België scoort hoog op vlak van kennis van het Engels

.

In een studie die werd gepubliceerd door Education First, een Fins bedrijf dat gespecialiseerd is in taalcursussen,meet de EF English Proficiency Index (EPI) de gemiddelde kennis van het Engels in een land en vergelijkt hij het niveau tussen landen. Het is de eerste rangschikking waarin op gestandaardiseerde wijze gepeild wordt naar de mate waarin volwassenen de Engelse taal beheersen. De resultaten van de studie zijn gebaseerd op onlinetests die op vrijwillige basis werden ingevuld door meer dan twee miljoen volwassenen over de hele wereld.

In deze rangschikking bekleedt België de tweede plaats in de high proficiency-groep (zeer goede kennis van het Engels). Inderdaad, in België wordt Engels als vreemde taal onderwezen op school en ook vaak gebruikt aan de universiteit. Het Engels wordt ook algemeen gehanteerd in de zakenwereld, niet alleen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar ook in de rest van het land.
In België is meertaligheid de norm op de werkvloer en veel Belgische werknemers communiceren dagelijks met het buitenland.

Belgen staan in het algemeen positief tegenover het Engels, waarvan ze de kennis als onmisbaar ervaren in de huidige maatschappij. België beschouwt zichzelf als het hart van Europa en draagt efficiënte multinationale communicatie hoog in het vaandel.

Films en tv-programma’s in het Engels worden vaker ondertiteld dan gedubd, hoewel dat eerder de norm is in het Nederlandstalige dan in het Franstalige landsgedeelte. Zoals in veel landen gebruiken zowel Franssprekenden als Nederlandstaligen Engelse woorden om trendyer over te komen en wordt Engels vaak gebruikt in de reclamewereld.

http://www.ef.fi/epi/ef-epi-ranking/No label found for: as_externallink.alttag