalen voor product uit ontwikkelingsland

  29 jan Nieuwsbericht

  Bijna zes Belgen op tien (59%) zijn bereid om meer te betalen voor levensmiddelen of andere producten uit ontwikkelingslanden, als ze daarmee de plaatselijke bevolking kunnen ondersteunen. Dat blijkt uit een nieuwe Eurobarometer, een opiniepeiling die in alle Europese landen werd uitgevoerd. Verder zegt twee derde van de Europeanen dat de EU meer ontwikkelingshulp moet verstrekken. Met 56,5 miljard euro aan officiële hulp (cijfers van 2013) zorgen de Europese Unie en haar 28 lidstaten voor meer dan de helft van de mondiale donorhulp.

  Lees meer
 • Belgische ambassadeurs komen samen in Brussel

  29 jan Perscommuniqué

  Alle ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers bij de internationale instellingen zullen volgende week in Brussel zijn om de Belgische diplomatie te bespreken, en dit tijdens de “Diplomatieke dagen” van 2 tot 6 februari 2015. De diplomatieke posthoofden verstevigen er hun relaties met de politieke, zaken- en academische wereld en met de samenleving in België.

  Lees meer